Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Ötödik éve első helyen prémium személyautó eladásban a Mercedes-Benz Magyarországon


2021.02.02
Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Budapest. Az év eleji kihívásokat követően a Mercedes-Benz Hungária Kft. a személyautók értékesítése terén ismét elérte a 2019-es rekorderedményt.

A Datahouse hivatalos gépjármű forgalomba helyezési adatai szerint 4501 Mercedes-Benz személyautót regisztráltak Magyarországon* 2020-ban, ezzel a márka immár ötödik alkalommal érte el az első helyet a prémium autómárkák értékesítési rangsorában. Közel ötszörösére nőtt a Mercedes-Benz Hungária teljesen elektromos és plug-in hibrid személyautó-eladásainak száma, és idén is taroltak a SUV-k, az eladások közel fele ebből a kategóriából került ki.

Szinte darabra pontosan a megelőző év számát hozta 2020-ban a Mercedes-Benz márka Magyarországon, 4501 személyautó regisztrációval*. Tavaly a GLE volt a legnépszerűbb modell, 604 darab talált gazdára, amely háromszoros növekedést jelent a 2019-es regisztrációkhoz képest; a második legtöbbet értékesített modell az A-osztály volt, amelyből 575 darabot regisztráltak. 509 regisztrált személyautóval a GLC volt a harmadik legkedveltebb modell. A GLS modell is jól szerepelt 2020-ban, a modellből közel háromszor annyit regisztráltak, mint 2019-ben.

Kategóriák szintjén is a városi terepjáróké a vezető szerep, 2172 SUV kelt el, 42 százalékkal több, mint a megelőző évben. Ezzel a Mercedes-Benz személyautók között az értékesített SUV-k aránya megközelíti az 50 százalékot.

Jelentős lépést tett a CO2-semlegesség eléréséhez vezető úton a márka, a teljesen elektromos és plug-in hibrid személyautók eladása 200-ról 960-ra, közel ötszörösére nőtt. Kiemelkedően, több mint négyszeresére nőtt a teljesen elektromos EQC eladások száma.

Mintegy ezer darabot regisztráltak tavaly a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban készülő A-osztály (575 darab) valamint CLA és CLA Shooting Brake modellekből (418 darab), ezzel a 2020-as Mercedes-Benz személyautó eladások közel negyedét tették ki az itthon készülő modellek.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;