Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az 1000. Vectron mozdonyt értékesítette a Siemens Mobility


2020.05.06
Forrás: Siemens, Hírek
¤ A München-Allachban működő mozdonygyár 49 vevő részére, a világ 16 országába szállít
¤ Az 1000. mozdonyt a Dán Államvasutak vásárolta meg

¤  A platform koncepció fenntartható és rugalmas üzemeltetést tesz lehetővé
 
A Siemens Mobility a közelmúltban értékesítette az 1000. Vectron mozdonyt. A jubileumi mozdonyt a Dán Államvasutak (DÁV) rendelte meg. Az első Vectront 2012-ben szállították le, és minden mozdony a Siemens Mobility München-Allachban működő gyárában készült. A DÁV nyolc darab AC Vectront rendelt. Eddig összesen 1003 Vectront adtak el 49 vevőnek, 16 országba.

"Az 1000-ik Vectron értékesítése olyan siker, amely az ügyfeleink tartós bizalmáról és megelégedettségéről tanúskodik. Az egész Európában történő közlekedésre tervezett Vectron mozdonyokkal mozdonycsere nélküli is teljesíthetők a határokon átnyúló szállítási feladatok. Ezek a mozdonyok határokon áthaladó szállítási folyosókat hoznak létre, és biztosítják a hatékony, környezetbarát és megbízható európai vasúti közlekedést," közölte Sabrina Soussan, a Siemens Mobility vezérigazgatója.

"Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy kipróbált elektromos alapú platformokon tudjuk biztosítani a fenntartható tömegközlekedést a DÁV gördülőállományának modernizálása keretében. Természetesen örömmel várjuk a Siemens Mobility-től rendelt Vectron mozdonyok érkezését, és az a tény, hogy a cég által gyártott mozdonyok száma elérte az ezret, azt mutatja, hogy a vasúti iparágban is lehetséges szabványosított késztermékeket meghonosítani," magyarázta Jürgen Müller, Alelnök, Stratégia és gördülőállomány, DÁV.

A Vectront mind a teher-, mind a személyforgalomban használják. A mozdonyok szállíthatók tisztán elektromos verzióban, akár váltóárammal (AC), akár egyenárammal( DC) meghajtva, vagy pedig multisystem (MS) változatban is. A Vectronok teljesítménye 5,2 és 6,4 megawatt között mozog. Teherszállításhoz bizonyos országokban a Siemens Mobility a standard Smartron mozdonyt is ajánlani tudja, valamint a Vectron Dual Mode mozdonyt, amely kombinált dízel és elektromos meghajtású lokomotív.

Ezek a mozdonyok már több mint 300 millió flotta kilométert tettek meg, és Ausztriában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Finnországban, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Svédországban, Svájcban és Törökországban engedélyezett az üzemeltetésük.

A közelmúltban a Vectron Belgiumban is megkapta a működési engedélyt.

Az új megrendeléssel együtt a DÁV által üzemeltetett Vectron flotta már 42 mozdonyt tartalmaz. A vállalat 2018-ban és 2019-ben rendelte az első 34 AC Vectront a Siemens Mobility-től. A mozdonyokat személyszállításhoz fogják használni Dániában. A szállítások 2020 végén kezdődnek.

A sajtóközlemény és további anyagok a következő címen érhetők el 
ttps://sie.ag/352INgy

A Siemens Mobility a Siemens AG önálló vállalata. A közlekedési megoldások terén 160 éve vezető szerepet betöltő Siemens Mobility folyamatosan fejleszti a portfólióját a központi területeken, így a gördülő állomány, a vasúti automatizálás és villamosítás, a kulcsra kész rendszerek, az intelligens forgalmi rendszerek és a kapcsolódó szolgáltatások terén. A digitalizálásnak köszönhetően a Siemens Mobility világszerte lehetővé fogja tenni a mobilitási szolgáltatók számára az infrastruktúra intelligens átalakítását, az érték fenntartható módon történő növelését a teljes életciklus során, az utazási élmény javítását és a rendelkezésre állás garantálását. A 2019. pénzügyi évben, amely 2019. szeptember 30-án zárult, a volt Siemens Mobility Division 8,9 milliárd EUR bevételt könyvelhetett el, és világszerte 36.800 főt foglalkoztatott.
További információ: www.siemens.com/mobility.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;