Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens bővíti Sinumerik Edge platformját, lehetővé téve még több alkalmazás befogadását és a mesterséges intelligencia kiterjesztését a szerszámgépekre


2019.09.27
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens bővíti Industrial Edge választékát a géporientált Sinumerik Edge-hez, új alkalmazások befogadását téve lehetővé.

Az új szoftverrel a cég a szerszámgépek felhasználóit támogatja a munkadarabok és a folyamat minőségének fejlesztésében, a gépek rendelkezésre állásának növelésében, valamint a gépfolyamatok további optimalizálásában. Az Edge Computingnek köszönhetően nagy adatmennyiségek dolgozhatók fel helyileg a szerszámgépen. Ezzel csökken a felhasználónál felmerülő tárolás és átvitel költsége, mivel nagy adatmennyiségek előfeldolgozására van lehetőség, és csupán a releváns adatok kerülnek átvitelre a felhőbe vagy az informatikai infrastruktúrára.

A Siemens bővíti a géporientált Sinumerik Edge-et, új alkalmazások befogadását téve lehetővé. Az EMO 2019 kiállításon a Siemens bemutatta az Analyze MyWorkpiece /Vision Edge alkalmazást. A szoftver mesterséges intelligenciára épül, és észleli, hogy a megfelelő munkadarab a helyes pozícióban áll-e.

Az állásidő csökkentése a mesterséges intelligenciára épülő Analyze MyWorkpiece/Vision segítségével

Az EMO 2019 kiállításon a Siemens első alkalommal mutatta be az Analyze MyWorkpiece /Vision Edge alkalmazást. A szoftver képfelismeréssel működik, és mesterséges intelligenciára épül. Észleli, hogy a megfelelő munkadarab a helyes pozícióban áll-e a Machine Room munkaterében, és működése hatékonyabb az emberi szemnél. Amennyiben a munkadarab a helyes pozícióban áll, elkezdhető a feldolgozás. Az alkalmazás a szerszám kopását is érzékeli, ezenkívül a munkafolyamatot kamerán keresztül élőben közvetíti a gépteremből, és minden képi információt rögzít. Az Analyze MyWorkpiece/Vision biztosítja az előkészület és a folyamat minőségét a felhasználó számára. A szerszám kopásának észlelésével hatékonnyá tehető az erőforrások kihasználása. Az alkalmazás konfigurációja a gépkezelő igényeihez igazodik, ami azt jelenti, hogy a felhasználók élhetnek a mesterséges intelligencia előnyeivel anélkül, hogy nagyfokú szakértelemre lenne szükségük. Az alkalmazás segítségével igen könnyen állítható be a munka, ami a gyártófolyamatba való egyszerű integrálást teszi lehetővé. Az Analyze MyWorkpiece /Vision kiegészíti a meglévő alkalmazásokat, mint amilyen az Analyze MyWorkpiece /Toolpath, Analyze MyWorkpiece /Capture és Analyze MyWorkpiece /Monitor, amelyek mind a munkadarab és a folyamat minőségének fejlesztéséhez járulnak hozzá, elősegítve a szerszámgépek termelékenységének növelését és a költségcsökkentést.

Mesterséges intelligenciára épülő fokozott géptermelékenység az Optimize MyMachining /Magazine segítségével

A teljesítménynövelés területén a Siemens új Edge alkalmazást mutatott be az idei EMO kiállításon. A teljesítménynövelés részben a szerszámoknak a magazinban történő optimális elrendezéséből származik. Az Optimize MyMachining /Magazine optimalizálási algoritmusa mesterséges intelligenciára épül, és a Sinumerik Edge platformon fut. Kiszámítja a szerszámok elrendezését a gyártásidő minimalizálása érdekében. A fokozott géptermelékenység terén az új alkalmazás kiegészíti a múlt évi AMB kiállításon bemutatott Optimize MyMachining /Trochoidal Edge alkalmazást.

Protect MyMachine /3D Twin a Sinumerik One mellé

A Sinumerik Collision Avoidance alkalmazás az idei EMO kiállításon kerül bemutatásra, Edge-alapú, kifejezetten a Sinumerik One mellé kifejlesztett alkalmazásként. A Protect MyMachine /3D Twin átfogó védelmet nyújt a gép és a szerszámok számára az aktuális beállítási helyzetet illetően, beleértve a munkadarab védelmének dinamikus figyelését. A Sinumerik Edge-nek köszönhetően a nagyobb számítási teljesítmény nem érinti hátrányosan az NCU teljesítményét és termelékenységét. A Create MyVirtual Machine és Run MyVirtual Machine szoftveralkalmazásokkal, amelyek a Sinumerik One-hoz készültek a digitális iker létrehozásának elősegítésére, az ebben a kontextusban létrehozott számítási modellek beilleszthetők a Protect MyMachine /3D Twinbe. A Protect MyMachine /3D Twin kiegészíti a meglévő AnalyzeMyMachine /Condition Edge alkalmazást a szerszámgép állapotfigyelésére szolgáló digitalizálási megoldások terén.
 
Edge Management mint irányítási központ

A Manage MySinumerik Edge a Siemens Industrial Edge Management megoldása, amelyet először az EMO 2019 keretében mutatott be a szerszámgépekhez kialakított Edge alkalmazások kezelésére. A Manage MySinumerik Edge-nek köszönhetően lehetővé válik minden kapcsolt Edge eszköz központi kezelése, monitorozása és frissítése. Továbbá az Edge alkalmazások mindig a legújabb verzióval kerülnek hatékonyan és biztonságosan kiosztásra a Sinumerik Edge eszközökre. Az alkalmazások kedvezőtlen hatások nélkül telepíthetők a Sinumerik Edge eszközökre, függetlenül a szerszámgép üzemelési állapotától. A Sinumerik Edge-hez készült Edge alkalmazások a Siemenstől és külső szállítóktól is beszerezhetők. Ezáltal a felhasználók és gépgyártók a saját alkalmazásaikat fejleszthetik ki gépeik egyéni igényeihez szabottan. A jövőben az Edge alkalmazások a MindSphere rendszer értékesítési felületén lesznek elérhetők. A Sinumerik Edge operációs rendszere egy holisztikus biztonsági koncepcióba épül. Ez lehetővé teszi az egy vagy több párhuzamos alkalmazás stabil üzemelését, és biztonságos szoftverkörnyezetet biztosít az alkalmazások Edge eszközökön történő végrehajtásához.

Bővebb információ a Siemens részvételéről az EMO 2019-en a
www.siemens.com/press/emo2019 és www.siemens.com/emo oldalakon található.
Bővebb információ a Sinumerik Edge-ről a
www.siemens.com/industrial-edge oldalon található.

A Siemens Digital Industries (DI) operatív vállalata vezető innovátor az automatizálás és digitalizáció területén. Szoros együttműködésben partnereivel és ügyfeleivel a DI a digitális transzformációt elősegítő folyamat-megoldásokat szállít különböző iparágakba. A Digitális Vállalat portfoliójával a DI vállalatmérettől függetlenül szállít a teljes értékláncba integrálható és digitalizálható teljeskörű termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat. Az egyes iparágak igényeire szabott megoldásokkal a DI egyedi portfóliója támogatja az ügyfeleket abban, hogy javuljon termelékenységük, és rugalmasabbak legyenek. A DI folyamatosan bővíti portfólióját a legújabb innovációkkal, és a legmodernebb technológiákat folyamatosan beépíti gyakorlatába. A Siemens Digital Industries globális központja Nürnbergben található, Németországban, világszerte 75.000 munkavállalót foglalkoztat.

www.siemens.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;