Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az új Sirius hőmérséklet-figyelő relék kisebb méretben több funkciót kínálnak


2020.06.15
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Smart Infrastructure átalakította a Sirius portfóliójába tartozó hőmérsékletfigyelő reléket.

Az analóg és digitális változatokban elérhető új szériájú 3RS2 eszközök érzékelőkkel mérik ipari vezérlőszekrények, motorok, csapágyak, olajok vagy hűtőfolyadékok hőmérsékletét, megelőzve a berendezés meghibásodását vagy károsodását bizonyos határértékek túllépésekor. Ezek a relék fűtő-, légkondicionáló-, és szellőztető rendszerek, napkollektorok, hőszivattyúk és melegvízellátó rendszerek megfigyelésére is alkalmasak.

Az új Sirius 3RS2 széria eszközei minősítéssel rendelkeznek SIL 1 / PL c kategóriáig terjedő biztonsági alkalmazásokhoz, többek között ipari kazánokban való felhasználásra, illetve égők és ATEX alkalmazások megfigyelésére. Elődjeikhez képest az új modellek további funkciókat, keskenyebb kialakítást és egyszerűbb kezelhetőséget kínálnak. 

A mindössze 22,5 milliméter széles Sirius 3RS26 digitális eszközök paraméterezése intuitív LCD kijelzőn keresztül történik. Az eszközök összeköthetők egy érzékelővel, mely azt méri, hogy a hőmérséklet egy adott érték alá vagy felé, illetve adott üzemi tartományon belül esik-e. A SIL1 tanúsítvánnyal rendelkező infravörös kommunikációs interfésznek köszönhetően az eszköz vezetékezés nélkül két hőmérséklet érzékelővel és egy analóg bemenettel egészíthető ki nagyméretű, háromfázisú motorok és transzformátorok megfigyeléséhez. 

Az integrált LCD kijelző új funkciókkal bővült, mint pl. az energiatakarékos üzemmód (ecoMode) vagy a továbbfejlesztett kalibrálási képességek. Ha a hőmérséklet átlépi az alsó vagy felső határértéket, az érintett berendezés automatikusan leáll. Riasztás kiadásához egy második határérték is beállítható. A kijelző színekkel jelzi a berendezés állapotát (hiba, riasztás, határérték túllépése). Meghibásodás, pl. kábelszakadás esetén a relé biztonságos állapotba kapcsol. 

A relék többféle változatban elérhetőek, egy érzékelőhöz, két határértékhez és valamennyi elterjedt hőmérséklet érzékelőhöz és hőelemhez. Visszaállításuk történhet manuálisan, távoli hozzáféréssel vagy automatikusan. Áramszünet esetére memória funkció biztosítja az eszköz utolsó állapotának elmentését és helyreállítását. A digitális eszközök IO-link kommunikációval is elérhetőek a hőmérsékletadatok továbbításához felsőbb szintű vezérlők felé és integrálhatók nyílt, felhő alapú IoT rendszerekbe, mint pl. a MindSphere. Az eszközök az IEC 61508/62061 és ISO 13849 szabványok szerinti tanúsítvánnyal rendelkeznek, így SIL 1 / PL c kategóriáig terjedő biztonsági alkalmazásokban is felhasználhatók. Emellett az EN 14597 szabvány szerinti hőmérsékletfigyelő és hőmérsékletkorlátozó eszközökként is minősítésre kerültek, ipari kazánokban is alkalmazhatók, EN 50156 tanúsítványuknak köszönhetően pedig égők figyelésére is alkalmasak.

Az analóg Sirius 3RS25 multifunkciós eszközöket, melyek egyszerű kétállású vezérlőként is használhatók, forgó- vagy DIP kapcsoló segítségével lehet beállítani. Az adott közegben elhelyezett szenzor révén érzékelik a hőmérsékletet, és az adatokat értékelve megállapítják, hogy az az előre megadott határértékeken kívül esik-e. A határérték elérésekor a fogyasztókat közvetlenül egy relés kimeneten keresztül tudják átkapcsolni. A relés kimenetet nyitó érintkezője egyidejűleg jelző érintkezőként is használható. A terméksorozat hőmérséklet érzékelő, illetve J vagy K típusú hőelemekhez alkalmas eszközöket tartalmaz, melyek a legtöbb gyakori hőmérséklettartomány határértékeit képesek figyelni.

Az új Sirius 3RS2 eszközök az előző széria, a 3RS1 modelljeit váltják.

További információkért a Siemens Smart Infrastructure operatív vállalatáról látogasson el a https://new.siemens.com/hu/hu/vallalat/asiemensrol/businesses1/smart-infrastructure.html weboldalra.

További információkért a Sirius hőmérsékletfigyelő relékről látogasson el a 
www.siemens.com/relays weboldalra.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;