Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Több az új Opel Crossland egy csinos arcnál


2020.10.07
Forrás: Opel, Sajtóinformáció
- Családtagként a Mokka után a Crossland is megkapta az új Opel-arcot
- Az Opel Vizor egyöntetű képbe foglalja össze a hűtőmaszkot, a logót és a fényszórót
- Jellegzetes fekete-piros elemek hangsúlyozzák a GS Line sportosságát

- Elcsúsztatható hátsó ülések és 1255 litert elérő csomagtér teszik flexibilissé
- Opcióként AGR-minősítésű, egészséges, ergonomikus ülések, Alcantara kárpittal
- Továbbfejlesztett futómű és kormányberendezés fokozza az autó dinamikáját
- Bármilyen talajon megfelel az adaptív IntelliGrip kipörgésgátló
- A mai naptól Európa-szerte rendelhető a 2021 elején érkező új Crossland

Rüsselsheim. Kívül vagány és kompakt, belül nagyon tágas és sokoldalú, laza SUV-megjelenéssel. Ez az új Opel Crossland! A néhány hete bemutatott új generációs Mokka után a Crossland is megkapta a márka összetéveszthetetlen új arcát. Akárcsak a Mokka, az új Opel Crossland is lemond az X-ről a nevében. Modern kinézéséhez jól illik a tökéletesített futómű és kormányzás. Szintén új a sportos GS Line felszereltség és a bármilyen talajon megkapaszkodó, adaptív IntelliGrip kipörgésgátló.

Az Opel Crossland összetéveszthetetlen Vizorja az egész járműfrontot uralja a gépháztető alatt. Optikailag szélesebbé teszi az autót, ugyanakkor kevesebb elemet láttat, ezáltal egyöntetű az autó eleje. Közepén a legendás Opel-villám csillog. A Vizor valamennyi új Opel-modellen megjelenik a 2020-as években, és később új csúcstechnikáknak is helyet ad.

Hátul sötét burájú lámpák emelik ki még jobban a karakteres Opel-fénydizájnt. A fényes fekete csomagtér-fedél (fekete tetővel együtt kapható) még szélesebb kiállásúnak és erősebbnek mutatja az új Crossland-et.

További újdonság az első-hátsó alsó védőlemez (az Ultimate csúcsfelszereltségben ezüstszínűre fényezve), a LED ködfényszóró (Ultimate és Elegance kivitelen krómdekorral), valamint az Ultimate krómozott küszöbléce és stílusos könnyűfém kereke. A mutatós 16 colos felnik ezüst, fényes fekete, vagy kétszínű kivitelben kaphatók, a 17 colosak kétszínűek-, vagy egyöntetű fényes feketék lehetnek.

Az új GS Line extra sportos kiállítású. Fekete 16 colos könnyűfém felnik, fekete tető és vörös karaktervonal teszik látványossá a kompakt autót. Még többet nyújt a GS Line Plus. Az opcionális csomag tartalma fekete, 17 colos könnyűfém kerék, AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – Egészséges Hát Munkacsoport) minősítésű, ergonomikus két első ülés, adaptív, teljes LED fényszórók, LED hátsó lámpák és tetősín.

A nagyvonalú helykínálat és az elsőrangú, ergonomikus első ülések hosszú távú utazóautóvá teszik a Crossland-et, miként a nagyfokú variálhatóság is. A 60/40 arányban osztott hátsó ülés hosszirányban 150 milliméterrel elcsúsztatható, egy pillanat alatt 410-ről 520 literese nő a csomagtér – a legnagyobb a kategóriában. Ha pedig teljesen lehajtják a hátsó üléseket, 1255 liter a térfogat.

A sportosabb sofőrök továbbfejlesztett futóműnek és jelentősen javított menetdinamikának örvendhetnek. Rüsselsheim mérnökei az első McPherson futóműhöz és a csatolt lengőkaros hátsó hídhoz egyaránt új rugókat és lengéscsillapítókat választottak. A kormányművet középállásban jobb érezhetőségre és fokozott precizitásra hangolták. Ezek kombinációja tökéletes egyensúlyt teremt a komfort és az agilitás között.

Bármilyen talajon jól fog az IntelliGrip

A Crossland vásárlóinak ezentúl előnyére válik az adaptív IntelliGrip kipörgésgátló, amely optimálisan viszi át a hajtóerőt aszfaltra, murvára, vagy hóra/jégre. Öt menetmódja van:

- Normál / aszfalt: ez aktiválódik a Crossland beindításakor. Az elektronikus menetstabilizáló (ESP) és az ASR kipörgésgátló átlagos viszonyoknak megfelelően működik – kiváló autópályára, országútra és városba.
- Hó: legjobb trakció havas, jeges úton. Lefékezi a túlforgó első kereket, és a másikra juttat nagyobb nyomatékot. Ez adja a legnagyobb hajtóerőt 50 km/óráig.
- Terep / latyak: nagyobb túlforgást enged a kerekeknek, amelyek kisöprik maguk alól a latyakot, és szilárd talajt foghatnak. Hatását erősíti, hogy a jobb útfogású kerék kap nagyobb nyomatékot. 80 km/óráig aktív.
- Homok: szinkronizálja a hajtókerekek túlforgását, megakadályozza, hogy beássák magukat. Ezáltal elakadás nélkül megy tovább a SUV.
- ESP ki: 50 km/óráig kiiktatja az ESP-t és az ASR-t, a vezetőé a teljes kontroll. Biztonsági okból 50 km/óra fölött automatikusan visszakapcsol normál módba.

