Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Kidőlhetnek a sorból az import használt autók


2016.07.12
Forrás: Porsche Hungaria, Das WeltAuto Sajtóközlemény
Budapest, 2016. július 12. - A statisztikák alapján továbbra sem érte el csúcsát a használt autó import, 2016 első félévében ugyanis változatlanul nő a külföldről behozott gépkocsik száma Magyarországon. A tendenciákat figyelve növekszik annak a veszélye, hogy hazánk a kilencvenes évek elejéhez hasonlóan roncstemetővé válhat, ugyanis még mindig idős autókat vásárolnak legtöbben.

Három évvel ezelőtt lendült be igazán hazánkban az autó import, 2013-tól kezdve évről évre nő a külföldről behozott gépkocsik száma. Akkor még csak ötvenezer négykerekűt regisztráltak határon túlról, de a tendencia azóta csak gyarapodást mutat, így sorra dőlnek meg a korábbi csúcsok. Már a tavalyi 122.623 kocsi is rekordnak számított a területen, idén ezt is túlszárnyalhatja a piac, ugyanis 2016 első félévében 69.990 autót importáltak a magyar vásárlók, ami 22,2 százalékos növekedés a tavalyi év első féléves statisztikájához képest (57.274 autó érkezett 2015 első hat hónapjában), s 58,7 százalékos gyarapodás 2014-hez hasonlítva. Hasonló a helyzet a kisméretű haszonjárművek piacán is, e szegmensben 7.149 teherjármű jött kintről, ami 21,4 százalékkal több 2015-höz képest.

"A hazai használt autó piac profitálhatna az autóimportból abban az esetben, ha a vásárlók fiatal, megbízható gépkocsikat vennének külföldön. Ezzel szemben a vevők bő hatvan százaléka tíz évnél idősebb autót hoz be, aminek köszönhetően tovább romlik a hazai gépjárműállomány átlagéletkora. Szakértők szerint ezeknek a kocsiknak a nagy része öt éven belül csak gazdaságtalan módon (az autó értékével aránytalan mértékű ráfordításokkal) marad közlekedésre alkalmas, az állapotuk ugyanis a legtöbb esetben kritikán aluli" - vélekedett Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója. "Én például azt figyeltem meg, hogy egyre többször kell nyúlnom a belső levegőkeringetést bekapcsoló gombhoz, ha egy friss rendszámú, de idősebb autó kerül elém. Nő a száma az olyan kocsiknak hazánk útjain, amik öntik magukból a fullasztó, kormos füstöt. Ezeknek a gépeknek a napjai meg vannak számlálva, a tulaj pedig jó eséllyel elköltheti a kocsi teljes árát még egyszer szervizelésre. Rövidesen pedig azon is el kell gondolkodnunk, hogy mit kezdünk majd pár éven belül az ezekből keletkező több százezer roncs autóval" - tette hozzá a márkaigazgató.

A Datahouse kimutatásai alapján az látható, hogy az import során sokak az évekkel ezelőtti vágyaikat kívánják beteljesíteni, legtöbben ugyanis alsó- és felső-középkategóriás gépjárműveket vesznek kint. A típusok rangsorában a legnépszerűbbnek a Volkswagen (8.787 autó), az Opel (7.179 autó) és a Ford (7.119 autó) számít, de a top 10-ben a BMW (5.715 autó), az Audi (4.627 autó) és a Mercedes (4.489 autó) is szerepel.

A Das WeltAuto-ról

A minőségi használtautók forgalmazására létrehozott Weltauto program 2001-ben, ausztriai mintára valósult meg Magyarországon. Az évek során a márka a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált. Miután a Volkswagen Csoport 2011-ben felvásárolta a Porsche Holding-ot érzékelhető volt, hogy a német anyacég szeretné a Weltauto programot a teljes világhálózatára kiterjeszteni. E törekvések végül 2013-ra racionalizálódtak: ettől az évtől kezdve új arculattal, ám a megszokott minőségi szolgáltatásokkal, Das WeltAuto néven a márka már a Volkswagen Csoport teljes hálózatában áll az ügyfelek rendelkezésére. A használtautó-kereskedők közül jelenleg a Das WeltAuto rendelkezik egyedül országos értékesítői hálózattal. A 28 értékesítőhelyet számláló rendszerben az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, megbízható, kifogástalanul szervizelt autók közül választhatnak. A legjobb minőségű, hat évnél fiatalabb, 120.000 kilométernél kevesebbet futott autók esetében a Das WeltAuto egyedi elbírálás alapján 12 hónapos, vagy 30.000 kilométeres „5 csillagos” garanciát is vállal az autókra, így minimálisra csökken a vásárló kockázata használtautó-vásárlás esetén.

1Forrás: DATAHOUSE Kft.
Adatok forrása: KEKKH

Bővebb információt a www.dasweltauto.hu honlapon talál.


Cégfelvásárlás ; NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Das WeltAuto

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.