Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Felhasználóbarát és környezetkímélő - Az új Mercedes-Benz EQS akkumulátorai és töltési koncepciója


2021.03.23
Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Stuttgart. Az új elektromos luxusmodell érkezésével a Mercedes me Charge tekintetében számos újítás és új szolgáltatás könnyíti meg a felhasználók dolgát.

Az EQS gyors és könnyű töltését például a Plug & Charge funkció teszi lehetővé, ahol még csak felhasználói azonosításra sincs szükség, a fizetés pedig automatikusan történik a Mercedes me Charge segítségével. A Green Charging lehetőséget biztosít arra, hogy a nyilvános töltőállomásokon felhasznált energiát utólag zöld forrásokból fedezzük. Időközben a Mercedes me Charge töltőállomás-hálózata már 500.000 töltőponttal várja a felhasználókat – ebből 200.000 Európában található. Ráadásul Japánban az EQS maga is képes áramforrásként működni és szükség esetén biztosítani a háztartás áramszükségletét. Méghozzá nem is csekély mértékben, ugyanis az április 15-én bemutatkozó modell különösen nagy energiasűrűségű akkumulátorokkal rendelkezik, melyek a németországi Hedelfingenben készülnek.

A Mercedes-Benz elkezdte új generációs nagyteljesítményű akkumulátorainak gyártását a Stuttgart-Hedelfingenben található gyárban. Az itt készülő modulok elsőként a vadonatúj EQS luxusmodellbe kerülnek, amelynek világpremierje 2021. április 15-én lesz.

A Plug&Charge funkció egyszerű és kényelmes töltést biztosít az EQS felhasználói számára: az ezzel kompatibilis töltőoszlopokon a töltési folyamat azonnal elindul a kábel csatlakoztatását követően. Az ügyfél azonosítása automatizáltan történik, közvetlenül a töltőkábelen keresztül.

Emellett a korábbiakhoz hasonlóan a Mercedes me Charge felhasználóinak életét automatikus fizetési tranzakció könnyíti meg – az ügyfélnek csak meg kell adnia a fizetés módját, majd ezt követően minden folyamat automatikusan történik, külföldről is. Az egyes töltésekről aztán a hónap végén kap összegző számlát az ügyfél.

A töltőállomások Plug&Charge kompatibilitásával kapcsolatban a felhasználók az EQS központi rendszerén vagy a Mercedes me alkalmazásban tájékozódhatnak, igény esetén pedig kizárólag ezekre is rákereshetnek. A jövőben ez a kényelmes töltési funkció elérhető lesz az IONITY töltőállomásokon is. Emellett az MBUX központi rendszeren keresztül történő azonosítással, a Mercedes me alkalmazás segítségével vagy a Mercedes me Charge töltőkártyával is lehet egyszerű töltést kezdeményezni az egyes szolgáltatók saját megoldásain kívül.

A zöld áram megújuló energiaforrásból származik, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy az elektromos autók és felhasználói jelentősen csökkentsék ökológiai lábnyomukat. A kutatások szerint az elektromos autók élettartama során keletkező széndioxid felét a felhasználási fázis adja, melynek során olyan áramból üzemeltetik őket, amelyek széndioxid-kibocsátó forrásból keletkeztek. Ezt igyekszik csökkenteni a több mint 200.000 töltőállomáson elérhető Mercedes-Benz Green Charging funkció.

Az összes EQ és konnektoros hibrid modellhez elérhető megoldás garantálja, hogy a felhasznált energiát a Mercedes-Benz később zöld áramból pótolja, akár zöld áramkvóta vásárlásával, akár megújuló energiaforrásokba való befektetéssel.

A Mercedes me Charge folyamatosan növekvő hálózata világszerte már több mint 500.000 AC és DC töltőpontot ismer, amelyből 200.000 Európában található. A Mercedes me Charge segítségével 400 különböző szolgáltató töltőállomásához férhetnek hozzá egyetlen helyről a Mercedes-Benz ügyfelei, a kényelmesebb fizetés és az átláthatóbb elszámolás pedig kényelmes, egyszerű utazást tesz lehetővé átlátható és könnyen tervezhető töltésekkel.

A Mercedes-Benz EQ almárka új zászlóshajója kétirányú töltésre is képes lesz. Ez azt jelenti, hogy az EQS a japán CHAdeMO standardnak megfelelően képes becsatlakozni a hálózatba, így például működhet napelemes rendszerek köztes tárolójaként, áramszünet esetén pedig áramforrásként is.

A Mercedes-Benz vadonatúj, kimondottan elektromos autókhoz tervezett platformjára épülő EQS a márka elektromos zászlóshajójaként mutatkozik be. Az EQS esetében az ügyfelek a luxuskategória minden előnyét kiélvezhetik, sőt, az alapoktól elektromos hajtású felépítésnek köszönhetően a modell helykínálat és formatervezés tekintetében új mércét állít fel.

Az EQS különböző méretű akkumulátorokkal lesz elérhető különféle hatótávval és teljesítménnyel. A legnagyobb, 108 kWh-s egységgel az EQS a WLTP norma szerint több mint 700 kilométeres hatótávot tud felmutatni, amelyet kategóriaelső aerodinamika is elsősegít.

Az EQS házon belül fejlesztett szoftverei vezeték nélkül, over-the-air (OTA) frissítéssel bármikor aktualizálhatók, így a modell energiamenedzsmentje is mindig a legmodernebb szinten marad.

Az akkumulátor celláinak előállítása karbonsemleges megvalósításban történik, a különleges kialakítás pedig a felhasznált kobalt arányát körülbelül tíz százalékra csökkenti. A gyártás lábnyomának csökkentése döntő fontosságú szerepet játszik a Mercedes-Benz fenntarthatósági törekvéseiben. Az EQS az új S-osztállyal együtt a Sindelfingenben található “Factory 56-ban” készül, amely jelenleg is karbonsemlegesen üzemel. 2022-től a Mercedes-Benz összes személyautó- és kishaszongépjármű-gyára, a hedelfingeni akkumulátorgyárat is beleértve széndioxid-semlegesen fog működni.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;