Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Új szoftverfejlesztési központ Budapesten


2021.04.27
Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
Átadták a Duna parti szoftverfejlesztési központot Budapesten

Online keretek között Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár jelenlétében avatták fel az evosoft Hungary Kft., Magyarország vezető szoftverfejlesztő vállalatának új székházát. Ezzel a Siemens Advanta egyik legfontosabb stratégiai partnerének számító cég egy fejlesztési központba vonta össze budapesti tevékenységét. A WING Zrt. által létrehozott modern, budai épület 2021 januárjában nyitotta meg kapuit.

Az április 27-én tartott székházavató eseményen beszédet mondott Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. Peter Körte, a Siemens AG technológiai és stratégiai vezetője videóbeszédben köszöntötte a résztvevőket, a Siemens Zrt.-t pedig Dale A. Martin távozó elnök-vezérigazgató, és Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. leendő elnök-vezérigazgatója képviselte.

A Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Parkjában felépült innovatív, hatemeletes, akadálymentesített irodaház közel 22.000 négyzetméter alapterületű, melyből az evosoft Hungary Kft. szoftverfejlesztői mintegy 19.400 négyzetméteren alakítják ki irodáikat, kutató laborjaikat. Az épülethez egy 520 férőhelyes, négyszintes mélygarázs is tartozik. A LEED Gold környezettudatossági védjegy elvárásai alapján megépült ház megfelel a legmagasabb szintű környezetvédelmi szabályoknak, környezettudatos épületgépészeti technológiákkal rendelkezik, és kiváló minőségű anyagokból készült. 

A székházavató ünnepségen Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője elmondta: „Nagy örömöt és egyben számos lehetőséget rejt magában, hogy az informatika és innováció bölcsőjében, a budapesti Infoparkban folytathatjuk tevékenységünket. Méltó helyre kerül szervezetünk, amely tükrözi piaci pozíciónkat. Az elmúlt 26 évben nagy utat tettünk meg, együtt értük el azokat az eredményeket, amelyekre méltán lehetünk büszkék. Többek között így lehetünk a mai napig hazánk egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata. Nemcsak örömmel, hanem bizakodással tölt el, hogy innen építhetjük együtt tovább a jövőt.

Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán kiemelte: „A WING célja, hogy olyan világszínvonalú épületeket hozzon létre, amelyek inspiráló környezetet biztosítanak partnerei számára és amelyek hosszú távon is értéket képviselnek. Legújabb ingatlanfejlesztésünk az evosoft új székháza hazánk egyik leginnovatívabb, kutatás-fejlesztési funkcióknak is otthont adó irodaháza, amely hatékony, élhető és méltó munkakörnyezetet biztosít a Siemens leányvállalata, az evosoft Hungary dolgozói számára. A LEED Gold minősítést szerzett környezettudatos épület a budai Duna-part látképének meghatározó új eleme, amelynek átadásával teljessé vált a WING többségi tulajdonában álló Infopark, Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja.

Peter Körte, a Siemens AG technológiai és stratégiai vezetője hozzátette: „A Siemens elkötelezett Magyarország irányában: több mint 130 éve számítunk hajtóerőnek az ország modernizálásában. Ezt az elhivatottságot visszük a digitalizáció korában is: a Siemens élharcosa annak, hogy a negyedik ipari forradalomban rejlő lehetőségeket átültesse a gyakorlatba Magyarországon is.

Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaságpolitika mindig nyitott lesz az olyan vállalkozások iránt, ahol a magyar munkavállalók megtalálják a számításaikat. Az evosoftnál a munkavállalók 21. századi munkakörnyezetben, magas hozzáadott értéket előállító, versenyképes béreket fizetni képes munkahelyeken dolgozhatnak, amely értéket teremt a magyar családoknak és a magyar gazdaságnak egyaránt.

A beszédeket követően a résztvevők ünnepélyes szalagátvágással nyitották meg hivatalosan az épületet. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának szomszédságában épülő irodaház méltó helyet és inspiráló környezetet biztosít az evosoft Hungary Kft. szakemberei számára. Kiemelkedő innovációs erőt kölcsönöz a jövőbeli szoftverfejlesztési projektekhez.

Az irodaház hazánk egyik legmodernebb és leginnovatívabb épülete, amelynek fejlesztése során elsődleges szempont volt az épület humán fókuszú kialakítása, valamint a fenntartható működtetése. A fejlesztés átadásával teljessé vált Budapest meghatározó K+F fókuszú irodaparkja, az Infopark. Az új irodaépület különlegessége az óriási homlokzati áttörés, amely a letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára. Egyúttal remek kilátást biztosít a belső udvarok és a hátsó irodarészek számára, és természetes fénnyel árasztja el a középső irodaterületeket is. A kellemes térérzethez hozzájárul az épületen belül, valamint a tetőkön és a teraszokon található zöldnövényzet, valamint az épület körül kialakított fásított park is.

evosoft Hungary Kft.

