Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Kollaboratív, biztonságos és megbízható - Bővül a zöld robot család


Forrás: FANUC, Hírek
FANUC mostantól három további kisebb kollaboratív modellel, a CR-4iA, CR-7iA és CR-7iA/L robotokkal bővíti portfólióját

Echternach, Luxembourg - FANUC mostantól három további kisebb kollaboratív modellel, a CR-4iA, CR-7iA és CR-7iA/L robotokkal bővíti portfólióját, kiegészítve a korábbi, nagyteherbírású társukat. Ezek a robotok a zöld család első tagjának, a CR-35iA nyomdokaiba lépnek, mely modell a jelenleg elérhető legnagyobb teherbírású kollaboratív robot, 35kg terhelhetőséggel.

A CR-4iA modell a legkisebb teherbírású FANUC kollaboratív robot, 4kg-os terhelhetőséggel, míg a CR-7iA és CR7iA/L (hosszabb kinyúlású modell) robotok 7 kg felemelésére képesek. A zöld család bevált szenzortechnológiája biztosítja, hogy védőkerítések nélkül is emberi munkatársa teljes biztonságban dolgozhasson mellette, és bármikor megálljon, ha nem várt behatás éri. A teljes széria a TÜV által hitelesített nemzetközi biztonsági tanúsítvánnyal, az ISO 10218-1-el rendelkezik, ezért ezek a kollaboratív robotok az emberi dolgozók mellett végezhetik feladataikat. Kis méretüknek és kompakt kialakításuknak köszönhetően egyszerűen integrálhatóak az emberi munkakörnyezetekbe.

A technológia azonban jóval többet ígér, mint csak a védőkerítések elhagyását: a kollaboratív robotok az iparban elterjedt FANUC intelligens funkciókat is közelebb hozzák az emberekhez, hiszen kulcsrakész kamerás és erőmérős funkciójukkal felszerelve új perspektívákat nyitnak meg az ember és gép közötti közös munkában, változatos applikációban. Az iparágban elterjed FANUC vision szenzorok például számos alkalmazási lehetőségekkel rendelkeznek a kollaboratív robotok esetén is, segítséget nyújtva munkadarabok felismeréséhez, munkadarab és folyamatellenőrzésekhez, vagy épp vonalkód olvasáshoz. Emellett a FANUC erőmérős szenzortechnológiája széles felhasználási lehetőséget biztosít a precíz összeszerelési műveletekhez, legyen szó az automotive vagy elektronikai iparágról.

Kis és kompakt méretének köszönhetően a robotok akár a mennyezetre vagy falra is rögzíthetőek, nagyobb mozgásteret biztosítva az emberi munkatársnak, gyártási területet szabadítva fel. Könnyű súlyának hála a robot akár mobil platformra is építhető, így rugalmasan helyezhető át különböző munkaállomások között, ezáltal különféle feladatokban segédkezhet be, az operátor vagy a munkafolyamatok szükséglete szerint. Az új CR4iA, CR7iA és CR7iA/L robotok legideálisabb közege olyan kisebb súlyok mozgatását igénylő, unalmas és repetitív munkafolyamatok, melyek egyébként manuális kezelést igényelnének.

Annak ellenére, hogy az új kollaboratív robotok kívülről zöldek, belülről a jól bevált FANUC sárga technológiát takarják, így úgy működnek, mint bármelyik másik FANUC robot. A jól ismert robot interfész könnyű integrálást jelent a gyártóüzemekbe.

A FANUC kollaboratív robot széria bővítése válasz arra a trendre, hogy növekszik az igény az ilyen képességekkel bíró robotok iránt, melyet szakértők mintegy 2 milliárd dollár értékű piacnak becsülnek az elkövetkező 5 évben. A FANUC büszke arra, hogy ennek a technológiai irányzatnak az élvonalában fejleszthet ki olyan megoldásokat, amelyek új területeket nyitnak meg a gyártásautomatizálásban.

A FANUC-ról

FANUC Corporation egy világvezető beszállító a gyártásautomatizálási megoldások, CNC vezérlések, ipari robotok és szerszámgépek (ROBODRILL, ROBOSHOT, ROBOCUT) tekintetében. Az 1956-os alapítása óta a FANUC úttörője a CNC eszközök fejlesztésében. Több, mint 252 irodával világszerte és 6.500 alkalmazottal a FANUC teljes körű szolgáltatást nyújt partnerei számára, legyen szó értékesítésről, műszaki támogatásról, logisztikáról vagy ügyfélszolgálatról.

www.fanuc.eu   


NEWS: ; Robot, automatika ; Ipari hírek ; FANUC

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.