Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Új elemek a budapesti közösségi közlekedés jármuparkjában


2015.03.09
Forrás: Rába, Hírek
Rába futómuvel rója az utakat a BKV üzemeltetésében közlekedo hibrid hajtású autóbusz
Még e hónapban forgalomba áll a BKV üzemeltetésében az a hibrid autóbusz, amelybe a Rába sikeresen adaptálta saját fejlesztésű portál futóművét.

Tarlós István főpolgármester programjának megfelelően a főváros, a BKK és a BKV kiemelt célja a budapesti autóbusz járműpark megújítása, a közösségi közlekedés színvonalának emelése. Ennek egyik fontos állomása, hogy hibrid járműveket is bevonnak a közösségi közlekedésbe.

Most először szereltek be Rába futóművet hibrid járműbe, így a gyártmányt éles üzemi körülmények között tudják kipróbálni: a Rába és a BKV megállapodtak ugyanis arról, hogy a buszt a fővárosi forgalomban is tesztelik. A szenzorokkal és mérőműszerekkel felkészített futómű mellett a Rába a móri üzemében gyártott saját üléseit is beszerelte a Volvo 7700 típusú járműbe. A két cég közötti együttműködés a nyilvánvaló gazdasági előnyök mellett a főváros lakosságának és utazóközönségének is hasznos, mert elősegíti, hogy csendesebb, tisztább, kényelmesebb és költséghatékonyabb legyen a közösségi közlekedés.

A hibrid buszok előnye, hogy 40-50%-kal kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, és csendes, elektromotoros indulást tesznek lehetővé. Egy hibrid autóbusz így – a futásteljesítménytől függően – a 10 éves tervezett ciklusa alatt akár 20-25 ezer liter üzemanyagot is megtakaríthat, ezzel mintegy 66 tonna széndioxid-terheléstől kíméli meg a légkört.

www.raba.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;