Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Mercedes-Benz - Fit & Healthy - a kényelem még intelligensebbé válik


2017.02.08
Forrás: Mercedes-Benz Hírek
Stuttgart/Las Vegas - A Mercedes-Benz terve a jövőben olyan autók megalkotása, amelyek egészségesebbé és fittebbé teszik utasaikat, ilyen formában is fokozva az utazás élvezetét.

A “Mercedes me” keretein belül a Mercedes-Benz egy olyan átfogó ökoszisztéma bevezetését tervezi, mely a felhasználókat a járművön kívül is támogatja a minél egészségesebb életvitelben. A “Fit & Healthy” koncepcióautóval és a “Mercedes me Wall of Wishes” kiállítással a Mercedes-Benz a Las Ve-gas-i Consumer Electronics Show (CES) kiállításon 2017 januárjában betekintést nyújtott a jövő egészséget szolgáló autóipari fejlesztéseibe.

A Mercedes-Benznél az “Intelligent Drive” egyet jelent különféle rendszerek, érzékelők, valamint algoritmusok intelligens összehangolásával. A jövőben a biztonság- és a meghajtás-technológia mellett a kényelem is intelligensebbé válik: a Mercedes-Benz a “Fit & Healthy” projekt keretein belül azon dolgo-zik, hogy az utasok közérzetét még jobbá tehesse. A jövő Mercedes-Benz autóiban a márka intelligens megoldásokkal kívánja támogatni az utasok aktív, egészséges életmódját.

Privát életünk és munkahelyünk mellett autóink utastere egyre inkább har-madik életterünkké válik. Ebből kifolyólag nagyon fontos, hogy milyen minő-ségben, kényelemben töltjük el a volán mögött töltött időt. A vízió az “Intelligent Drive” koncepcióhoz hasonló: különféle érzékelők - legyen szó akár a járműbe integrált, akár viselhető szenzorokról - figyelik a vezető vitális paramétereit az autóban, és azon kívül is, az információkat pedig egy algo-ritmus összegyűjti, majd a rendszer egy egyedi ‘javaslatcsomaggal’ igyekszik segíteni abban, hogy a vezető közérzete jobb legyen.

Stratégiai együttműködés a Philips technológiai konszernnel

Hogy a Mercedes-Benz a jövő autóit illetően mennyire tartja fontosnak az innovatív, integrált technológiai megoldásokat, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy stratégiai szövetségre lépett a Daimler AG a Philips-szel, vagyis a világ egyik vezető egészségtechnológiai vállalatával. A stratégiai együttműködés célja, hogy ‘viselhető’ érzékelőkön alapuló adatfeldolgozással a jövő járművei növelhessék a járművezetők jóllétét, illetve hogy a fejlesztés mi-nél előbb szériagyártásba kerülhessen.

Mercedes me: “Fit & Healthy” a járművön kívül is

Az új koncepció értelmében a “Fit & Healthy” program a járművökön kívül is támogatná használóit. Azok a járművezetők, akik mindig fittek szeretnének maradni és aktív életstílusukat fenn szeretnék tartani, rövidesen élvezhetik a “Mercedes me” újabb szolgáltatáscsomagját. A tervek szerint egy online kérdőív, valamint rövid tesztek segítségével a program igyekszik meghatá-rozni a felhasználó jelenlegi közérzetét, és az információk alapján különféle javaslatokat tesz, amelyekkel tovább lehetne javítani az általános közérzetet.

Ezen felül a Mercedes-Benz “Mercedes me” szakértői további ötletek megva-lósításán dolgoznak, amelyek az utasok számára a mindennapi életet stresszmentesebbé tennék, és javítanák a koncentrációt. Az új szolgáltatások a jármű központi rendszerén felül különféle mobileszközökről, például ‘fitness trackereken’ vagy pulzusmérőkkel ellátott okosórákon keresztül is elérhetőek lennének, vagyis a járműben és a járművön kívül egyaránt támogatnák a fel-használókat különféle javaslatokkal, amelyek jobb általános közérzethez szükségesek.