Az evosoft Hungary Kft. a Budapest Business Journal felmérése szerint Magyarország vezető szoftverháza (Budapest Business Journal Book of Lists 2019/2020, Szoftverfejlesztők), a Siemens Advanta egyik legfontosabb stratégiai partnere, és a hazai informatikai piac meghatározó szereplője. A Siemens stratégiai fontosságú kutatási-fejlesztési partnereként a technológiai óriás szinte valamennyi szakterületén jelen van, egyre több termékfejlesztési és rendszertesztelési feladatot és egyre több felelősséget kapva az új megbízásokkal. Több mint 26 év alatt nagy utat járt be a vállalat, és büszkék arra, hogy olyan világszínvonalú termékeken dolgozhatnak, amelyek a körülöttünk lévő világ kihívásaira adhatnak választ, többek között az automatizálás- és hajtástechnika, az orvostechnika, az elektromos autók, az ipari rendszertesztelés és az energetika terén. Az evosoftnál ma már több mint 1.400 fő dolgozik, 2020-ban árbevételünk tisztán szoftverfejlesztésből meghaladta a 27 milliárd forintot. Dinamikus fejlődésüket az is mutatja, hogy 2021-ben egy tető alá hozhatták budapesti telephelyeiket, vidéken pedig Miskolcon és Szegeden is megtalálhatóak, amely régiókban a térség meghatározó IT szereplőjének számítanak. 
A világ a Siemens-logika alapján működik. A világ logikáját mi alakítjuk szoftverré.
www.evosoft.hu; Facebook; LinkedIn; Instagram

Siemens – Több, mint 130 éve Magyarországon

A Siemens AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely a mérnöki kiválóságot, az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot képviseli világszerte immár több mint 170 éve. A vállalat fókuszában világszerte az épületek és az energiaelosztási rendszerek intelligens infrastruktúrája, valamint a folyamat- és gyártás automatizálása és digitalizálása áll. A Siemens oly módon kapcsolja össze a digitális és a valós fizikai világot, amely egyaránt előnyöket biztosít az ügyfelei és a társadalom számára.

A 2020. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a Siemens-cégcsoport globálisan 57,1 milliárd euró árbevételt, valamint 4,2 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el és mintegy 295.000 munkatársat foglalkoztatott. Magyarországon a Siemens 1887-ben, az első budapesti villamosvonal megépítésekor alapított céget, amely azóta is meghatározó szerepet játszik az ország modernizációjában. A Siemens-csoport tagja a Siemens Zrt. mellett az evosoft Hungary Kft., a Mentor Graphics Magyarország Kft., a Siemens Healthcare Kft. és a Siemens Mobility Kft., valamint a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. is. A Siemens-csoport hazánkban az egyik legjelentősebb, német tulajdonú munkaadó.
http://www.siemens.hu  

Infopark

Az Infopark többségi tulajdonosa a WING, amely az Infopark B, C, D és I irodaházai, valamint a parkhoz kapcsolódó Duna-parti épületek, az Ericsson és evosoft székházak tulajdonosaként egyúttal közel 100.000 négyzetméternyi terület birtokosa. A modern irodapark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja, elsősorban az informatika, a telekommunikáció és a softwarefejlesztés képviselőinek progresszív központja. Gondozott, sétányokkal átszőtt kertje kellemes környezetet biztosít az irodakomplexumba érkezőknek. Campus jellegű elrendezésben és egységes, az egyetemi városrész hagyományaihoz, hangulatához illeszkedő épületei igényesen kialakított, első osztályú irodatereket rejtenek, lenyűgöző tetőtéri panorámával. Az irodaházak vonzerejét tovább növelik a kitűnő elhelyezkedésen kívül az irodaparkban található különböző szolgáltatások is, mint a posta, ATM, bankfiók, dohánybolt, valamint éttermek és kávézók.

WING

A WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanvállalkozása, emellett jelentős régiós ingatlanpiaci szereplő. A vállalat 1999-es alapítása óta eltelt több mint 20 év alatt 1 millió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett Magyarországon. A WING a hazai ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodafejlesztéseken kívül portfóliójának részét képezik az ipari, a kereskedelmi, a szállodai, valamint a lakóingatlan projektek. Vezető nagyvállalatok partnereként, azok nemzetközi szintű ingatlanigényére nyújt hosszú távon megoldást. Magyarország egyik legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozásaként világszínvonalú épületeket valósít meg, Budapest arculatát meghatározó projekteket fejleszt.

A vállalat legutóbbi fejlesztései között található az ország legmodernebb és legnagyobb egy épülettömbben megvalósult irodaháza, a Magyar Telekom új székháza, az Ericsson Duna-parti székháza és az új WIZZ AIR oktató központ. Fejlesztés alatt áll a Siemens-evosoft új székháza, a Liberty Irodaház, a BB Hotel, a Kassák Residence és Kassák Passage lakóparkok, valamint a Park West és Metropolitan Garden lakóprojektek. A cég már felépült fejlesztései közé tartoznak többek között az ibis Styles Budapest Airport Hotel, a Skylight CITY irodaház, az E.ON székház, a Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTV új székháza és gyártóbázisa, az Allianz székháza, a cég saját székháza, a Máriássy Ház, és a Millenáris Parkban található három irodaház. Ipari parkok, úgymint az East Gate Business Park és a Login Business Park; illetve kereskedelmi fejlesztések, mint a Mom Park, valamint Magyarország első környezettudatos bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont vagy az egri Agria Park. A vállalat tulajdonában áll az EuroCenter és a szombathelyi Family Center bevásárlóközpont.

A WING a közép-kelet-európai ingatlanpiacon is jelentős szerepet tölt be. Többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata a Varsói Értékpapír Tőzsdén jegyzett ECHO Investment. Emellett a WING tulajdonában áll két irodaház Szófiában, Bulgáriában.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;