Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Volkswagen új ID.3 elektromos autója világrekordot állított fel a Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsain


2020.12.17
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook is hozzájárult az ID.3 Germany Tour sikeréhez, a kampányban használt autót ugyanis az új Winter i*cept evo 3 abroncsokkal szerelték fel.

A csapat 65 nap alatt több mint 28.000 kilométert teljesített Németország területén, amivel felállították a leghosszabb, elektromos járművel, megszakítás nélkül, egy országon belül megtett utazás világrekordját.

Neu-Isenburg, Németország, 2020. december 17. – A prémium abroncsgyártó Hankook sikeresen teljesítette az ID.3 Germany Tourt a Volkswagen ID.3-re felszerelt Winter i*cept evo 3 abroncsokkal. A kihívás szeptemberben indult Oberstdorfban, Németország egyik legnépszerűbb télisport-központjában, ahol az ország legdélebben fekvő szállodája is található. Az esemény szervezője, Rainer Zietlow és vezetőtársa, Dominic Brüner – mindketten a globális járműprojektekre szakosodott CHALLENGE4 GmbH munkatársai – 65 nap alatt járták be Németország minden zugát, hogy leteszteljék, mire képes a Volkswagen ID.3 nagy távolságon, valamint hogy milyen állapotban van a töltési infrastruktúra Németországban. 28 198 kilométerrel később elérték végcéljukat: Sylt, az ország legészakibb szigetének csúcsát. A csapat a Covid-19 miatt bevezetett korlátozások ellenére is felállította a leghosszabb, elektromos járművel, megszakítás nélkül, egy országon belül megtett utazás világrekordját. A túra közben 652 gyorstöltő állomáson töltötték fel a járművet, emellett a számos Volkswagen szalonban telepített fali töltőket (ún. wallbox) is igénybe vették.

Gratulálunk Rainer Zietlownak és a csapatának, hogy ilyen nehéz időszakban is végigvitték a projektet. Örülünk, hogy az új Winter i*cept evo 3 téli abroncsunk is részese lehetett ennek a csodálatos utazásnak, garantálva a csapat sikeréhez szükséges teljesítményt, biztonságot és megbízhatóságot” – nyilatkozta Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

A Volkswagen járműve a túra teljes egészét a Hankook legújabb, ultramagas teljesítményű téli abroncsán, a 215/55 R18 99 V XL méretű Winter i*cept evo 3-on tette meg. Az új, harmadik generációs Winter i*cept abroncs most kapott először egyirányú abroncsmintázatot. Ennek köszönhetően nem csak aqauplaning esetén biztosít tökéletes kormányozhatóságot, hanem a tapadási mutatói is kiválóak, legyen szó akár nedves útfelületről, akár alacsony hőmérsékletről. Ez kifejezetten fontos elektromos járművek esetén, ahol a nagy forgatónyomaték szinte teljesen átalakul hajtóerővé. A Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsával a csapatnak nem okozott problémát, hogy németországi turnéjuk közben beköszöntött a tél. A Hankook legújabb ultramagas teljesítményű téli abroncsa a legmagasabb, „Kiemelkedő” értékelést kapta a legnevesebb európai autós magazin, az Auto Bild független teljesítménytesztjén.

Hatalmas terhelés nehezedik az abroncsokra egy elektromos jármű esetén, különösen egy nagy teljesítményű, sportos kocsinál, mint amilyen a VW ID.3 is” – magyarázta a rekordkísérlet sofőrje, Rainer Zietlow. „Az új Hankook téli abroncs az út során nedves és hideg körülmények között is mindig megfelelő tapadást biztosított a lendületes és sportos vezetést lehetővé tévő nagy forgatónyomaték ellenére. Ennek köszönhetően sosem kellett kételkednünk a járművünk teljesítményében.

Az abroncsgyártó Hankook fokozatosan növeli a jelenlétét az elektromos járművekhez gyártott abroncsok piacán. Mindehhez előre mutató K+F befektetésekkel, valamint a legmodernebb technológiák alkalmazásával járul hozzá. A vállalat például a közelmúltban jelentette be, hogy más elektromos járműveket gyártó vállalat mellett a Porsche új, elektromos sportautó-modellje, a Taycan is a Ventus S1 evo 3 ev abroncsait kapja meg eredeti alkatrészként. Hivatalossá vált továbbá az is, hogy a 2022-23-as szezontól kezdve a Hankook lesz az ABB FIA Formula E World Series exkluzív abroncsbeszállítója – ebben a sorozatban harmadik generációs, teljesen elektromos versenyautók küzdenek a világ pályáin a világbajnoki címért.

A maratoni turné további támogatói:

Volkswagen Group, ADS-TEC Energy, Alpitronic, CAR-connect, E.ON Drive, has·to·be gmbh, Infineon Technologies, Intercity Hotel, MOON, Steigenberger Hotels & Resorts, Tank & Rast, valamint a We Charge

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;