Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A KUKA robot nagyméretű műanyag csövek marására képes


2016.09.05
Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A dél-walesi Asset International munkatársait a következő berendezések tehermentesítik a marási munkálatok során: egy KUKA 120 R2700 extra HA robot a KL 1500-3 T lineáris egységnél, két KUKA MG 360 szervomotor a külső forgótengelynél, valamint a KUKA CNC vezérlő.

KUKA KR QUANTEC sorozat max. 120 kilogrammos teherbíráshoz
A max. 120 kilogrammos teherbírású KUKA 120 R2700 extra HA robotot a KUKA KR QUANTEC  sorozatból csúcspontosságot igénylő feladatok ellátására, például maró- vagy lézeres alkalmazásokhoz tervezték. Az Asset Internationalnél nagy műanyag csőelemeket munkál meg speciálisan kialakított nagy sebességű maróorsóval. A marás előtt a munkatársak rögzítik a részegységeket egy többfunkciós befogóasztalra vagy egy nagy, önközpontosító, forgótengely-vezérelt asztalra. A berendezés akadálymentességének köszönhetően a KL 1500-3 T lineáris egységen található robot közvetlenül a műanyag cső közelébe tud kerülni, és ezt követően rugalmasan, igény szerint meg tudja munkálni a részegységet. A megoldást a Bad Liebenzell-i integrátor, Eugen Riexinger GmbH & Co. KG dolgozta ki.
 
A termelékenység 40 százalékkal nő – a biztonság fokozódik
A KUKA 120 R2700 extra HA robotnak köszönhetően a munkatársaink mentesülnek az igen megerőltető, erős vibrálással járó kézi munkától“ – mondja Graham Bennett. „A megoldás révén 40 százalékkal tudtuk növelni a termelékenységet“ – osztja meg velünk az örömhírt az Asset operatív menedzsere. Hozzáteszi azt is, hogy a rövidebb gyártási időknek köszönhetően a kapacitás több mint 50 százalékkal növelhető. „És mindez lényegesen nagyobb minőség és pontosság mellett lehetséges“ – nyomatékosítja Bennett. Igények szerinti és moduláris felépítésének köszönhetően a berendezés mindig hozzáigazítható az Asset International követelményeihez. Az integrátor is igen elégedett. „Büszkék vagyunk arra, hogy világszerte miénk az első olyan berendezés, amely nagy műanyag munkadarabokat ilyen pontossággal és sebességgel tud megmunkálni, és egyidejűleg a munkabiztonságot is növeli“ – hangsúlyozza Manuel Kratz, a projekt vezetője a Riexingernél. Ezért a Bad Liebenzell-i vállalat meg van győződve arról, hogy a műanyagok megmunkálása terén a robotalapú automatizálás tovább fog fejlődni. 

Tekintse meg a videofelvételt arról, hogy a KUKA robot hogyan végzi a munkáját a Weholite-nál
https://www.youtube.com/watch?v=TLTg1vs87jU&feature=youtu.be  

www.kuka-robotics.com 


NEWS: ; Robot, automatika ; CNC ; Lézer ; Műanyag ; Ipari hírek ; KUKA

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.