Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az új Clean Air kapcsolóberendezéssel a Siemens klímasemleges és biztonságos energiaelosztást tesz lehetővé


2020.06.29
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Smart Infrastructure az új – fluorgázt nem tartalmazó – NXPLUS C 24 középfeszültségű kapcsolóberendezéssel 24 kilovoltos (kV) szintig bővíti középfeszültségű gázszigetelésű kapcsolóberendezései (GIS) környezetbarát választékát.

A tiszta levegő, mint természetes szigetelő közeg és a bevált vákuumkapcsolós technológia együttes alkalmazása szükségtelenné teszi a fluoralapú gázkeverékeket (F-gázokat), ezáltal klímasemleges energiaelosztást tesz lehetővé. A kapcsolóberendezés digitális jellemzőinek köszönhetően biztonságos, megbízható és költséghatékony működést biztosítanak.

A fenntarthatóság már ma is fontos az energiatermelésben. A Strom-Report.de szerint 2019-ben a Németországban termelt villamosenergia közel fele megújuló energiaforrásokból származott. „Ha a villamosenergia-termelés környezetbarát, akkor az energia átvitelének és elosztásának is azzá kell válnia. A kapcsolóberendezések valamennyi hálózati struktúrában a biztonságos, megbízható és hatékony energiaelosztás kulcsfontosságú elemei, így fontos szerepet játszanak napjaink és a jövő infrastruktúráiban” - mondta Stephan May, a Siemens Smart Infrastructure Elosztórendszerek üzletágának vezérigazgatója.

Az új gázszigetelésű kapcsolóberendezés a Siemens kék GIS portfóliójába tartozik. Az NXPLUS C 24-ben egy vákuum-megszakító egység végzi a kapcsolási és ívoltási műveleteket, míg a Clean Air az aktív részek szigetelését biztosítja a kapcsolóberendezés hermetikusan szigetelt tokozatán belül. A szigetelő közeget kizárólag a környező levegő természetes összetevői alkotják, pl. nitrogén vagy oxigén, így az F-gázok vagy azok keverékeinek használatával ellentétben nem igényel különleges berendezést. A közeg a kapcsolóberendezés teljes élete során egyszerű kezelést biztosít, és nélkülözhetővé teszi a felhasznált gázok és a kibocsátások mennyiségeinek kötelező jelentését.

A kapcsolóberendezés az energia betáplálására szolgál az átviteli hálózatból az elosztó hálózatba közüzemi és ipari hálózatok elsődleges elosztási szintjén. Az elosztó hálózatok szerkezeteinek és kapcsolóberendezéseinek is igazodniuk kell az egyre decentralizáltabb megújuló energiaforrások és gyártó-fogyasztók által támasztott követelményekhez, melyek összetettebb, kétirányú, és nehezebben irányítható energiaáramlást eredményeznek. A kék GIS portfólió többi kapcsolóberendezéséhez hasonlóan az új NXPLUS C 24 is tartalmaz beépített érzékelőket és kommunikációs interfészeket, melyek új szintre emelik az automatizálást és a Dolgok Internete (IoT) rendszereket. Mindez fokozza az elosztó hálózat összes érintett csomópontjának átláthatóságát, és megkönnyíti az energiaelosztás nyomon követését és irányítását, miközben a költséghatékonyságot is növeli. 

A Siemens kék GIS portfóliója a hagyományos gázszigetelésű kapcsolóberendezések összes előnyét biztosítja, köztük a kompakt mérettel, megbízhatósággal, hosszú élettartammal és karbantartásmentes működéssel. A 12 kV-ig terjedő névleges feszültségű 8DAB 12 és 8DJH 12 modellek után, melyek már használatosak a Siemens ügyfelei létesítményeiben, az NXPLUS C 24 a Siemens kék GIS portfóliójának harmadik középfeszültségű kapcsolóberendezése, és az első 24 kV-ig terjedő névleges feszültséggel. A kék GIS család következő tagja egy szintén 24 kV-os feszültségű körhálózati kapcsolóberendezés (RMU) lesz.

Feliratkozás a kék GIS webcastra 
https://www.beamstream-hd.com/blueGIS/   

További információkért a Siemens NXPLUS C 24-ról látogasson el a 
www.siemens.com/nxplusc24 weboldalra  

További információkért a Siemens kék portfóliójáról látogasson el a https://new.siemens.com/global/en/products/energy/ecotransparency.html weboldalra

További információkért a Siemens Smart Infrastructure-ről látogasson el a
https://new.siemens.com/hu/hu/vallalat/asiemensrol/businesses1/smart-infrastructure.html  weboldalra

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;