Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Stratégiai szintváltás kezdete a Rábánál


2016.05.12
Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport 9,5 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevétellel zárta 2016 első negyedévét. A társaság az idei év első három hónapjában javította termékeinek versenyképességét, és kiváló pénzügyi eredményeire támaszkodva megtette az első lépéseket az új stratégiai célok megvalósítására.

A Rába részben ellensúlyozta a piacok bizonytalanságát és egyes termékei ciklikus értékesítésének hatásait a növekvő európai tehergépkocsi szegmensben, a hazai alkatrész-értékesítésben és az alvázszerkezeti exportban. A kihívások ellenére a vállalat továbbra is stabilan eredményes, a tárgyidőszakban a csoport üzemi tevékenységének eredménye 232 millió forintot ért el. A készpénztermelési hatékonyságot mutató EBITDA 1 százalékpontos hatékonyságjavulás mellett 775 millió forintot ért el, amihez a két legnagyobb üzletág, a Futómű és az Alkatrész, az iparágban átlagos vagy a feletti készpénztermelési hatékonysággal járult hozzá.

A társaság nettó hitelállománya továbbra is alacsony. Az időszak végén mintegy 3,8 milliárd forint volt, ami 2,5 milliárd forinttal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi nettó hitelállomány pozíció.

A tavalyi év mérföldkő volt a Rába életében: a korábban meghirdetett pénzügyi mozgástér megteremtése a tervezettnél korábban tette lehetővé a stratégiai léptékű építkezés megkezdését. Növekvő versenyképesség, hatékonyság, sikeres helytállás a nemzetközi piacokon, értékteremtés a tulajdonosok számára – ezek az elvek vezérlik társaságunk működését stratégiai céljai megvalósításában. Ennek egyik első, fontos lépése az a nagyszabású modernizációs beruházás, amelynek végrehajtására megkaptuk a tulajdonosi felhatalmazást. Technológia- és kapacitásfejlesztési programunk megvalósítását követően piaci részesedésünk és a globális járműiparban betöltött szerepünk tovább erősödik, és terveink szerint minden második-harmadik európai tehergépjármű Rábánál gyártott mellső tengellyel gördül le a szerelőszalagokról” – mondta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;