Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

igm 25 tonnás forgató-billentő manipulátor – egy erős manipulátor nagyméretű munkadarabokhoz


2021.02.15
Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Az igm Robotersysteme AG 2021 február elején olyan egyedi robotrendszert telepített, melynek különlegességét egy speciális munkadarab manipulátor jelenti.

Az automatizált rendszerben a fő komponensek, vagyis a függesztőállvány RST forgó konzolához függőlegesen rögzített K6 vezérlésű igm RTE 476  hegesztőrobot mellett, egy speciális 25 t megengedett teherbírású forgató-billentő manipulátor is megtalálható.

Leírás

Az RP2 sorozat forgató-billentő manipulátora a munkadarabot két teljesen független tengely körül tudja pozicionálni.

A 25 t teherbírású változatnál a forgási középpont magasság 2300 mm, amivel lehetővé válik hengeres munkadarabok manipulálása, melyek belső átmérője 1000 mm … 4400 mm és a munkadarabok 0 és 90° között billenthetőek. A központosítás 8 metrikus csavarral belülről valósul meg és a rögzítésük manuálisan kívülről történik.

A manipulátor meghajtását 2 db tengelyvezérelt AC szervómotor  speciális fogaskerekekkel és beépített digitális útadókkal végzik. A forgató-billentő készülék külső robottengelyként tervezett. A munkadarab manipulációja teljesen integrált a robot vezérlésébe, amivel a folyamat során lehetővé válik a munkadarab teljeskörű szinkronizált mozgatása.

A berendezés kialakításánál különös figyelmet fordítottak a kezelő biztonságára. A munkadarab horizontális helyzetbe állításánál a kezelőnek lépcsőn kell felmennie a 3,5 m magas emelvényre. Az emelvény radarfelügyelete biztosítja, hogy a berendezés addig nem működik, amíg valaki a veszélyzónában tartózkodik.

Műszaki jellemzők

- Hasznos teherbírás: 25.000 kg
- Forgási középpont magasság: 2.300 mm
- Billenési tartpmány: 90°
- Teljesen integrált a robot vezérlésébe.

www.igm-group.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Fém, gépipar ; Hegesztés


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;