Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Knorr-Bremse részvényenként 1,75 EUR osztalékot fizet


2019.06.18
Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
- Az osztalékfizetési arány a konszolidált nettó eredmény kb. 45%-a
- Az éves közgyűlés nagy többséggel jóváhagyta az igazgatótanács és a felügyelőbizottság intézkedéseit

- Jól kezdődött a 2019-es év, ami megerősíti a vállalat jövőbeli lehetőségeit

A Knorr-Bremse AG mai éves közgyűlésén a részvénytulajdonosok jóváhagyták az igazgatótanács és a felügyelőbizottság arra tett javaslatát, hogy az osztalékra jogosult részvényekre (161.200.000 részvény) részvényenként 1,75 EUR összegű osztalékot fizessenek ki a 2018. pénzügyi évre. Az osztalékfizetés teljes összege így 282 millió EUR, vagyis a konszolidált nettó eredmény 45%-a.

Az éves közgyűlésen részt vevő körülbelül 250 részvénytulajdonos nagy többséggel jóváhagyta az igazgatótanács és a felügyelőbizottság tagjainak a 2018. pénzügyi évre vonatkozó intézkedéseit. A Knorr-Bremse jegyzett tőkéjének összesen körülbelül 93,31%-át képviselték az éves közgyűlésen.

A vállalat csaknem 9%-os bevételnövekedéssel indította az évet (a bevétel 1,7 milliárd euróra nőtt), és 13%-os EBITDA-növekedést ért el 2019 első negyedévében. A vállalat a kedvező számadatoknak köszönhetően optimistán tekinthet a jövőbe. A Knorr-Bremse AG igazgatótanácsának tagjai beszámolójukban kiemelték a vállalat rendkívüli növekedését és az ebből eredő lehetőségeket arra nézve, hogy a vállalat jelentős szerepet játsszon az olyan kulcsfontosságú társadalmi megatrendek alakításában, mint az urbanizáció, az ökológiai hatékonyság, a digitalizálás és az automatizált vezetés.

Ralph Heuwing, a Knorr-Bremse AG pénzügyi igazgatója azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a vállalatnak a kutatásba és fejlesztésbe befektetnie. „A múlt évben a befektetéseink összege meghaladta a 300 millió eurót. Ez majdnem egyharmaddal több, mint az előző évben. Ez azt jelenti, hogy alakító hatással vagyunk a közlekedés jövőjére. Biztonságosabbá, megbízhatóbbá, tisztábbá és hatékonyabbá tesszük a vasúti és haszongépjárművekkel végzett szállítást. Naponta mintegy egymilliárd ember támaszkodik a termékeinkre, ami a legjobb minőség biztosítására kötelez minket.”

Dr. Jürgen Wilder, Knorr-Bremse AG igazgatótanácsának a Vasútijármű-rendszerek részlegéért felelős tagja az alacsony károsanyag-kibocsátással járó meghajtás ágazatának növekedési lehetőségeit hangsúlyozta: „Számos németországi vasútvonal nincs még villamosítva. Ezeken a vonalakon még mindig dízelmeghajtású vonatok közlekednek, ezek azonban egyre népszerűtlenebbé válnak. A vasutak villamosítása azonban költséges infrastrukturális projekt, amely pénzbe és időbe kerül. Könnyen megvalósítható alternatívát jelenthet e vonatok utólagos átalakítása hibrid meghajtású vonatokká. Leányvállalatunk, a Kiepe Electric termékportfóliójában vannak megfelelő hibrid rendszerek.”

Dr. Peter Laier, a Knorr-Bremse AG igazgatótanácsának a Haszongépjármű-rendszerek részlegéért felelős tagja a vállalat automatizált vezetési technológiáinak növekedési kilátásait ismertette: „Eljön majd a haszongépjárművek automatizált vezetése, mert a hosszabb üzemidő, a kevesebb baleset és az alacsonyabb személyi költségek miatt ez az észszerű a szállítási iparág számára. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a gépjárművek önjáró vezetése 2030-ra akár 50%-kal is megnövelheti a tehergépkocsik produktív üzemidejét. Mi pedig kulcsszerepet töltünk be ennek a megatrendnek az irányításában és alakításában.”

Az igazgatótanács tagjainak beszédeit és az éves közgyűlés valamennyi napirendi pontjára vonatkozó részletes szavazási eredményeket a Knorr-Bremse vállalati webhelyén a következő címen tettük közzé: www.knorr-bremse.com

www.knorr-bremse.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Knorr-Bremse


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;