Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Munkavállalói érdekében lemond fizetése egy részéről a Budapest Airport menedzsmentje


2020.04.02
Forrás: Budapest Airport, Hírek
A Budapest Airport a koronavírus okozta válsághelyzetben is felelős munkáltató kíván lenni, és a járvány idején különös figyelmet fordít a munkavállalók anyagi és egészségügyi stabilitásának biztosítására.

Ezért a repülőtér-üzemeltető kezdeményezésére létrejön a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány, amelyet a járvány miatt nehéz helyzetbe került munkavállalók segítésére hívtak életre.

A legfrissebb adatok és előrejelzések szerint Európa légiközlekedését sújtja a legkomolyabban a koronavírus-járvány. A kontinens légiközlekedési kapacitásainak 90%-át is átmenetileg elveszítheti, az európai repülőterek 14 milliárd eurós bevételkieséssel számolnak. A jelenlegi válság a budapesti repülőteret is drasztikus mértékben érinti. Összehasonlításképp: 2019 március 31-én napi 45.700 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez a szám 2020 márciusának végén 520 fő volt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. a jelenlegi válsághelyzetben különösen fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. A vállalat január óta számos intézkedést tett a munkahelyek megvédése és egyben a munkavállalók biztonsága érdekében. Ennek a folyamatnak egy következő lépése, hogy a Budapest Airport kezdeményezésére létrejön a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány.

Az alapítvány célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalóink támogatása, akiknek a koronavírus járvány okozta egészségügyi és gazdasági helyzetben veszélybe kerül a szociális biztonsága, fizikai vagy mentális egészsége, anyagi biztonsága vagy megélhetése. Az alapítvány munkáját – tetszés szerinti vagyoni hozzájárulással – bárki támogathatja.

A Budapest Airport vezetősége döntött az alapítvány felállításáról, majd arról is, hogy elsőként szeretné személyesen is anyagilag támogatni az alapítvány munkáját. Ezért a BUD csoport minden felsővezetője felajánlotta áprilisi jövedelmének nagy részét az alapítvány, és így közvetve azon kollégák számára, akik a koronavírus járvány miatt anyagi, szociális, vagy egészségügyi segítségre szorulnak. A több mint 60.000 eurót kitevő felajánlás mellett a vállalatvezetés továbbra is minden erejét és idejét a járvány okozta válsághelyzet kezelésére fordítja.

Szeretnénk minél több munkahelyet megvédeni, a lehető legtöbb kollégánk munkaviszonyát fenntartani. Ehhez minden szükséges intézkedést, amelyet saját hatáskörben meg tudtunk tenni, megtettünk. Mindannyian a fedélzeten vagyunk és figyelünk – hangsúlyozta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: - Ebben a jelenlegi nehéz helyzetben különösen fontosnak tartjuk, hogy felelős munkáltató maradjunk. Ezért a Budapest Airport vezetősége úgy döntött, hogy önként lemond fizetése nagy részéről, és ezzel az összeggel – a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványon keresztül - támogatja a járvány miatt nehéz helyzetbe került munkatársainkat. Hiszünk benne, hogy együtt sikerülni fog!

A támogatásra a BUD csoport jelenlegi és volt munkavállalói pályázhatnak, a juttatások odaítéléséről pedig szociális szempontokat figyelembe véve dönt a Budapest Airport vezetőiből álló kuratórium.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;