Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Rába: Jelentősen növekvő jármű- és alkatrész-értékesítés, alacsonyan tartott hitelállomány


2014.08.07
Forrás: Rába, Hírek
A társaság 13,3 százalékos növekedés mellett 26,9 milliárd forintos konszolidált, csoportszintű árbevétellel zárta 2014. I. félévét. Az értékesítési mutatók emelkedéséhez az Alkatrész és a Jármű üzletág markáns, 22, illetve 330 százalékos forgalombővüléssel járult hozzá.

A Rába Csoport EBITDA szintű eredménye meghaladta a 2 milliárd forintot, és a tavalyi kiváló készpénztermelés folytatásaként a Rába az idei év első félévében 1,6 milliárd forint cash-flow-t termelt.

A vállalatcsoport pozitív üzemi eredményt mutatott fel 2014. I. félévében, tárgyévi eredménye pedig 244 millió forintot ért el. A kétszámjegyű árbevétel-növekedés jórészt a belföldi piacokon elért jelentős, 123,3 százalékos bővülésnek köszönhető. Az értékesítés motorját elsősorban a Jármű üzletágnál megkezdett belföldi buszértékesítések és az Alkatrész üzletág termékkörét vásárló személygépkocsi-gyártók piacának bővülése jelentette. A Futómű üzletág teljesítményét továbbra is kedvezőtlen piaci trendek befolyásolták: a FÁK-térségben a jelentős rubel gyengülés, a mezőgazdasági gépek globális piacának alacsony aktivitása, valamint a tehergépjárművek piacán bekövetkező átmeneti visszaesés, amely az év elején bevezetett környezetvédelmi normáknak tulajdonítható.

A Jármű Kft. kiugró mértékű árbevétel-bővülése a Rába egyik stratégiai céljaként megjelölt, erősödő polgári export értékesítésnek és a nemzetközi, élvonalbeli partnerekkel megkötött együttműködéseknek köszönhető. Az üzletág több mint négyszeresére növelte árbevételét a 2013-as bázisidőszakhoz képest, és így 7,4 milliárd forintos értéket ért el. A tavalyi év hasonló időszakában még negatív előjelű EBITDA és üzemi eredmény mutatóit pozitívba fordította. Az Alkatrész üzletág valamennyi eredménysorán javítva, a több lábon állás jegyében beindult új üzletek révén 22,1 százalékos növekedést könyvelhetett el, üzemi szinten pedig 259 millió forint nyereséget termelt a bázisidőszak 166 millió forintjához képest. A Futómű üzletág a 2014 első hat hónapjában mérséklődő eredményei ellenére még mindig a vállalatcsoport bevételének felét, eredményének meghatározó részét hozta, pozitív egyenlegű üzemi eredmény és EBITDA mellett.

A Rába 2014. I. félévében 7,5 milliárd forintra csökkentette nettó hitelállományát, ami jelentős mérséklődést jelent az egy évvel ezelőtti 10,4 milliárd forintos, illetve a 2013-as év végi 8,9 milliárd forintos szinthez képest. Ezt az eredményt a társaság nyereséges működésével, valamint a közel 1,5 milliárd forintos működőtőke-csökkentéssel sikerült elérni.

Minőségfejlesztés, magas szintű vevőkiszolgálás, innováció és üzletfejlesztés azok az eszközök, amelyekkel társaságunk ellensúlyozni kívánja a bizonytalan piaci kilátásokat. A több lábon állás jegyében sikeresen beindítottuk Alkatrész és Jármű üzletágaink termék- és piaci diverzifikációját, miközben megtartottuk élvonalbeli, stratégiai vevőinket is, akikre kulcsüzletágunk működését alapozzuk. A Rába immár több éve rugalmas működéssel alkalmazkodik piacaihoz, ezért reményeink szerint jó úton haladunk idei célkitűzéseink megvalósítása felé.” – mondta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;