Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Scania évközi jelentés, 2020. január-március


2020.05.05
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
2020 első három hónapjának összegzése
¤ A nettó értékesítési árbevétel 8 százalékkal 33.051 millió (36.092) svéd koronára esett vissza

¤  A működési bevétel 29 százalékkal 3.005 millió (4.207) svéd koronára esett vissza 
¤  A készpénzforgalom 1.441 millió (507) svéd koronát tett ki a Járművek és Szolgáltatások üzletágában 

Henrik Henriksson elnök-vezérigazgató hozzáfűzései 
2020 első negyedéve jól kezdődött, de márciustól a koronavírus-járvány kitörése és a fertőzés terjedésének lassítására hozott rendkívüli társadalmi intézkedések határozták meg a helyzetet. A Scania kiszállítási kapacitása egyre korlátozottabbá vált az alkatrészhiányok és az ellátási, illetve a logisztikai lánc szakadozásai miatt. Március végén született meg a döntés a Scania európai termelésének leállításáról, amelyet aztán világszerte a fennmaradó termelés szervezett leállítása követett. 

Az első negyedévben a Scania nettó értékesítési árbevétele 33,1 milliárd svéd koronára esett vissza, a működési bevétel pedig 3005 millió svéd koronát tett ki, 9,1 százalékos árbevétel-arányos működési eredményt biztosítva. A kiszállított járművek kisebb mennyisége kedvezőtlenül befolyásolta az eredményeket, amelyeket részben ellensúlyoztak az árfolyamhatások és a szolgáltatások enyhén nagyobb értékesítési mennyisége. 

Habár a Scania termelését súlyosan érintette a kialakult helyzet márciusban, a szervizhálózat továbbra is tudta alkatrészekkel, műhelyszolgáltatásokkal és segélyszolgálattal támogatni az ügyfeleinket, biztosítva, hogy elláthassák a létfontosságú szállítási feladatokat a társadalom számára. A Scania szolgáltatásainak árbevétele az első negyedévben öt százalékkal 7509 millió (7166 millió) svéd koronára nőtt.

A Pénzügyi Szolgáltatások üzletága kisebb, 277 millió (345) svéd koronát kitevő működési bevételről számolt be, részben a behajthatatlan követelésekre képzett céltartalékok megnövekedett aránya miatt. A koronavírus-járvány kitörésének következményeként ügyfeleink fizetőképessége leromlott. Szorosan együttműködünk, hogy támogassuk őket ezekben a nehéz időkben. 

Nagy bizonytalanság övezi a vírus terjedésének teljes körű hatásait és következményeit a világszintű keresletet illetően. 2020 első negyedévének végén a Scania tehergépkocsikra vonatkozó rendelésállománya 27 százalékkal visszaesett az előző év ugyanezen időszakához képest, jelentős a gyengülés Európában és Latin-Amerikában. A városi és távolsági buszok, valamint a Motorok üzletágában viszont enyhén nőtt a rendelésállomány a 2019-es év ugyanezen időszakával összevetve. A világgazdaság helyzetének bizonytalansága miatt a rövid távú keresleti igényt nehéz megítélni, ráadásul a már leadott megrendelések visszamondásának is fennáll a kockázata. 

Kivételes helyzetben vagyunk az emberek, a társadalmak és a vállalatok számára. Ennek fényében kénytelenek vagyunk kemény döntéseket hozni és hathatós intézkedéseket bevezetni attól függően, hogy melyik forgatókönyv valósul majd meg. Újraértékeljük a projektek és a beruházások fontossági sorrendjét. Habár a Scania rövid távon meg tudta őrizni a munkahelyek legnagyobb részét az átmeneti bértámogatás segítségével, további intézkedések bevezetésére is szükség lehet majd. 

Büszke vagyok a Scania alkalmazottai által tanúsított társadalmi felelősségvállalásra és kezdeményezőkészségre. Hogy néhány nagyszerű erőfeszítést említsek, munkatársaink egészségügyi felszerelések, például lélegeztetőgépek gyártásával nyújtottak segítséget, valamint szaktudásukkal támogatták az egészségügyi rendszert, amely során egészségügyi anyagok nagy mennyiségű beszerzését irányították. 

Áprilisban a Scania világszerte megkezdte alacsony szinten a termelésének elővigyázatos újraindítását, hogy teszteljük a saját és a beszállítóink kiszállítási kapacitását. Gondosan követjük a fejleményeket, és szoros intervallumokban hozunk döntéseket a világszintű termelési rendszerünk tevékenységeit illetően. A sikeres visszatérés a normál kerékvágásba most a teljes európai ipari rendszer összehangolt újraindításán múlik.

A Scaniáról 
A Scania a közlekedési megoldások világszinten is vezető szállítója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt élen járunk a fenntartható közlekedési rendszerre való átállásban. 2019-ben 91.700 tehergépkocsit, 7.800 autóbuszt és 10.200 ipari, illetve hajómotort szállítottunk ki ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk meghaladta a 152 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokkal kapcsolatos. Az 1891-ben alapított Scania vállalat ma már több mint 100 országban tevékenykedik és körülbelül 51.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés Svédországban összpontosul, ám Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A termelés Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg regionális termelőközpontok üzemelnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON SE vállalatcsoport része. 
További tájékoztatás: www.scania.hu.
 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;