Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Rába 2015: a kiemelkedő üzletmenet új távlatokat nyit a társaság előtt


2016.02.17
Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport 46 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevétellel zárta a 2015. évet, mely során több üzletfejlesztési sikerről is beszámolhatott.

Mindhárom üzletágban javította az eredményességét, melynek köszönhetően - rekord alacsonyra csökkenő hitelállomány mellett- jelentősen növelte a saját tőkéjét, utat nyitva ezzel jelentős fejlesztések megvalósítása előtt.

A Rába sikeres évet zárt 2015-ben: a bázisidőszakkal megegyező nagyságrendű forgalom mellett minden gazdálkodási mutatóját javította, és tovább növelte termékei versenyképességét a kihívásokkal teli nemzetközi piacokon. Az üzemi eredmény 2014-hez képest jelentős mértékű, 16 százalékos növekedés mellett meghaladta a 2 milliárd forintot, úgy, hogy valamennyi üzletág az előző évi teljesítményét meghaladó operatív nyereséget realizált, valamint javította operatív hatékonyságát is.

Kiemelkedő, 5 milliárd forintot meghaladó készpénztermelés mellett folytatódott a nettó hitelállomány lefaragása, amely 2015 végén az utóbbi évtized legalacsonyabb értékére, 3,4 milliárd forintra, azaz 5,2 milliárd forinttal alacsonyabb szintre csökkent, mint a bázisidőszak végi 8,6 milliárd.

A nyereséges és hatékony működés következtében a társaság a saját tőke állományát 13,5 százalékkal növelte 2015-ben, így az egy részvényre jutó saját tőke értéke meghaladta az 1300 forintot.

Külön öröm a számunkra, hogy 120 éves jubileumunkat megelőzően sikerült lezárni a pénzügyi restruktúrálást, amivel jelentősen az iparági szint alá csökkentettük a hitelállományunkat. Társaságunk régóta nem volt olyan gazdálkodási helyzetben, mint a most lezárt üzleti év végén: a Rába rendkívül hatékonyan, kiemelkedő készpénztermelés mellett működik. A korábbi évek technológiai korszerűsítésének és a javuló versenyképességünknek köszönhetően kimagasló, 2 milliárd forintot meghaladó üzemi eredményt realizáltunk. A hitelállomány rekord alacsony szintre csökkentésével kitörtünk az évtizedes adósságcsapdából, megteremtve ezzel a további modernizációt célzó, stratégiai léptékű beruházások – akár akvizíciók –megvalósíthatóságát és nemzetközi jelenlétünk erősítését.” – mondta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;