Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az ÖBB további 20 Nightjetet rendelt a Siemens Mobilitytől


2021.08.10
Forrás: Siemens Mobility Hírek
¤ Összesen 33 Nightjet üzemel majd 2025-ben a Siemens Mobility Viaggio Next Level új generációjából

¤  Az új Nightjet generáció a kényelemre, a modern formatervre és a magasabb szintű privát szférára összpontosít 

¤  Az ÖBB megerősíti piacvezető pozícióját az európai éjszakai vasúti üzletágban 

Az ÖBB további 20 darab hétkocsis éjszakai vonatot rendelt a Siemens Mobility-től Nightjet flottájának bővítésére. A vonatok a Viaggio Next Level platform alapján készülnek. Összesen már 33 újgenerációs ÖBB Nightjet szerelvény üzemel majd 2025-ben, amelyek klímabarát éjszakai összeköttetést biztosítanak a különböző európai nagyvárosok között. Az új vonatok az éjszakai utasoknak vonzerőként nagyobb kapacitást, még több kényelmet és nagyobb magánszférát biztosítanak. 

Fontos lépést jelent a további 20 Nightjet lehívása az ÖBB piacvezető pozíciójának megerősítésére az európai éjszakai vasúti járatok üzleti szegmensében. Az ÖBB már így is Európa legnagyobb éjszakai vasúti üzemeltetője, a korszerű, új Nightjet flottával tovább erősítjük pozíciónkat és utasaink számára elsőosztályú kényelmet kínálunk,” mondta Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója. 

“Az új Nightjet vonatokkal az ÖBB az utazás fenntartható jövőjébe fektet be. Az éjszakai vonatok klímabarát éjszakai kapcsolatot kínálnak az európai nagyvárosok között, a vasúti közlekedést kényelmesebbé és vonzóbbá teszik, és így fontos módon járulnak hozzá a klímavédelmi célok eléréséhez. Az innovatív minifülkék személyes teret és magas kényelmi színvonalat biztosítanak. A különleges, könnyűsúlyú forgóvázak elősegítik a rendkívül sima futást és a csökkentett energia-fogyasztást a vonat teljes élettartama alatt,” mondta Michael Peter, a Siemens Mobility vezérigazgatója. 

Viaggio Next Level: a Nightjet új generációja

2018-ban, a Siemens Mobility és az ÖBB keretmegállapodást írt alá nappali és éjszakai vonatok szállítására. Ebből a keretből hívtak le eddig 13 újgenerációs Viaggio Next Level kivitelű Nightjet szerelvényt, melyek gyártása jelenleg is folyik a Siemens Mobility bécsi üzemében. Az ezen sorozatból leszállításra kerülő első vonatok 2022. decemberétől állnak majd szolgálatba az Ausztria, Németország és Olaszország közötti járatokon. 

A második lehívás ebből a megállapodásból most 20 további Nightjet szerelvényre vonatkozik. A tervek szerint ezek a vonatok Bécsből és Innsbruckból közlekednek majd Hamburgba és Amszterdamba, továbbá a Bécs - Bregenz - Zürich vonalon teljesítenek szolgálatot. Szintén az új vonatok biztosítják majd a kapcsolatot Graz és Zürich, illetve a Zürich - Hamburg és Amszterdam viszonylatokban. 

2025-re már 33 újgenerációs Nightjet fog közlekedni Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Svájcban és Hollandiában, a jelenlegi flotta nagy részét felváltva.

Akadálymentes utazás nagyobb kényelemmel és saját térrel

A hétkocsis vonatok két személykocsit, három fekvőhelyes (couchette) kocsit és két hálóhelyes kocsit tartalmaznak. A vonatok korszerű kialakítása emelt szintű kényelmet biztosít. Az új fekvőhelyes kocsi koncepciójában a további mini-fülkék jelentősen több saját teret biztosítanak az egyedül utazók számára, lehetővé teszik a kényelmesebb utazást és a kipihent érkezést. A hálókocsikban történő utazás még kényelmesebb, mivel minden fülke saját WC-vel és zuhanyozóval rendelkezik. Továbbá, az új vonatokon ingyenes WiFi szolgáltatás is rendelkezésre áll. 

Az új szerelvények akadálymentes éjszakai utazást is biztosítanak. Mindegyik Nightjet rendelkezik egy alacsony belépési szintű, többfunkciós kocsival, amelyben akadálymentes fekvőhelyes fülkék és akadálymentes WC található. 

Az eredeti sajtóközlemény, további anyagokkal együtt, megtalálható az alábbi honlapon: 

www.siemens.com/press/nightjet   

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;