Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Markánsan csökkeno hitelállomány, stabil eredményesség


2016.08.03
Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport 20,5 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta 2016 első félévét. A vállalat a piaci kihívásokat diverzifikálással hatékonyan kezelő stratégiája és üzleti kapcsolatai révén stabilan tartja eredményességét az idei évben is.

A Rába az elmúlt években megteremtett pénzügyi alapokon idén elindította futómű-gyártása modernizációs beruházását, amellyel további növekedési lehetőségeket teremt kulcspiacain.

A Rába üzletfejlesztési stratégiájára támaszkodva 2016 első hat hónapjában növelte az Európába és a FÁK országokba irányuló exportértékesítését a tehergépkocsi és az alvázszerkezeti szegmensekben. A Futómű üzletág Japánban erősítette a haszongépjármű-piacon elért pozícióját, az Alkatrész üzletág pedig hazai forgalma bővülésével járult hozzá a piacok volatilitásának ellensúlyozásához. A cégcsoport üzemi eredménye nyereséget mutatott a csökkenő értékesítések ellenére is: az idei első félévben 783 millió forintot ért el az operatív eredmény. A készpénztermelési képességet mutató EBITDA szintje 2016 első hat hónapjában 9,1 százalékos volt, így megőrizte az iparági átlagnak megfelelő hatékonyságot, míg a második negyedévet tekintve meg is haladta azt, 9,9 százalékos hatékonyságot mutatott.
2016 I. félévében a Rábának sikerült tovább csökkentenie a már 2015. év végén rekord alacsony szinten álló nettó hitelállományt: a mostani 2,1 milliárd forintos állomány a folytatódó nyereséges működés és a szigorú működőtőke-gazdálkodás eredménye.

Társaságunk pénzügyi függetlenségének megteremtése tette lehetővé az elmúlt év végén bejelentett stratégiai fókuszváltást, amelynek talán a legfontosabb eleme a tavasszal elindított technológiafejlesztési programunk. A futómű-gyártás versenyképességét növelő beruházás rendben, a tervek szerint halad, pénzügyi bázisát idén is folytatódó, kiváló készpénztermelésünk támogatja. Eközben vállalatunk az intenzív üzletfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektet. Stratégiai partnereinkkel bővítjük együttműködéseinket, új üzletekkel és új termékekkel folyamatosan erősítjük nemzetközi jelenlétünket, piaci pozícióinkat” – emelte ki Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.