Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Model Solution prototípusgyártó cég partneri együttműködést kötött a 3D nyomtatás szakértőjével, PROTOTECH-el


2023.06.02
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
• A Model Solution és a PROTOTECH megállapodtak a gyors prototípusgyártás terén való együttműködésről és a kiváló minőségű 3D nyomtatott alkatrészek fejlesztésének meggyorsításáról

• A Model Solution célja, hogy a partnerség révén átfogó, egységes prototípusgyártási megoldásokat kínáljon
• A Hankook leányvállalata Észak-Amerikában és Európában történő célirányos terjeszkedéssel növeli globális jelenlétét

Neu-Isenburg, Németország, 2023. június 2. – A Hankook & Company leányvállalata, a Model Solution áprilisban együttműködési megállapodást írt alá a 3D nyomtatásra specializálódott PROTOTECH vállalattal. A megállapodással a felek célja az, hogy bővítsék gyors prototípusgyártási üzletágukat, és felgyorsítsák a nagy teljesítményű 3D nyomtatott alkatrészek fejlesztését. Ezzel a partnerséggel a Model Solution célja, hogy a PROTOTECH-el együttműködve a 3D nyomtatási iparágba való belépés révén átfogó, teljeskörű megoldásokat nyújtson.

A Model Solution hardverplatform-vállalat, amely széleskörű megoldásokat kínál a tervezéstől és mérnöki munkától kezdve a különböző prototípusokon keresztül a gyorsöntési technológiákig fröccsöntéshez és különböző termékek kisszériás gyártásáig. A PROTOTECH 27 éve számít az egyik vezető 3D nyomtatással foglalkozó vállalatnak, amely elkötelezett a globális 3D nyomtatáshoz szükséges berendezések és technológiák fejlesztése, valamint a holisztikus 3D technológiai megoldások kidolgozása mellett.

A Model Solution tevékenységi körébe tartozik a csúcsminőségű prototípusok gyártása, a formaöntés/fröccsöntés, valamint a különböző termékek kisszériás előállítása, ezek mindegyike a 3D nyomtatási technológiával szemben támasztott legmagasabb követelményeknek felel meg. A cég a legmodernebb felszereléssel és infrastruktúrával rendelkezik, beleértve a Stratasys 3D nyomtató eszközöket.

Byungil Woo, a Model Solution vezérigazgatója így nyilatkozott: „Sebessége és rugalmassága miatt a 3D nyomtatás érdeklődésünk középpontjában áll, mivel mára szilárd pozíciót tudott elfoglalni a prototípusgyártás területén".” Woo hozzátette: "A Model Solution a 3D nyomtatási technológiát régóta támogató vállalatként, a PROTOTECH-el a most aláírt kölcsönös szándéknyilatkozattal elmélyíti az együttműködést és felgyorsítja annak ütemét .”

A PROTOTECH-et 1995-ben alapították, amikor a 3D nyomtatás fogalma szinte ismeretlen volt. Az első generációs 3D nyomtató cég olyan globális megoldásokat támogat, mint amilyen a Stratasys, a Materialize, a TRUMPF és a Desktop Metal különböző iparágakban, főiskolákon és kutatóintézményekben Korea-szerte. A vállalat nemcsak berendezéseket biztosít és üzemeltet, hanem alkatrészgyártó szolgáltatásokat is nyújt vezető vállalatoknak, amelyek különféle típusú 3D nyomtatókat használnak eszközként. Emellett aktívan befektet a 3D nyomtatási alkalmazások fejlesztésébe is.

A PROTOTECH az első AS9100 minősítésű cég a koreai 3D nyomtatás iparban, amely alkatrészekkel látja el a hazai repülőgép- és űripart. Mivel a Model Solution bővíti ügyfélkörét az egyre növekvő repülőgépiparban, a PROTOTECH AS9100 minősítése különösen fontos számára.

Sangmook Shin, a PROTOTECH vezérigazgatója szerint: "A megállapodás révén a Model Solution a PROTOTECH erős infrastruktúráját kihasználva megvetheti lábát a 3D nyomtatás-gyártási szolgáltatás üzletágában." Hozzátette: "A PROTOTECH-nek pedig lehetősége lesz arra, hogy kihasználja a Model Solution gazdag termékfejlesztési, tömeggyártási ügyfélhálózatát, és így Win-Win helyzetet teremtsen".

A Model Solution a KOSDAQ tőzsdére való 2022. októberi bevezetése óta bővítette tevékenységét. A vállalat elkezdte aktívan fejleszteni szerződött gyártási (Contract Manufacturing) üzletágát, amely tavaly különálló divízióvá vált. A Model Solution emellett arra törekszik, hogy erősebb növekedést produkáljon nagyobb vevőkör elérésével Észak-Amerikában, valamint új európai piacokon történő terjeszkedéssel.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3.000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;