Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Continental a ContiTechen keresztül, valamint azon belül segíti elő a digitalizálást, az átalakulást és a fenntarthatóságot


2021.06.01
Forrás: Continental, Hírek
¤ Philip Nelles, a ContiTech vezetője: „A fenntarthatóság egyszerre egy óriási esély és kulcsfontosságú mozgatórugó az innováció szempontjából az új és teljesen megváltozott üzleti modellek esetében.”

¤  A termékek és folyamatok digitalizálásának elősegítése, a szolgáltatások bővítése és a nyereséges növekedés területeire való összpontosítás megalapozza a jövőbeli életképességet 

¤  Regionális prioritások meghatározása: a növekedési potenciál kiaknázása, különös tekintettel Ázsiára

¤  A gyárak digitalizálásának fokozása világszerte: a beruházások célja, hogy támogassák az integrált, hálózatba kapcsolt gyártási környezet megvalósítását

Budapest, 2021. június 1. - Philip Nelles (47) hivatalosan is átvette a Continental ContiTech üzleti területének vezérigazgatói pozícióját. Új szerepkörében Nelles elkötelezte magát, hogy tovább vigye az egység jelenleg is folyamatban lévő átalakulását, melynek célja innovatív megoldások beszállítójaként szolgáltatni egy magas szinten iparosodott ügyfélkör számára. 

Vállalati felelősségünknek tekintjük azt, hogy csúcstechnológiás anyagokat és innovatív technológiákat fejlesszünk sokszínű ügyfeleink számára, sok esetben a segítségükkel. Továbbá a fenntarthatóság is óriási esélynek és kulcsfontosságú mozgatórugónak számít az új és teljesen megváltozott, jövőbeli üzleti modellek innovációinak szempontjából. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy ne csak a folyamatosan változó piacok ingadozó igényeire tudjunk megoldást kínálni, hanem a társadalmi felelősségvállalás területén is teljesíteni tudjuk kötelességeinket, amely a teljes vállalatcsoport számára rendkívül fontos. Mindennek eredménye pedig az, hogy fáradhatatlanul építjük a jövőbeli életképesség felé vezető utat” - jelentette ki Philip Nelles, a Continental igazgatótanácsának a ContiTech üzleti területért felelős tagja, majd hozzátette: „Nagy öröm számomra, hogy globális csapatunkkal közösen ezen kitűzött célok megvalósításán dolgozhatok.”

A ConiTech alapanyagokkal kapcsolatos kiterjedt szakértelmének, valamint a nagy teljesítményű műanyagokra, gumikra, fémekre, szövetekre és elektronikai alkatrészekre épülő műszaki termékek és rendszerek terén szerzett sokéves tapasztalatának köszönhetően a ContiTech ma a világ vezető megoldásszolgáltatói közé tartozik, ügyfelei pedig iparágak széles köréből kerülnek ki, beleértve többek közt a mezőgazdaságot, a gép- és üzemfejlesztést, a bányászatot, vagy az autóipart. A ContiTech kiemelt közép- és hosszú távú prioritásai között szerepel termékeinek és rendszereinek digitalizálása, valamint üzleti tevékenységeinek különféle iparágaknak szánt dedikált szolgáltatásokkal való bővítése. Különös hangsúly kerül a nyereséges növekedési területekre. 

Azzal, hogy „A gumin túlmutató okos és fenntartható megoldások” elnevezésű programra stratégiai fókuszt helyezünk, megkezdjük a megfelelő úton való haladást. A következő mérföldkő pedig az, hogy ezt a célkitűzést teljes mértékben teljesítsük” – tette hozzá Nelles. Ezen felül a ContiTech elkötelezett amellett, hogy egyre hatékonyabban aknázza ki azokat az ígéretes üzleti lehetőségeket, amelyek az ázsiai növekedési piacokon jelennek meg. Egy további, kiemelten fontos elem az üzleti egység prioritásai között az autóipar üzleti ciklusaitól való függőség csökkentése az ügyfélportfólió további diverzifikálása révén. 

Tavaly nagyjából 180 millió eurót fordítottak a ContiTech termelő létesítményeinek korszerűsítésére és bővítésére világszerte. A befektetések mértéke az azt megelőző évnél alacsonyabb volt a pandémia hatása miatt. „Feltéve, hogy az üzleti légkör stabil marad, ismét növelni fogjuk beruházásainkat – főleg a termelőüzemek folyamatban lévő digitalizálása kapcsán – annak érdekében, hogy globális szinten fel tudjuk gyorsítani az integrált, digitális gyártás és az Ipar 4.0 felé vezető úton történő előrehaladásunkat. Ennek egyik fontos eleme az alkalmazottaink igényorientált képesítése és továbbképzése. Mellettük szeretnénk állni az átalakulási folyamat során, és segíteni nekik alkalmassá válni a jövőbeli digitális munkakörnyezet által felállított követelményeknek” – mondta Nelles.

A sikeres jövő alapköveit elődöm, Hans-Jürgen Duensing fektette le. A vállalat érdekében tett évtizedeken átívelő erőfeszítései, valamint a rengeteg tanács, amit tőle kaptam, ezt a napnál is világosabbá teszi, és mindez azt is jól illusztrálja, hogy az ipari szakértelem mennyire fontos eleme volt annak a szemléletnek, amit a ContiTech-hez hozott el” - méltatta Nelles Hans-Jürgen Duensing eredményeit, majd hozzátette: „Mindig nagyra értékeltem Hans-Jürgen az ipar iránt mutatott szenvedélyét, valamint a globális csapatunk felé irányuló bizalmát, nemcsak vezetői és mentori szerepkörben, hanem, mint kolléga, a személyes kapcsolatunk során. Mindez egy alapot képez, amelyre a csapatmunkát és az innováció motiváló szellemét építhetjük, amelyek kiemelkedő tényezők az elkövetkező évek során megcélzott még több siker elérésében.” 

A Continental felügyelőbizottsága március 16-i határozatában tette Nellest az igazgatótanács tagjává 2021. júniusi 1-jei hatállyal Hans-Jürgen Duensing (63) utódjaként. Duensinget személyes okokból, saját kérésére 2021. május 31-i hatállyal mentették fel, a vállalat és ügyfelei számára nyújtott 35 évnyi önzetlen munka után.

A magyarországi Continental csapat nevében köszönöm Duensing úrnak az elmúlt évek során tőle kapott színvonalas támogatást és együttműködést, amelyet magyarországi vállalataink számára, valamint a hazai országos üzleti stratégia kialakításához nyújtott. Ugyanakkor nagyon várjuk a közös munkát Nelles úrral, aki a ContiTech vezérigazgatói pozíciója mellett a Magyarországot támogató tevékenységet is átveszi. Philip Nelles kinevezésével egy, a hazai üzleti folyamatokban jártas személyt nyerünk a Continental igazgatótanácsában, mivel Nelles úr korábban éveken keresztül dolgozott a ContiTech ügyvezető igazgatójaként Magyarországon” – tette hozzá Dr. Keszte Róbert, a magyarországi Continental csoport országkoordinátora.

www.continental.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; - Continental


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;