Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Repülőtéri értesítő 2021. március 26.


2021.03.26
Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Folytatódó fejlesztések: mozgólépcsőt alakítanak ki a B oldali utasmólón, megújulnak a felvonók
¤ Bud:cargo a vakcinalogisztika szolgálatában

¤  Újranyitó terminálrészek, szigorú járványügyi intézkedések

Folytatódó fejlesztések: mozgólépcsőt alakítanak ki a B oldali utasmólón, megújulnak a felvonók

A Budapest Airport elkötelezett a repülőtér folyamatos fejlesztése mellett, aminek az utasélmény folyamatos emelésében jelentős szerepe van. A beruházások a koronavírus légiközlekedésre gyakorolt negatív hatásai ellenére sem álltak le; sőt, a Budapest Airport több projekt megvalósítását - az alacsony utasforgalom miatt – előre hozta.

A terminálokon található liftek modernizálása folytatódik; április végéig megújul a 2A Terminál indulási és érkezési szintjét összekötő felvonó, melynek párját már a tavalyi évben újította fel a Budapest Airport. Az utasok számára nem látható, ám a háttérfolyamatok gördülékenységét elősegítő fejlesztésként a közeljövőben megújul a túlméretes csomagok szállítására használt teherlift is, amely egyenesen a poggyászosztályozó csarnokba szállítja az utasok nagyméretű poggyászait.

A B oldali utasmólón található mozgólépcső telepítését a járvány miatt a Budapest Airport fél évvel elhalasztotta, azonban idén április elején megkezdődik a kivitelezés. Az újításnak köszönhetően még kényelmesebb lesz az utazás. A fejlesztés várhatóan június végén fejeződik be.

Bud:cargo a vakcinalogisztika szolgálatában  

A légiáru-szállítás – gyorsaságából, hatékonyságából és megbízhatóságából adódóan - kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben; a „normál” légi szállítmányok mellett a koronavírus-járvány kezeléséhez szükséges orvosi eszközök, maszkok, gyógyszerek is számos esetben légi úton érkeznek Magyarországra. 2021 márciusáig a Magyarországra érkező több, mint 3 millió vakcina 80%-a légi úton, a budapesti repülőtéren keresztül érkezett az országba.

A Budapest Airport már 2020 szeptemberében megkezdte a felkészülést a vakcinaszállítmányok kezelésére, amelyhez a repülőtér infrastruktúrája és a BUD Cargo City tökéletes helyszínnek bizonyul. A vakcinák kezelése különleges odafigyelés mellett zajlik; a Budapest Airport és a cargo közösség tagjai – földi kiszolgálók, logisztikai cégek, hatóságok és a repülőtér üzemeltető - 24 órás készenlétben dolgoznak, minden egyes járat érkezése előtt egyeztetést folytatnak, és megteszik a megfelelő előkészületeket, amelynek köszönhetően a vakcinák fogadása és a szállítmányok kezelése gördülékenyen zajlik. Mindez lehetővé teszi, hogy azok a gép érkezését követő néhány órán belül a tervezett célállomásra érjenek. 

Nemcsak egy világjárvány idején, hanem minden körülmények között fontos, hogy az egészségügyi szállítmányok a lehető leggyorsabban, szigorúan szabályozott körülmények között, minőségüket megőrizve jussanak el a feladótól a címzettig. Épp ezért a Budapest Airport az IATA szakmai iránymutatásával Magyarországon is bevezeti a CEIV Pharma gyógyszerlogisztikai sztenderdet, melynek köszönhetően átláthatóbbá, gördülékenyebbé és még biztonságosabbá válik a gyógyszerlogisztikai folyamat.

Újranyitó terminálrészek, szigorú járványügyi intézkedések

Március 28-tól a Budapest Airport újranyitja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér korábban lezárt utasforgalmi területeit. Vasárnaptól az alábbi változások lépnek életbe:

¤  Újra megnyílik a 2A Terminálon az utasfelvétel, a 2A érkezési csarnok és az 1. utasmóló.
¤  Az utasbiztonsági ellenőrzés a 2A és a 2B Terminálon is elérhető lesz.

Információ a tranzitterülettel kapcsolatban: 

¤ A Schengenből érkező utasok ellenőrzése az 1. utasmólón zajlik.
¤  A Schengenen kívüli területről, vagy Európai Unión kívüli schengeni országból érkező utasok a 2B Terminálon és a B oldali utasmólón esnek át az ellenőrzésen.
¤  A schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2A Terminálon, az 1. mólón és a B utasmólón kapnak helyet.
¤  A nem-schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2B Terminálon és a B oldali utasmólón találhatók.

A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy az aktuális információkért induláskor figyeljék a repülőtér utastájékoztató rendszereit. 

A hatályos belépési szabályok értelmében a schengeni országokból érkező utasok is dokumentumellenőrzésen esnek át, amely megnövekedett várakozási időt eredményezhet.

A Budapest Airport továbbra is fenntartja azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével minimalizálható a fertőzés kockázata a repülőtéri tartózkodás során, hogy a repülős utazás tiszta és biztonságos környezetben, az egészségvédelmi intézkedések mellett is gördülékenyen, magas szolgáltatási színvonal mellett valósulhasson meg.

A repülőtéren tartózkodók – az utasok és a személyzet - védelme a mindenkori előírásoknak, nemzetközileg alkalmazott jó gyakorlatoknak megfelelően, nemzetközi szervezetek által akkreditált módon valósul meg, amelyet az ACI és az EASA által kiállított tanúsítványok is igazolnak.

www.bud.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;