Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A KUKA új KR 4 AGILUS robotja: Kompakt teljesítmény bárhol is használják


2020.08.07
Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
Az új KR 4 AGILUS robottal a KUKA októbertől kiemelt jelölttel indul a kisrobotok rangsorának első helyéért. A kompakt kisrobotot optimálisan az elektronikai iparban történő robot-alapú automatizáláshoz és más iparágakban végzett kezelési feladatokhoz tervezték.

Szinte korlátlan lehetőség az elektronikai ipar számára

Kicsi automatizálási cellákban, kevés helyet biztosító gyártási környezetben – a KUKA új KR 4 AGILUS kisrobotja kiválóan teljesít. Az automatizált gyártási folyamatok lehetőségei a legfeljebb 4 kg terhelési osztályba tartozó új modellel szinte korlátlanok – az elektronikai iparban, de sok más iparágban is. Például a robot szinte minden helyzetben felszerelhető: a talajra, a falra vagy a mennyezetre, bármilyen szögben.

További funkciók és lehetőségek a robot-alapú automatizáláshoz az elektronikai iparban

A robot gyorsan és biztonságosan mozgat legfeljebb 4 kg tömegű terheket. A megnövelt 600 mm-es hatótávolságával még több helyen használható – az előző generációkhoz képest a munkaterület közel 40 százalékkal bővül. Ugyanakkor nagy pontosságot biztosít a legkisebb helyen. A KR 4 AGILUS ereje az ismétlési pontosság és a ciklusidők tekintetében mutatkozik meg leginkább: A legfeljebb 0,02 mm eltéréssel munkalépésenként és egy 0,4 másodpercnél kevesebb ciklusidővel (a kis adept-ciklusban) a robot a legjobbak közé tartozik. Csekély karbantartási igényű: a maximális élettartamot minimális szervizeléssel éri el. 

"Az új, 4 kg-os osztályba tartozó kisrobottal egy igazi „polihisztort” szállítunk, ami számos automatizálási feladathoz ideális – mind az elektronikai iparban, mind sok más iparágban."
Markus Hollfelder-Asam, a KUKA portfólió menedzsere 

KR 4 AGILUS: Compact robot for the electronics industry ; 4:06
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=j_vAsh8-FZc&feature=emb_logo 

Az új KR 4 AGILUS robotnak szinte bármilyen környezet megfelel

Az IP40 védettséggel ellátott KR 4 AGILUS jól felszerelt, például jól érzi magát 0 és 55 fok közötti hőmérsékleten. Megbízhatóságát a TÜV vizsgálta, az európai CE-jelölés és többek között az amerikai UL tanúsító jelzés megbízható minőséget igazol. A KR 4 AGILUS felhasználóinak a legérzékenyebb komponensek miatt sem kell aggódniuk: védett a véletlen elektrosztatikus feltöltődéstől és kisüléstől (ESD), ezáltal kifejezetten alkalmas érzékeny feladatokhoz is.

A KUKA legújabb vezérlőjével

A KR 4 AGILUS robottal nem csak egy hézagot töltünk be a KUKA portfóliójában” – nyilatkozta Markus Hollfelder-Asam, a KUKA portfólió menedzsere. „Az új, 4 kg-os osztályba tartozó kisrobottal egy igazi „polihisztort” szállítunk, ami számos automatizálási feladathoz ideális – mind az elektronikai iparban, mind sok más iparágban.” Az interfészek széles választéka lehetővé teszi számos perifériás készülék csatlakoztatását a KR 4 AGILUS robothoz és az alkalmazási lehetőségek bővítését. És ami a legjobb: A kisrobot a KUKA legújabb vezérlőtechnológiáját, a legújabb KSS 8.7 rendszerszoftverrel ellátott KR C5 micro vezérlőt tartalmazza, amellyel még hatékonyabban lehet vezérelni és megoldani a feladatokat.

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;