Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Sorozatban negyedszerre győzött a Scania a Zöld Tehergépjármű teszten


2020.10.12
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Négy éve sorozatban veretlen. Ez a Scania eredménye az igen rangos német Zöld Tehergépjármű (Green Truck) megmérettetésen, amely egy kifejezetten a legkisebb üzemanyag-fogyasztásra összpontosító összehasonlító teszt.

A 2020-as díj esetében 40 tonna szerelvényössztömeget és 500+ lóerő teljesítményt határoztak meg a Münchentől északra kijelölt 360 kilométeres tesztútvonal teljesítéséhez. Mindhárom prémiummárka részt vett, azonban ismét a Scania, ezúttal egy R 540-essel, bizonyította be, hogy a legkisebb üzemanyag-fogyasztás a legnagyobb átlagsebességgel is társítható, és ezáltal verhetetlen kombinációt kínál az európai fuvarozóknak. 

A Scania 25,14 liter/100 kilométer átlagos üzemanyag-fogyasztással és 80,42 kilométer/óra átlagsebességgel ismét bebizonyította, hogy a legüzemanyag-hatékonyabb tehergépjármű a hőn áhított Zöld Tehergépjármű címért folytatott küzdelemben. A 2020-as diadal a Scania ötödik győzelme az évenként megrendezett verseny 2013-as megalapítása óta.

Négy egymást követő évben és különböző össztömeg-, illetve motorteljesítmény-kategóriákban nyertük el ezt a díjat, ami azt bizonyítja, amit oly sok európai ügyfél már tapasztalatból tud. Nevezetesen azt, hogy a Scania az üzemanyag-fogyasztás bajnoka a hosszú távú fuvarozásban“ – mondta Stefan Dorski alelnök, a Scania Tehergépjárművek üzletág vezetője. „Ezek a kecsegtető eredmények nemcsak az ügyfeleink nyereségessége szempontjából meghatározók, hanem ahhoz is jelentősen hozzájárulnak, hogy a Scania elérje a tudományos alapú szén-dioxid-csökkentési céljait a párizsi éghajlatvédelmi egyezménnyel összhangban.

A Zöld Tehergépjármű tesztet két élenjáró német szaklap, a Trucker és a VerkehrsRundschau szervezi. A tesztet szigorúan felügyelik, és szeptemberben egy hét alatt hajtják végre közúti forgalomban Münchentől északra. Az olyan körülményeket, mint például a forgalom és az időjárás, egy viszonyítási alapul szolgáló tehergépjármű alkalmazásával egyenlítik ki, valamint mindegyik tehergépkocsi ugyanolyan gyártmányú gumiabroncsokon fut (egyforma kopottsággal és abroncsnyomással).

Ebben az évtizedben még a belső égésű motor és a gázolaj marad a közúti fuvarozási rendszerek fő pillére, ezért nagyon fontos az üzemanyag-hatékonyság folyamatos javítása” – mondta Stefan Dorski. „Habár a jövő a megújuló üzemanyagoké és a villamosításé, ez az eredmény akkor is egy nagyszerű teljesítmény a Scaniától.

www.scania.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;