Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az eladósodottság a múlté: új stratégiai lehetoségek


2015.11.12
Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport mintegy 33 milliárd forint konszolidált árbevétellel zárta 2015 harmadik negyedévét. A kiemelkedő készpénztermelés idén is folytatódott, a korábbi évek szintjét jelentősen alulmúló értéken stabilizálódó nettó hitelállomány pedig pozitív hatást gyakorol a vállalat gazdálkodási helyzetére, és támogatva jövőbeli terveit, új növekedési lehetőségeket nyit meg.

A Rába egymilliárd forintot meghaladó nyereséggel több, mint duplájára emelte a bázisidőszak üzemi eredményét, amihez a cégcsoport két legnagyobb üzletága az előző évi teljesítményét meghaladó operatív eredménnyel járult hozzá. A szintén jelentős nyereséget termelő EBITDA közel 2,8 milliárd forintos összege és 8,4 százalékos szintje is jelzi, hogy a társaság folytatta hatékony gazdálkodását. További pozitívum, hogy a részben gyenge aktivitást mutató kulcspiacok ellenére bővült az exportértékesítés, amely az első háromnegyed évben 4,4 százalékos volt, a III. negyedévben pedig már 17,5 százalékot ért el.

A társaság eladósodottsága az egész év során rendkívül alacsony volt, ami a nyereséges működésnek köszönhető. A nettó hitelállomány összege 2015 III. negyedévének végén 5,2 milliárd forintot tett ki, ami jelentősen alacsonyabb, mint az egy évvel ezelőtti 7,7 milliárdos, illetve a 2014. év végi 8,6 milliárdos állomány.

A Rába csoportszintű mutatói jelzik, hogy a vállalat 2015-re kitűzött céljai a legjobb úton haladnak a megvalósulás felé: új üzletfejlesztési projektek indultak, az EBITDA várhatóan eléri az iparági átlagot meghaladó 9 százalékot, a hitelállomány EBITDA-hoz mért aránya pedig 150 százalék körül alakul.

Hosszú évek óta dolgozunk annak a célnak a megvalósításán, hogy a Rábát pénzügyi szempontból, az eladósodottság csökkentésével iparági kockázat alatti szintre hozzuk, és ezzel megteremtsük a stratégiai továbblépés lehetőségét.
Célunk ebben az üzleti évben valósult meg, hiszen az év során folyamatosan alacsony szinten tudtuk tartani a hitelállományunkat. Ez a tény, valamint a kiváló készpénztermelés és az eredményes gazdálkodás régen nem látott mozgásteret biztosít a Rábának, hogy megteremtse további fejlődésének és növekedésének alapjait.
” – mondta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.