Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Tovább bővíti üzleti tevékenységét Kínában az Audi – A márka első többségi részesedése az elektromos gépkocsik helyi gyártására az FAW-partnerrel alapított közös vállalatban


2021.01.20
Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- Az Audi és a FAW új közös vállalat alapítását jelentette be a PPE-platformra épülő elektromos autók jövőbeni csangcsuni (Északkelet-Kína) gyártására

- Markus Duesmann, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke: „A csangcsuni új Audi-FAW vegyesvállalattal tovább bővítjük jelenlétünket a kínai járműpiacon, aktívan hozzájárulva a kínai autóipar átalakulásához”
- Werner Eichhorn, az Audi China elnöke: „Az Audi és a FAW megerősített partneri együttműködése az autók elektromossá alakításának új korszakát vezeti be, az Audi újabb ’Arany évtizedeként’ a nagyjelentőségű kínai piacon”

Ingolstadt/Budapest, 2021. január 20. – Tovább erősíti partneri együttműködését az FAW vállalattal a négykarikás márka, újabb sikerei alapjait rakva le Kínában. Az Audi igazgatótanácsa, valamint a Volkswagen Csoport felügyelőbizottsága és az FAW Group vezetése az északkelet-kínai Csangcsun városát jelölte meg az újonnan alapítandó Audi-FAW vállalat székhelyéül, amit a Csangcsunban és Pekingben tartott január 18-i ünnepélyes szerződésaláírás alkalmával jelentettek be. Az AUDI AG és a Volkswagen Csoport Kína együttesen hatvanszázalékos részesedéssel rendelkezik az új társaságban, amely így – a Porschéval közösen kifejlesztett PPE (Premium Platform Electric) műszaki alapjaira épülő, tisztán elektromos hajtásrendszerű Audi-modellek gyártására – az Audi első többségi tulajdonú kínai vegyesvállalataként jöhet létre.

„A csangcsuni új Audi-FAW vegyesvállalattal tovább bővítjük jelenlétünket a kínai járműpiacon, helyi gyártással erősítve tisztán elektromos hajtásrendszerű prémiumautók gyártójaként elfoglalt pozíciónkat” – hangsúlyozta Markus Duesmann, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke, egyben a vállalat kínai üzleti tevékenységének felelőse. „Ezzel tovább írjuk az Audi kínai sikertörténetét és aktívan hozzájárulunk a kínai autóipar hosszú távon fenntartható mobilitás felé vezető átalakulásához”. A már az FAW vállalattal közösen készített, első PPE-modell gyártása a tervek szerint 2024-ig indulhat be. Csangcsun az FAW-Volkswagen közös vállalat székhelye is, amelyben az Audi immár több mint harminc éve résztulajdonos és amely – más kínai helyszínek mellett – már helyi gyártásban is készíti a négykarikás márka autóit.

Közös vállalat az FAW társasággal – a további kínai sikerek szolgálatában

Az új PPE-vállalat megalapítására hivatalosan 2021 első negyedévében kerülhet sor, amint az összes érintett fél és a kínai felügyeleti hatóságok jóváhagyása is rendelkezésre áll. „Az Audi és az FAW megerősített partneri együttműködése az autók elektromossá alakításának új korszakát vezeti be, az Audi újabb ’Arany évtizedeként’ a nagyjelentőségű kínai piacon” – emelte ki Werner Eichhorn, az Audi China elnöke. Az FAW-Volkswagen által helyben gyártott Audi-modellek, az Audi importjárművei és a jövőbeni közös PPE-gyárban készülő gépkocsik értékesítésének feladatát egyaránt az FAW Audi Sales Co., Ltd. látja el.

A másik partner a SAIC – további lépésként a sikeres kínai üzleti tevékenység érdekében

E stratégiai döntéseivel az Audi tovább erősíti elkötelezettségét legnagyobb exportpiacán, s 2021 végéig már tizenkét modellre bővül az FAW partnerrel közösen, helyben gyártott termékek kínálata, emellett 2022-re várható a márka másik partnere, a SAIC Volkswagen termékeinek érkezése. Az Audi eddig közel hétmillió gépkocsiját szállította ki, egyedül 2020-ban pedig 727.358 autóját adta el Kínában – utóbbi a márka legjobb eredménye több mint harmincesztendős kínai működése során.

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2019-ben az Audi Csoport összesen mintegy 1,845 millió Audi gépkocsiját szállította ki ügyfeleinek. A 2018-as év során az AUDI AG 59,2 milliárd euró forgalom mellett 4,7 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;