Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Stabil eredményesség, rekord alacsony hitelállomány


2015.05.14
Forrás: Rába, Hírek
A társaság csoportszinten 13,9 milliárd forintos konszolidált árbevételt ért el 2015. I. negyedében, ami 17,6 százalékos forgalombővülést jelez a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az idei első negyedévben valamennyi üzletág megtartotta, illetve javította készpénztermelési hatékonyságát, a csoportszintű EBITDA értéke közel 1 milliárd forint volt.

Az árbevétel növekedéséhez erőteljes belföldi értékesítés járult hozzá: a Rába a hazai piacokon jelentős, 77,7 százalékos bővülést realizált a 2014. évi bázisidőszakhoz képest. Ennek hajtóerejét elsősorban a Jármű üzletág buszértékesítése jelentette. Az exportpiacok bizonytalan teljesítménye ellenére a társaság üzemi eredménye 2015. első három hónapjában 403 millió forintos nyereséget ért el úgy, hogy a cégcsoport mindhárom üzletága pozitív eredményt mutatott fel, ami jórészt a fix jellegű kiadások tekintetében elért drasztikus költségcsökkentésnek köszönhető. A társaság idei első negyedévét az utóbbi évtized leghatékonyabb halmozott időszaki költséggazdálkodása jellemezte. A Rába pénzügyi eredményét nyereségesre fordította, szemben a tavalyi év hasonló időszakának veszteségével.
Folytatva az eddigi trendet, a társaság ismét jelentősen, 6,2 milliárd forintra csökkentette nettó hitelállományát, amely így alacsonyabb, mint az egy évvel ezelőtti 6,8 milliárdos, illetve a 2014-es év végi 8,6 milliárdos érték, és egyben a Rába elmúlt évtizedének legalacsonyabb hitelállománya. A kiváló eredményt nyereséges működéssel és 670 millió forintos működőtőke-csökkentéssel sikerült elérni.

A Rába bebizonyította, hogy a piaci környezet bizonytalansága ellen mind csoport, mind üzletági szinten megfelelő eszköztárakkal rendelkezik: aktív üzletfejlesztéssel, új piacok elnyerésével és hatékony költséggazdálkodással folyamatosan nyereséges működést tud fenntartani gyorsan változó iparági környezetben is. Egyik legfontosabb célunk a csoport válságállóságának fokozása és új fejlődési pálya megnyitása, amiben jelentős szerepe van a hitelállomány további csökkentésének, mely az idei évben terveink szerint az EBITDA 150%-a alá mérséklődhet.” – mondta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;