Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Magyarországon is bemutatkozott az új MINI Countryman


2020.11.09
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A hagyományokkal átitatott brit prémiumgyártó legnagyobb és legsokoldalúbb modelljének legújabb nemzedéke a Vértes hegyei között Magyarországon is debütált: az új MINI Countryman már hazánkban is rendelhető.

A MINI modellcsaládjának legnagyobb és legsokoldalúbb tagja a brit prémiumgyártó jellegzetes stílusában kínálja a kiemelkedő vezetési élmény és az egyediség páratlan harmóniáját. A Vértes izgalmas útjain és az etyeki Hernyák Birtokon bemutatkozó új MINI Countryman kimagasló pozícióját gondosan kidolgozott formanyelv, ötletes extrafelszereltségi opciók és innovatív MINI Connected szolgáltatások nyomatékosítják a prémium kompakt szegmensben. Masszív felépítésével, öt teljes értékű üléssel felszerelt, egyszerre nagyméretű és sokoldalú utasterével, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető ALL4 intelligens összkerékhajtással a MINI legváltozatosabb négykerekűje nem csupán a hétköznapokban, de a hosszabbra nyúló hétvégi utazások alkalmával és a járatlan terepeken is megbízható társként inspirálja a brit prémiumgyártó rajongóit. Az új MINI Countryman progresszív karakterét hűen tükrözi a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával dolgozó modellváltozat és a vadonatúj innovációkkal kiegészített MINI Connected szolgáltatás-paletta, az opcionális extrafelszereltségek és az eredeti MINI tartozékok eddigi legszélesebb portfóliója pedig minden korábbinál nagyobb teret enged a személyre szabhatóságnak.

Az új MINI Countryman modellel a hagyományőrző brit prémiummárka tovább folytatja egyre szélesebb célközönsége meghódítását. Már az első nemzedék is iránymutató újdonságként érkezett meg az utakra: a MINI márka első, négy méternél hosszabb típusaként, négy ajtajával, nagyméretű csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével és összkerékhajtásával a MINI Countryman a prémium kompakt szegmensben is útnak indította a brit prémiumgyártó sikertörténetét, ma pedig már a MINI teljes újautó-megrendelésének mintegy 30 százalékát eme sokoldalú típus különböző modellváltozatai teszik ki.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt MINI Cooper SE Countryman ALL4 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 2,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,1 – 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 40 – 45 gramm / km) összehasonlíthatatlan stílusban egyesíti az úttörő hatékonyságot, a hibrid-specifikus összkerékhajtást és a vezetés zéró emissziójú élményének lehetőségét.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológia mellett az új MINI Countryman magyarországi motorpalettáján kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás is megtalálható lesz, amelyek mindegyike a legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozik. A továbbfejlesztett motorok tökéletesen lefedik a 75 kW / 102 lóerő és 140 kW / 190 lóerő közötti teljesítmény-tartományt (100 kilométerre vetített 4,1 – 6,3 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 107 – 144 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett) és már most maradéktalanul megfelelnek a 2021-től érvényes Euro 6d emissziós szabvány előírásainak. A különböző hajtáslánc-technológiák közül négy igény szerint az ALL4 intelligens összkerékhajtással is párosítható.

Az új MINI Countryman legfőbb ismérvei

- Jellegzetes frontrész újratervezett hűtőráccsal
- LED-technológiás első fényszórók és LED-es ködlámpák alapfelszereltségként
- LED-technológiás hátsó lámpák, amelyek a brit zászló motívumában világítanak
- Új karosszériafényezési opciók és új Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag
- Új könnyűfém keréktárcsák
- A legkorszerűbb motorcsalád tagjai, amelyek maradéktalanul teljesítik az Euro 6d emissziós szabvány előírásait
- Alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic automataváltó még több motorváltozathoz
- Az opcionális extrafelszereltség részeként új, színes, digitális központi kijelző 5” képernyő-átmérővel
- Az opcionális extrafelszereltség részeként újratervezett műszeregység magasfényű Piano Black stílusban
- Alapfelszereltségként bőr sportkormány
- Új utastér-bőrözési lehetőségek
- A MINI Yours Interior Styles új verziója
- Új funkciók a MINI Connected szolgáltatás-palettán
- Az eredeti MINI tartozékok minden korábbinál szélesebb portfóliója

Az új MINI Countryman modellváltozatainak árai (bruttó, Ft)

MINI Cooper Countryman: 8.290.000 Ft

MINI Cooper ALL4 Countryman: 9.500.000 Ft

MINI Cooper S Countryman: 9.420.000 Ft

MINI Cooper S ALL4 Countryman: 10.620.000 Ft

MINI Cooper SE ALL4 Countryman: 12.300.000 Ft

MINI John Cooper Works Countryman: 13.480.000 Ft

MINI Cooper D Countryman: 9.200.000 Ft

MINI Cooper D ALL4 Countryman: 10.500.000 Ft

MINI Cooper SD Countryman: 10.620.000 Ft

MINI Cooper SD ALL4 Countryman: 11.180.000 Ft

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;