Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Szárnyaljon az új NIKKOR Z Z 400mm f/2.8 TC VR S objektívvel


2022.01.19
Forrás: Nikon, Hírek
Amszterdam, Hollandia, 2022. január 19.:A Nikon örömmel mutatja be az új, teljes képméretű fix szupertelefotó objektívét beépített telekonverterrel – a NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S objektívet.

Gyors, f/2,8-as rekesze és lenyűgöző AF-teljesítménye rendkívüli objektívvé teszi sport-, vad- és természetfotózáshoz. Ugyanazt a lenyűgöző képminőséget kapja, 400 mm-nél és 560 mm-nél egyaránt az 1,4 telekonvertert aktiválva.

A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S az első Z objektív, amely a Nikon új optikai ABS-jeladóval rendelkező Silky Swift lengőtekercsmotoros (VCM) élességállítási rendszerét tartalmazza: ez gyorsabb és halkabb automatikus élességállítást tesz lehetővé tökéletes témaérzékeléssel és -követéssel. Ráadásul ez az első Z objektív, amely rendelkezik a Nikon új Meso Amorphous bevonatával is, amely a NIKKOR történetének legjobb tükröződésgátlását biztosítja. Az új bevonat nanorészecskéknél is kisebb részecskéket tartalmaz, így jelentős mértékben csökkenthető a szellemkép és a becsillanás: tökéletesen tiszta képet eredményez olyan képeken is, amelyeken több közvetlen fényforrás van.

A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S rendkívül könnyű szerkezete révén ez a szupertelefotó objektív könnyen kezelhető, és biztosítja a fényképezéshez szükséges összes előnyt a terepen. A strapabíró, tökéletesen kiegyensúlyozott objektív minden mozgó alkatrésze teljesen védve van, a hátrafelé elhelyezkedő súlypont pedig stabilabb működést biztosít. A vezérlők minden helyzetben testre szabhatók a tökéletes beállításhoz, például funkciók hozzárendelésével az objektív FN gyűrűjéhez.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ez az első S sorozatú fix szupertelefotó objektív, amely csatlakozik a NIKKOR Z családhoz, és új lehetőségeket nyit meg a profi sport-, vad-, és természetfotósok számára. Új, innovatív technológiája új szintre emeli az élességállítást, a kép tisztaságát és a rugalmasságot. Bármibe is kerül a felvétel elkészítése, ez az objektív lépést tart Önnel.

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Beépített 1,4x telekonverter: az objektív jobb oldalán lévő kapcsolóval egy mozdulattal bekapcsolható a telekonverter, és 560 mm-re bővíthető az objektív tartománya.
Megingathatatlan AF: az optikai ABS-jeladóval rendelkező Silky Swift VCM élességállító rendszer fenomenálisan gyors automatikus élességállítást biztosít, hatékony témaérzékeléssel és -követéssel.
Erőteljes képminőség: f/2,8-as maximális rekesz és gyönyörűen lekerekített háttérelmosás.
Objektíven belüli rázkódáscsökkentés: 5,5 lépésköznek megfelelő előnyt nyújt akkor is, ha a telekonverter be van kapcsolva, valamint a Szinkronizált VR funkció is elérhető, ha az objektívet a Z 9 fényképezőgéppel használja.
Meso Amorphous bevonat: osztályelső tükröződésgátló bevonat. Az átlós és függőleges irányból érkező véletlen fény megszüntetésével hatékonyan csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket.
Lenyűgöző részletek: Nikon ED, Super ED és SR üvegelemek ellensúlyozzák a színeltéréseket.
Strapabíró: az összes mozgó alkatrész körüli szigetelés távol tartja a port és a nedvességet, a Nikon fluor bevonata pedig védi az elülső elemet.*1
Kiegyensúlyozott: az objektív súlypontja hátrafelé helyezkedik el a stabilabb működés érdekében.
Testreszabható: funkciókat rendelhet az FN gyűrűhöz, valamint az Fn gombokhoz, az élességállító gyűrűhöz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gombbal mentheti a fókusztávolságokat.
Stabil és biztonságos: a levehető állványláb optimális egyensúlyt biztosít, ha az objektív állványra van rögzítve. A Kensington® biztonsági foglalat biztosítja az objektív biztonságát.
Beépített szűrőnyílás: megkönnyíti a szűrők beillesztését, így még jobban kézben tarthatja a trükkös megvilágítási helyzeteket.
Kompatibilitás: támogatja a Z TELEKONVERTER TC-1.4 x és a Z TELEKONVERTER TC-2.0x verziók használatát.

A Nikonról

A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól a professzionális fényképezőgépekig, objektívektől a rendszertartozékokig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.

A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg.

Megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School – révén.

*1 Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

Ajánlott az óvatosság. Ne használja ezt az objektívet, ha pacemakere vagy más szívgyógyászati eszköze van. Az objektívben lévő mágneses mező az eszközök meghibásodását okozhatja. A Nikon nem vállal felelősséget az ilyen meghibásodásért, illetve a meghibásodás közvetlen vagy közvetett következményeiért.

A fényképezőgépek firmware-ét használat előtt frissíteni kell a legújabb verzióra.

www.nikon.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Nikon


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;