Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az első FANUC M410iC/185 robot munkában az Askew & Barretnél


Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
Az első FANUC M410iC/185 univerzális raklapozó robotot az Egyesült Királyságban a hüvelyes növényeket feldolgozó Askew & Barrettnél állították üzembe, ahol a segítségével a termelékenység 15-20%-kal nőtt, és a manuális raklapozási művelet automatizálásával sikerült kizárni a kézzel végzett raklapozás egészségügyi és biztonsági kockázatait.

Az Askew & Barrett a hüvelyeseket a legfontosabb mezőgazdasági kereskedőktől szerzi be, majd válogatja, tisztítja és osztályozza a növényeket a feldolgozóüzemében, a cambridgeshire-i Wisbechben. A hüvelyeseket 12,5 kg-os és 25 kg-os papírzsákokba és 25 kg-os, szőtt polipropilén (WPP) zsákokba tölti, raklapokra rakodja, majd belföldi és külföldi élelmiszeripari gyártókhoz és kiskereskedőkhöz szállítja.

Az új generációs FANUC raklapozó robotok előtt az Askew & Barrett emberi erőt használt a zsákok raklapra rakodásához. Az volt a probléma, hogy a forgalmasabb időszakokban az Askew & Barrett csak akkor tudott lépést tartani a kereslettel, ha napi 24 órában, heti hat napon üzemeltette a sort. Bár a munkanapot két 12 órás vagy három nyolc órás műszakra osztották, ez fizikailag mindenképpen megterhelő volt, a vállalat pedig a továbbiakban nem akarta kitenni az alkalmazottait az ilyen mértékű kézi rakodás fáradalmainak.

Az Askew & Barrett felkérte a Pacepacker Services nevű vállalatot, a FANUC raklapra rakodásra szakosodott rendszerintegrátorát, hogy tervezzen egy teljesen automatizált csomagoló és raklapozó sort, amely csökkentené a kézi rakodást, és növelné a termelékenységet. A Pacepacker a FANUC új, M410iC/185 típusú robotját, a japán tervezésű raklapozó robotok új generációjának első tagját határozta meg a raklapozáshoz; ez a robot egyesíti a FANUC bizonyítottan 99,99%-os megbízhatóságát és a kézzelfogható teljesítményjavulást, így nagyobb terhek gyorsabb raklapra rakodását, és még több raklap egymásra helyezését teszi lehetővé számos iparág felhasználói számára.

A FANUC a magas ciklussebessége – a robot percenként 1700 ciklusra képes – és 185 kg-os teherbírása miatt ajánlotta ezt a robotot. A kettő együtt nagyobb termelékenységet és a nehéz terhek hatékonyabb raklapozását eredményezi.

Az M410iC/185 megtervezésekor a FANUC mérnökei felhasználták a szervomotorok és hajtóművek legújabb fejlesztéseit, és a kategóriájában minden téren a legjobbnak számító robotkart hoztak létre: sebesség, teherbírás, energiatakarékosság és munkavégzési távolság. Teljesen biztosak vagyunk benne, hogy ez a robot később is megfelel az Askew & Barrett teljesítménnyel kapcsolatos elvárásainak, és évekig megbízható szolgálatot teljesít” – mondja Paul Wilkinson, a Pacepacker Services üzletfejlesztési vezetője. .

A maximális teljesítmény érdekében a robotot kétcellás konfigurációban állították üzembe, és itt játszik szerepet az M410iC/185 kompakt, 610 x 806 mm-es helyigénye és nagyobb munkavégzési távolsága. A kétcellás konfigurációban a robotot úgy helyezik el, hogy az két külön hozzáférhető raklapozó állás között tudjon forogni. Ez azt jelenti, hogy amint a robot befejezte az egyik köteg raklapozását, elkezd rakodni a cella másik raklapjára.

Ez rendkívül időhatékony konfiguráció, hiszen a robot mindig működik – már akkor elkezdhet az új raklapra rakodni, amikor a teli raklapot éppen a szállítási területre továbbítják. Az M410iC/185 a kis helyigényének és a 2,4 m-es kinyúlásának köszönhetően ideális a kétcellás installációkhoz, és nagyobb, mint bármelyik másik robot a saját kategóriájában, ami lehetővé teszi, hogy erőfeszítés nélkül szolgáljon ki két cellát,” – magyarázza Darren Whittall, a FANUC UK műszaki menedzsere.

Az idén februárban üzembe állított M410iC/185 10 zsák/percre növelte a raklapra rakodás sebességét, és lehetővé tette, hogy a vállalat hat napról ötre csökkentse a munkahetet anélkül, hogy bárkit el kellett volna bocsátani – a személyzet kisebb fizikai igénybevételt jelentő munkát kapott. Chris azt is megemlíti, hogy a zsákok raklapra rakodása most sokkal egyenletesebb, így „a tárolás a raktárunkban sokkal biztonságosabb, a tartályokba rakodás pedig egyszerűbb”.

www.fanuc.eu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Agrár ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;