Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Automatizálás a „megbízhatechnika” segítségével


Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
A vállalat története röviden
Családi vállalkozás, amely 1915-ben a külkereskedelemben kezdte a tevékenységét.

A vállalat gyorsan felismerte az iparban használt új műszaki megoldások jelentőségét, és már az 1930-as években szállított Portugáliába egy gépet, amelyről úgy gondoljuk, hogy az első fröccsöntésre alkalmas gép lehetett az országban. Ezzel a vállalat belekezdett mai fő tevékenységébe: ez a műanyagipar teljes körű ellátása nyersanyagokkal és gépekkel. A család 4. nemzedékét továbbra is a dinamikus és újító szellemű kultúra jellemzi, ez pedig biztosítja a versenyképességet a megrendelők számára, illetve lehetővé teszi a rugalmas és gazdaságos megoldások integrálását, amelyekkel beépíthetők a beszállítók által kifejlesztett technikák és újítások a gépekbe. A kapcsolat a FANUC vállalattal 2006-ban kezdődött, és ismét újszerű megoldásokat hozott a cég piacára. Ezenkívül abban az időben gyakorlatilag nem használtak Japánban készült villamos befecskendezőket. Jelenleg a vállalat Portugáliában és újabban Spanyolországban működik, partnere, a GUZMAN GLOBAL helyi kereskedelmi támogatásával. Ennek a partnervállalatnak szintén erős hagyományai vannak a műanyagiparban, mindig fontos tényező volt náluk is az újítás és a megrendelőkkel való közeli kapcsolat.

– Mi az Ön felelősségi köre a vállalaton belül?
– A szerszámgép-üzletág működéséért vagyok felelős. Nekem kell biztosítanom, hogy legyen olyan megrendelői körünk, amely lehetővé teszi számunkra az ügyfelek által keresett versenyképességet. Az én felelősségem a megrendelőinkkel való megfelelő kommunikáció biztosítása is. Végezetül pedig olyan dinamikus csapatot kell a minket munkával megbízó megrendelők rendelkezésére bocsátani, amely leszállítja, telepíti és beállítja a megrendelt terméket, és biztosítja az értékesítés utáni támogatást.

– Milyen jellegű megoldásokat fejlesztettek FANUC-termékek felhasználásával?
– A ROBOSHOT volt az első általunk használt FANUC-termék. A segítségével látványos eredményeket értünk el a fontos, ám nagyon magas követelményeket támasztó megrendelőink körében. Ez megerősített bennünket abban, hogy jó úton járunk. A vizuális ellenőrzőrendszernek a robotba történő közvetlen integrációja lehetőséget adott számunkra fejlett alkalmazások nagyon egyszerűen, optimális fejlesztési módszerekkel történő kifejlesztésére. A műanyagipar egyre nagyobb számban állít elő vegyes, műanyagból és fémből álló termékeket, melyek gyártása során az integrált vizuális ellenőrzőrendszerrel felszerelt robotok optimális szerszámok a fémbetétek figyeléséhez és mozgatásához.

– Hogyan értékelné a FANUC Iberia embereivel kialakított üzleti kapcsolatát?
– Nagyon fontos, nagyon közel állnak hozzánk, és lehetővé teszik számunkra, hogy gyors és hatékony módon fejlesszük ezeket az eszközöket. Ebben az iparágban ismerjük a munkakörnyezetet, és tudjuk, hogy mik a megrendelőink igényei. A FANUC Iberia hatékony segítséget nyújt az eszközöknek a folyamatokhoz igazításában, így megvalósíthatjuk, amire a megrendelőinknek szükségük van. A támogatás másik fontos szempontja a nyilvánosság szintje és kommunikáció színvonala; ezen a téren a FANUC Iberia segít átadni megrendelőinknek a FANUC-termékekben rejlő lehetőségeket. Ez nagyon fontos, mivel alapesetben a legjobban informált megrendelők tudják elérni a legjobb eredményeket.

– Mit emelnek ki a FANUC Iberia mint vállalat, mint termék és mint csapat erősségeként?
– A FANUC Iberia tökéletesen tisztában van azzal, miért fontosak az összeépítő cégek a megrendelők számára, illetve a saját termékei számára. Az olyan iparágakban, mint a miénk is, a műanyagipar, rendkívül nagy fontosságú feladat ez, mivel úgy lehet nyereséget elérni, ha kellő figyelmet fordítunk valamennyi részletre, és jó munkát végzünk a folyamat minden egyes szakaszában. Ebben az iparágban jelenleg mi jelentjük a mércét. Kétségkívül a FANUC Iberia erősségei közé tartozik az a képesség és tapasztalat, hogy minden szakterületen meglátja a legjobb szakértőket, és azokkal veszi körül magát.
Ami a termékeket illeti, azokon a területeken, ahol a mesterséges intelligencia által vezérelt funkciók a döntőek, és ezek megkönnyítik, hogy látványos eredményeket érjenek el halk gépekkel, tisztán látható a technikai haladás. A csapatuk fiatal és dinamikus. Elmélyült ismereteik vannak az eszközökről, ami segít nekünk ezek integrálásában és a feladatokhoz illesztésében – legyen szó a teljesítmény növeléséről vagy a mi szakterületünkön hemzsegő szabványokhoz való alkalmazkodásról.

www.fanuc.eu  


NEWS: ; Robot, automatika ; Mesterséges intelligencia ; CNC ; Fém, gépipar ; Műanyag ; Ipari hírek ; Business ; FANUC

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;