Egy koncepcióautó nyújt betekintést a holnap intelligens kényelmébe

A CES kiállítás látogatói egy Mercedes-Maybach S-osztályon alapuló koncepcióautóban élhették át a jövő intelligens kényelmét: a “Fit & Healthy” tanulmányautó utasai mind fizikailag, mind pedig mentálisan ellazulhattak.

Az autóban számos komfortfunkció kapott helyet, mint például a beépített illatosító, a masszázs, a megnyugtató hangulatvilágítás, vagy az ionizáló klí-maberendezés, ezáltal az utastér az ember összes érzékszervét kényezteti. A 4D-Sound hangrendszer különlegessége, hogy egy ún. Exciter segítségével a hangzást mechanikai mozgásokká alakítja, így a hangot nem csupán a fülünk, hanem a többi érzékszervünk is élvezheti.

A koncepcióautóban a “Motion”, vagyis a mozgás funkció a következő „Fit & Healthy“ megoldás. David Agus, neves amerikai orvos mutatta be egy videó-ban az Aktív ülés, valamint a mélymasszázs funkciókat, amelyeket ki lehe-tett próbálni a tanulmánymodellben. Ezt követően a szakember olyan torna-gyakorlatokat mutatott be, amelyeket a vezetés szüneteiben javasol elvégez-ni az utasoknak.

A „Fit & Healthy“ S-osztályban a vitális adatok mérése egyszerre két úton történhet: egyrészt a kormánykerékbe épített szenzorok által, másodsorban pedig egy olyan viselhető eszköz által, mint például a Philips speciális ‘egész-ség okosórája’.

Azt, hogy a „Fit & Healthy“ korántsem a jövő zenéje, mi sem bizonyítja job-ban, mint számos jelenleg is elérhető felszereltség: a Mercedes-Benz model-lek klímaberendezéseinek speciális szűrői például az utastérbe az átlagnál jobb minőségű levegőt juttatnak, továbbá autóink különösképp allergiabará-tok: az A-osztálytól az S-osztályig az összes modellsorozatunk megkapta az európai allergiaellenes kutatóintézet (ECARF) tanúsítványát.

Az egyedülállóan magas szintű kényelmet számos Mercedes-Benz utas élvez-heti már napjainkban is: a különleges Mercedes-Benz innovációk, mint pél-dául az ENERGIZING masszázsfunkció, az ionizálóval ellátott AIR BALANCE aktív illatosító csomag, a fűthető kartámaszok, vagy akár a 64-színű belső han-gulatvilágítás számos modellsorozathoz elérhető jelenleg is.

Azt, hogy a „Fit & Healthy“ funkciók a jövőben akár balesetek elkerülését is szolgálhatják, a Mercedes-Benz “Predictive Emergency Defense” (PED) tech-nológiái bizonyítják. A fejlesztés célja, hogy például a hivatásos járművezetők eszméletvesztéseit időben fel lehessen ismerni, amellyel elkerülhetőek lenné-nek a hasonló kiváltó ok miatt történő balesetek. Az elképzelések szerint vészhelyzetben az előrelátó vészhelyzeti asszisztens automatikusan aktiválja a vészvillogókat, a buszt vagy a teherautót az utolsó pillanatban kontrollál-tan lefékezi, továbbá szükség szerint orvosi segítséget hív. Ehhez a projekt-hez a Mercedes-Benz kutatói egy speciális “Sensor Vest” mellényt fejlesztet-tek, amelyben EKG-érzékelők kaptak helyet.

A „Fit & Healthy“ program első szériás fejlesztései már idén megjelennek: az új S-osztályban a különféle kényelmi berendezéseket ENERGIZING COMFORT néven egy új program foglalja egybe, amely a jobb általános köz-érzetet szolgálja. A kényelmi funkciók sokszínűsége nem csupán a felsőkate-góriás modellek kiváltsága. A szintén rövidesen megjelenő ENERGIZING üléskinetika, amely a kompakt modellcsaládban fog debütálni, és az üléspo-zíció változtatásában támogatja a járművezetőt az ülőlap és az üléstámla finom mozgásaival.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;