Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Csiszolás és csomagolás robotokkal


Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
A Fastlog AG a FANUC robotjait használja felújított elektronikai eszközök csiszolásához és csomagolásához

Feladat:
A fizikailag megterhelő és egyhangú feladatok – például a régi matricák eltávolítása, a csiszolás és a csomagolás – elvégzése ipari robotok használatával. A robotoknak teljesíteniük kellett a vállalat hatékonyságra vonatkozó követelményeit, a raklapozó robotnak pedig képesnek kellett lennie arra, hogy a különféle méretű egységeket becsomagolva rakodja raklapra a szállításhoz.

Megoldás:
FANUC M-20iA/10L robot telepítése iRVision rendszerrel és szívókorongos megfogókkal a raklapozáshoz; FANUC M-10iA robot telepítése erőérzékelővel a csiszolási feladatokhoz.

Eredmény:
A Fastlog vállalatnál a raklapozás most már teljesen automatikusan zajlik, és a munkahelyek megszűnésével kapcsolatos előzetes dolgozói félelmek ellenére PALETTI, ahogy a személyzet elnevezte az M-20 robotot, szívesen látott csapattaggá vált. A csiszolócellák is hasonló népszerűségnek örvendenek. A raklapozáshoz hasonlóan a múltban gyakran vezettek leálláshoz az egészségügyi megfontolások. Most azonban a robot folyamatosan végzi a csiszolást egy erre a célra kialakított cellában. Az állásidő már a múlté, a FANUC erőérzékelő pedig egyenletesen jó minőséget biztosít.

www.fanuc.eu 


NEWS: ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Logisztika ; Ipari hírek ; FANUC

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;