Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Rába: teljesülő idei célkituzések, kiváló készpénztermelés és alacsony hitelállomány


2014.11.13
Forrás: Rába, Hírek
A társaság konszolidált árbevétele közel 34 milliárd forintot ért el 2014. I-III. negyedévében, ami csoportszinten 2,4 százalékos mérséklődést jelent a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.

A kiváló készpénztermelés az idei évben is töretlenül folytatódott, a Rába csoport EBITDA-jának értéke pedig meghaladta a 2,1 milliárd forintot 2014 első háromnegyed évében.

A társaság 452 millió forintos nyereséggel pozitív üzemi eredményt mutatott fel 2014. I-III. negyedévében a kivételes bázisidőszakhoz képest csökkenő forgalom ellenére is. A megtermelt, jelentős EBITDA tömeg is jelzi, hogy a harmadik negyedévekre jellemző szezonálisan lanyhuló piaci kereslet mellett a Rába megőrizte gazdálkodási hatékonyságát. A tárgyidőszakban a belföldi piacok jelentették az üzleti forgalom hajtóerejét: a vállalat hazai értékesítése jelentősen bővült, köszönhetően az idén elkezdődött járműértékesítéseknek, és a stratégiai üzleti partnerek Rába-alkatrészekkel felszerelt személygépkocsi-típusai piaci sikereinek. A társaság kulcsüzletágának teljesítményét kedvezőtlenül befolyásoló piaci folyamatokat részben sikerült új üzletekkel, a piaci részesedés növelésével ellensúlyozni.

A továbbra is jól teljesítő, erős készpénztermelés lehetővé tette, hogy a társaság a nettó hitelállomány szintjét 7,7 milliárd forintra csökkentse, ami jelentősen alacsonyabb az egy évvel ezelőtti 9,8 milliárdos, illetve a 2013-as év végi 8,9 milliárdos állományhoz képest. Ehhez társulóan a Rába több, csoportszintű mutatója is a 2014-re kitűzött célok teljesülését vetíti előre. A vállalat növeli árbevételét, számos új üzletfejlesztési sikert ért el az esztendő során, és a megtermelt éves EBITDA tömeg várhatóan eléri a 4,1 milliárd forintot.

"A Rábánál az üzletfejlesztés áll az idei év fókuszában, amivel ellensúlyozni kívánjuk a piaci környezet nagyfokú változékonyságát. Csoportszinten társaságunk továbbra is iparági átlagot meghaladó EBITDA szintet mutathat fel, és kiváló cash flow menedzsmentünknek köszönhetően a Rába nettó hitelállományát folyamatosan csökkenteni tudjuk. Ugyancsak sikerként könyvelhetjük el a beinduló piaci diverzifikációt a Jármű és Alkatrész üzletágakban"- mondta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;