A Crossland utasai mindig élvezhetik a legjobb okosautó-szolgáltatásokat. A választható infotainment-rendszerek neve Radio, Multimedia és Multimedia Navi Pro. A Multimedia-készülékek nyolccolos, színes érintőképernyővel és Apple CarPlay illetve Android Auto-támogatással érkeznek. A megfelelő telefonok akár vezeték nélkül is tölthetők. A Crosslandhoz elérhető az OpelConnect okosautó-rendszer is, melyen keresztül hamarosan valós idejű útinformációkon alapuló élő navigáció, illetve közvetlen műszaki és vészhelyzeti segélyhívó oldja az utazás feszültségeit.

Benzinmotorok;  ;1.2  ;1.2 Turbo  ;1.2 Turbo  ;1.2 Turbo

Max. Teljesítmény (kW/LE);  ;61/83  ;81/110  ;96/130  ;96/130
@ rpm;   ;@ 5,750  ;@ 5,500  ;@ 5,500  ;@ 5,500

Max. Nyomaték (Nm @ rpm);  ;118 @ 1,750  ;205 @ 1,750  ;230 @ 1,750  ;230 @ 1,750

Kibocsátások;  ;Euro 6d  ;Euro 6d  ;Euro 6d  ;Euro 6d

Váltó;  ;MT5  ;MT6  ;MT6  ;AT6

Előzetes NEDC üzemanyag-fogyasztás (l/100 km)

Városi;  ;5.6 – 5.4  ;5.9 – 5.8  ;5.7  ;5.9

Városon kívüli;  ;4.2 – 4.1  ;4.2 – 4.1  ;4.2  ;4.5

Kombinált;  ;4.7 – 4.6  ;4.8 – 4.7  ;4.8 – 4.7  ;5.0 – 4.9

- CO2 g/km;  ;107 – 106  ;109 – 108  ;109 – 107  ;113 – 112

Dízelmotorok;  ;1.5 Diesel  ;1.5 Diesel

Max. Teljesítmény (kW/LE) @ rpm;  ;81/110 @ 3,500  ;88/120 @ 3,750

Max. Nyomaték (Nm @ rpm);  ;250 @ 1,750;  ;300 @ 1,750

Kibocsátások;  ;Euro 6d  ;Euro 6d

Váltó;  ;MT6  ;AT6

Előzetes NEDC üzemanyag-fogyasztás (l/100 km)

Városi;  ;4.8  ;4.4

Városon kívüli;  ;3.7 – 3.6  ;3.8 – 3.7

Kombinált;  ;3.6 – 3.5  ;3.9 – 3.8

- CO2 g/km;  ;94 – 93  ;103 – 101

Jövőbe mutató világítástechnika és innovatív asszisztensek

Még lazábbá és biztonságosabbá teszi az autózást az Opel Crossland sokféle modern asszisztensrendszere. Adaptív, teljes LED fényszórói kanyarvilágítással, távfény-támogatással és automatikus magasságállítással sötétségben is a lehető legjobb látási viszonyokat biztosítják. Az új Opel Crossland legfontosabb asszisztenseinek áttekintése:

- A szemmagasságú kijelző a vezető látóterébe vetíti a sebességet, a navigáció és az asszisztensek legfontosabb adatait.
- A ráfutásos ütközési figyelmeztetés, automatikus vészfékezés és a gyalogosfelismerés 5 km/órától aktív. A Crossland képes tartani a követési távolságot, elöl haladó jármű vagy gyalogos túl gyors megközelítésekor jelzőhangot és optikai jelzást is ad. Ütközésveszélyben felkészíti a fékrendszert, illetve vészfékezést kezdeményez, hogy mérsékelje egy esetleges karambol következményeit. 30 km/óra alatt álló helyzetig fékez, 30 és 85 között maximum 22 km/órával csökkenti az ütközési sebességet. E küszöbérték felett a vezetőnek kell önállóan fékeznie.
- A sávelhagyás-jelző 60 km/órától jelzőhanggal és fényvillantással figyelmeztet a forgalmi sáv nem szándékos elhagyására.
- A fáradtságjelző a kormánymozdulatokból és a menetidőből következtet a vezető esetleges elfáradására, és három fokozatban ad optikai, illetve akusztikai figyelmeztetést.
- A 180 fokos tolatókamera a teljes területet mutatja a jármű mögött, és az infotainment rendszer színes kijelzőjén segédvonalakkal segíti a tolatást.
- A parkolóasszisztens felismeri az alkalmas parkolóhelyeket, magától be-, illetve kiáll. A vezető csak a sebességváltót és a pedálokat kezeli.
- Holttérfigyelő a két külső tükörben (12 és 140 km/óra között aktív).
- A jelzőtábla-felismerés a vezető kijelzőjén mutatja a sebességkorlátozásokat és feloldásukat, a megfelelő jelzőtáblák képével.
- Az intelligens sebességszabályzó a jelzőtábla felismeréssel együtt könnyíti meg a megfelelő sebesség választását.

A mai nappal megkezdődik az új Opel Crossland hazai forgalmazása is. Az első autók 2021 elején érkeznek az Opel márkakereskedésekbe.

Az Opel
Az Opel az egyik legnagyobb európai autógyártó. 1862-ben alapították Rüsselsheimben, az autógyártást 1899-ben kezdte. Az Opel 2017 augusztusa óta a PSA csoporthoz tartozik. Az Opel, Vauxhall testvérmárkájával együtt, több mint hatvan országban van képviselve, és 2018-ban több mint egymillió járművet adott el. Jelenleg az Opel járműkínálatának villamosítására törekszik, fenntartható sikerrel biztosítva ügyfelei jövőbeli mobilitási igényeinek kielégítését. 2024-ig valamennyi európai modellsorozatából lesz elektromos kivitel is. Ez a stratégia a PACE! vállalati terv része, amelynek célja fenntarthatóan nyereségessé, globálissá és elektromossá tenni az Opelt.

www.opel.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;