Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Total fejleszti Katar első nagy hatókörű (800 MWp) naperőművét


2020.01.27
Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A Total vállalat megállapodást kötött az Al Kharsaah Solar PV IPP Projekt-re, egy 800 megawatt-peak (MWp) kapacitású naperőmű telepítéséről Katarban, Dohától 80 kilométerre nyugatra. Az ország első napenergiai tenderét a TOTAL (49%) és, a Marueni (51%) konzorciuma nyerte.

Büszkén vállaljuk fel az úttörő szerepet Katar első nagyméretű naperőműének kifejlesztésében, hogy ezzel támogassuk az ország határozott elköteleződését a megújuló energia irányában. Partnereinkkel együtt szaktudásunk és technikai ismereteink legjavát nyújtjuk, hogy leszállítsuk a világ egyik legjelentősebb projektjét”, nyilatkozta Patrick Pouyanné, a Total vállalat elnöke és ügyvezető igazgatója. „Az Al Kharsaah-nak, a Total jelenlegi legnagyobb szabású projektjének köszönhetően terveink szerint 2025-re 25 gigawattnyi megújuló energia állhat rendelkezésünkre. Az új projekt tovább erősíti hosszútávú partneri kapcsolatunkat Katarral, mely ezentúl nem csak az olajra, természetes gázra, finomításra és petrokémiai anyagokra alapszik majd, hanem megújuló energiára is. Kiváló szimbóluma ez a Total azon stratégiájának, hogy globális energetikai vállalattá váljon”

Az Al Kharsaah Katar első nagyméretű naperőműveként 2021-től elérhető árú és tiszta energiát biztosít az iparnak, szolgáltatóknak és egyéni felhasználóknak a katari régióban, kezdetben 350 MWp kapacitással, mely teljes mértékét 2022-ig éri el. 
Mindez hozzávetőlegesen az ország áramszükségletének 10%-át fogja kiszolgálni és a katari széndioxidkibocsátást 26 millió tonnával csökkenti a projekt időtartama alatt. Az 1000 hektáros területre épített naperőmű felszereltsége magában foglal 2 millió kétoldalú, forgatható napelemmodult, melyek jelentős energianyereséget eredményeznek és kiaknázzák a régióra jellemző kivételesen sok napsütést. Ez körülbelül 500 millió USD-os beruházást jelent.

A projekt megvalósítója és üzemeltetője, a Siraj 1SVP lesz, aminek a Total Solar International és Marubeni konzorcium (40%) , a Siraj Energy (60%) a Qatar Petroleum (40%) és a QEWC (Qatar Electricity & Water Company, (40%) vegyesvállalata a közös tulajdonosa. A projekt megvalósulásában szintén szerepet játszik az a 25 éves energiavásárlási megállapodás (PPA), mely a Kahramaa vállalat számára szolgáltat villamosenergiát. 

A Total és az alacsony széndioxidkibocsátású villamosenergia

A TOTAL integrálta a klímaváltozás az üzleti stratégiájába és az újfajta energiapiaci trendeket megelőzve olyan alacsony széndioxidkibocsátású üzleti portfóliót alakított ki, amely eladásainak 15-20 %-át teheti ki 2040-ig. A Total bruttó alacsony széndioxidkibocsátású energiatermelési kapacitása világszerte jelenleg a 7 gigawatt közelében van, amiből több, mint 3 gigawattot a megújuló energia tesz ki.
Naperőműtervező- és üzemeltető tevékenységével az ipari és a kereskedelmi fogyasztók napenergiával történő kiszolgálásával a saját telephelyeiről a Total aktívan hozzájárul a napenergia hasznosításának világszintű terjeszkedéséhez.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;