Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Rába közgyűlése jóváhagyta a társaság stratégiai technológiafejlesztési programját


2016.04.15
Forrás: Rába, Hírek
A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2015. évi működéséről. A Rába Csoport közel 2 milliárdforintos tárgyévi átfogó eredménnyel és 34,5 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2015-ös üzleti évet.

A Közgyűlés hozzájárult a futómű üzletág versenyképességét növelő, 2019-ben záruló, nagy értékű beruházási program elindításához.

A Rába csoport hatékony és nyereséges üzleti évet zárt tavaly: mindhárom üzletágának eredményessége nőtt, a csoportszintű üzemi eredmény meghaladta a 2 milliárd forintot, a társaság tovább javította termékei versenyképességét és fontos új üzletfejlesztésekről számolhatott be.

A Rába hitelállományát a tavalyi év végére az elmúlt évtized legalacsonyabb értékére, 3,4 milliárd forintos szintre sikerült mérsékelni, ami a jelentős saját tőke-növekedéssel együtt utat nyitott a stratégiai léptékű modernizációs program megvalósítása előtt.

A Közgyűlés a társaság konszolidált éves beszámolóját az alábbi fő adatokkal fogadta el:

Konszolidált, auditált IFRS beszámoló

millió forintban , 2014 , 2015 , Változás

Árbevétel , 47.916 , 46.154 , -3,7%

Üzemi eredmény , 1.892 , 2.194 , 16%

Pénzügyi műveletek eredménye , -122 , 25 , 120%

Teljes átfogó eredmény , 871 , 1.952 , 123,9%

EBITDA , 4.122 , 4.463 , 8,3%

A Közgyűlés jóváhagyta a Rába 10,5 milliárd forint értékű technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházási programját, amely javítani fogja a társaság kulcsterméke előállításának versenyképességét, valamint növeli a kibocsátási mennyiséget a hatékonyság és a minőség javulása mellett.

A Közgyűlés az Ernst & Young Kft-t bízta meg a Rába Csoport 2016. évi könyvvizsgálói feladatainak ellátásával.

Dr. Polacsek Csaba a közgyűlés napját követő nappal lemondott a Rába Nyrt-nél betöltött felügyelő (és audit) bizottsági tisztségéről. Az új felügyelő (és audit) bizottsági tag megválasztására részvényesi indítvány alapján került sor. A Felügyelő (és Audit) Bizottság új tagjának és egyben elnökének Dr. Harmath Zsoltot választották meg.

www.raba.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.