Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Hét tengely, munkára készen


Forrás: FANUC, Hírek
FANUC bemutatja a héttengelyes robotját az EuroBLECH kiállításon

Echternach – Az EuroBLECH kiállításon októberben (25-29 október, 13-as csarnok, F98 stand), a FANUC nyilvánosság elé tárja az új, héttengelyes robotját, az R-1000iA/120F-7B típust, először Európában. Ez a robot a sikeres R-1000iA széria alapján lett kifejlesztve. A kinematikájának, valamint az extra tengelynek köszönhetően a második karon, ideális megoldást biztosít nagyon szűkös helyen való munkák elvégzésére.

Az új R-1000iA/120F-7B terhelhetősége 120 kg, ami egy 2,230 mm-es eléréssel párosul. A típus kivételes tudása a karcsú kivitelezésben és a dinamikus felépítésében rejlik. A második karon elhelyezkedő extra tengely lehetővé teszik, hogy a robot gyakorlatilag összehajtsa, és rövidebbé tegye magát. Ez azt eredményezi, hogy a robot nagyon szűkös helyeken is könnyedén elfér, akár egy rövidebb kinyúlású társa, miközben megőrzi a teljes elérését.

A robotot egy ponthegesztési applikációban láthatjuk először egy könnyű hegesztőpisztollyal felszerelve. A "SpeedGun 10K" szervo pisztolyt a gyártástervező és integrátor LEWA Attendorn biztosítja. A J2 kar kialakítása lehetővé teszi, hogy robot a lehető legközelebb legyen a munkaterületéhez, anélkül, hogy a hozzáférést bármennyiben akadályozná. Mivel a robot függesztve és hátrahajtva is működtethető, kompakt dizájnja ellenére rendkívül flexibilisen alkalmazható. A tesztelések során a hat- és héttengelyes R-1000iA ugyanolyan teherrel azonos ciklusidőket mutatott és ismétlési pontossága is konzisztensen ± 0.2 mm maradt.

Az R-1000iA/120F-7B képességei jóval a ponthegesztési applikációkon túl mutatnak. Kompakt palettázási és gépkiszolgálási feladatokat képes elvégezni, ahol a hely rendkívül szűkös. Hála a hetedik tengelynek és a lehetőségnek, hogy a robot lecsökkentse 400mm-el a kinyúlását, a robot alkalmazása ott is lehetséges lesz, ahol eddig nehézségekbe ütközött alkalmazása, és nem utolsósorban ezzel a robot közelebb is kerülhet a munkadarabhoz, helyet spórolva meg az üzemben. Programozása a FANUC-nál megszokott könnyedséggel történik. A vezérlőszekrény egy extra erősítővel van felszerelve, hogy biztosítsa a plusz tengely megbízható működését.

A FANUC VÁLLALATRÓL:

A FANUC vállalat, melynek székhelye Japánban, a Fuji-hegy lábánál helyezkedik el, a gyártásautomatizálás (Factory Automation, FA), robotok és robotizált gépek legsokoldalúbb gyártója a világon. 1956-os alapítása óta a FANUC vállalat a számítógépes numerikus vezérlésű berendezések fejlesztésének úttörőjeként járult hozzá a szerszámgépek automatizálásához. A FANUC technológiája egy világméretű gyártási forradalom részét képezte, amely egyetlen gép automatizálásából a teljes gyártósor automatizálásáig fejlődött. A FANUC elkötelezett a hatékony, megbízható és innovatív termékek fejlesztése iránt.

A FANUC vállalat az iparágvezető FANUC CNC-rendszerek és megoldások kizárólagos forgalmazója. Egy lépésben megvásárolható, átfogó CNC megoldásokat kínál, beleértve az iparágvezető vezérlőrendszereket, a meghajtások, motorok és CO2 lézeres megoldások teljes választékát. A FANUC vállalat mérnöki tanácsadást, eredeti FANUC alkatrészeket, javítási és gyártásautomatizálási megoldásokat és képzési programokat is kívánt szerszámgépgyártók, kereskedők és felhasználók számára.

További információkért és helyi sajtókapcsolatokért látogassa meg honlapunkat:

www.fanuc.eu 


NEWS: ; Robot, automatika ; Lézer ; Ipari hírek ; FANUC

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.