Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens új Sirius lágyindítói lehetővé teszik a motor biztonságos és hatékony indítását


2019.12.03
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Smart Infrastructure a Sirius 3RW55 Failsafe és a Sirius 3RW50 bevezetésével bővítette motorokhoz kínált lágyindítóinak portfólióját.

A lágyindítók az indítás és leállítás során biztosítják az iparban és az infrastruktúrában használt villanymotorok védelmét. A Sirius 3RW55 Failsafe az első lágyindító, mely beépített biztonsági nyomaték-leapcsolás (Safe Torque Off, STO) funkcióval rendelkezik. A biztonsági szabványoknak megfelelően az elektromos hajtásrendszerek védelmi funkciója biztosítja, hogy a motor leállításakor megszűnjön a nyomatékot képző energia, ezzel megelőzi a véletlen beindulást. A vezérlőszekérnyek gyártóinak immár nem kell külön alkatrészeket alkalmazniuk ezen funkció megvalósítására, ami csökkenti a kábelezés és a karbantartás időigényét és nehézségeit, és helyet takarít meg a vezérlőszekrényben. Az integrált megoldás kapcsolási ideje ráadásul lényegesen rövidebb, mint a hagyományos elektromechanikus alkatrészeké.

A gépre gyakorolt mechanikai hatás vagy az áramellátó rendszer feszültségingadozásai miatt a motorok hirtelen elindítása vagy leállítása komoly problémákat okozhat. Épületek és ipari üzemek okos elektromos infrastruktúrájának részeként a Sirius portfólió új lágyindítói kíméletesebb és még biztonságosabb megoldást kínálnak, így megelőzik a meghibásodásokat és az üzemszüneteket" – mondta Erich Fröhlich, a Siemens Smart Infrastructure Control Products üzletiágának termékmenedzsere.

A Sirius 3RW55 Failsafe lágyindítók nagy, 400 V-on 5,5-560 kW névleges teljesítményű motorok indítására és leállítására alkalmasak. A felhasználóbarát integrált ember-gép interfészen (HMI) keresztül valamennyi kapcsolási művelet egyszerűen vezérelhető. Az opcionális kommunikációs modulok lehetővé teszik a funkciók szükség szerinti bővítését, pl. egy automatizálási rendszer komplett diagnosztikájával, statisztikai adataival és mérési értékeivel.  

A Sirius 3RW50 eszközök kompakt, helytakarékos kialakítással rendelkeznek, és minimális teljesítményveszteséget biztosítanak. 400 V-on 75 kW-tól 315 kW-ig terjedő teljesítménytartományt fednek le, és sztenderd alkalmazásokhoz lettek tervezve. Az eszközöket opcionális kommunikációs modulokon keresztül lehet további funkciókkal kiegészíteni. Integrált „Soft Torque” funkciója segít megelőzni az indításkori áramlökést, és csökkenti a mechanikai terhelést a motorok indítása és leállítása során. Ez ideálissá teszi a lágyindítókat szivattyúk bekapcsolásához, mivel megelőzik a nyomás megugrását a csőrendszerben és a vízütés okozta esetleges károkat. A lágyindítók ATEX és IECEx tanúsítvánnyal rendelkeznek, és potenciális robbanásveszélyt jelentő környezetekben is alkalmazhatók, pl. kerozin vagy gázolaj szivattyúzásakor repülőtereken vagy benzinkutakon. A motor adatait a vezérlőpanel ajtaján található HMI interfészen vagy egy analóg kimeneten lehet megjeleníteni. Modern, hibrid kapcsolási technológiájuk biztosítja a hatékonyságot, energiamegtakarítást és a termék hosszú élettartamát.  

A Siemens Sirius 3RW5 portfóliójába tartozó összes lágyindító rendelkezik az egyszerű és hibamentes paraméterezést, a motor túlterhelés elleni védelmével ötvözött áramerősség-szabályozást és a szivattyúk beindítását és leállítását biztosító funkciókkal. Mindezek integrálhatók a Totally Integrated Automation szoftverbe a (TIA) Portálba, és teljes körűen konfigurálhatók, pl. a Profinet nyílt ipari Ethernet hálózaton keresztül. Számos tanúsítványuknak és jóváhagyásuknak köszönhetően – pl. a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC), az Underwriters Laboratories (UL) és a Kanadai Szabványügyi Egyesület (CSA) előírásainak való megfelelés kapcsán – az eszközök világszerte felhasználhatók.

Ez a sajtóközlemény és a sajtófotók elérhetők a
https://sie.ag/332GSXx címen.

További információkért a Siemens Smart Infrastructure-ről látogasson el a
www.siemens.com/smart-infrastructure weboldalra.

További információkért a Sirius lágyindítókról látogasson el a
www.siemens.com/relays weboldalra.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;