Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A FANUC ROBOTOK új területre törnek be a boriparban


Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
Pere Gibert Guasch a FREIXENET karbantartási osztályvezetője
A Freixenet gyökerei 1861-ig nyúlnak vissza, a Casa Sala cégig, amely egy borexportáló vállalat volt Sant Sadurní d’Anoiában.

A sors úgy hozta, hogy ennek a családi vállalkozásnak az örökösnője, Dolores Sala Vivé, feleségül ment Pere Ferrer Bosch-hoz, aki akkor a La Freixeneda, egy nagy ültetvény örököse volt. Ez az ültetvény az Alt Penedés régió szívében helyezkedett el, és szőlőműveléssel és borkészítéssel foglalkoztak ott már a XIII. század óta. Az első években a közös vállalkozás fejlődésnek indult, bár nem minden nehézség nélkül, és megjelentek az első, a címkéjükön a Freixenet Casa Sala márkanevet viselő palackok. Az 1920-as évekre az alapítók eltökéltsége és termékeik minőségébe vetett hite már hírnevet szerzett a vállalat számára. Ennek eredményeképpen az 1930-as évek közepén a Freixenet állandó kereskedelmi irodát nyitott az amerikai egyesült államokbeli New Jerseyben a Freixenet exportálással kapcsolatos elhivatottságának előjeleként. 1941-ben piacra került a Carta Nevada márka, egy olyan cava (habzóbor), amely idővel a vállalat legismertebb termékévé vált, majd 1974-ben piacra dobták a Cordón Negro márkát. Jelenleg ez a két termék vezeti az exportot. Az 1970-es évek közepétől a Freixenet már teljesen stabil márka volt, amely nemzetközi terjeszkedésbe kezdett, melynek eredményeképpen a Freixenet csoport vezető helyet foglal el a világon a hagyományos módszerekkel készülő habzóborok ágazatában. A vállalat száz éve, 1914 óta, amikor először kerültek piacra habzóborok Freixenet márkanéven, folyamatosan növekszik. Ez a nemzetközi szintű családi vállalat mindennap újra feltalálja magát, támogatva a hagyományokat, a borkészítést és az újítást. Emellett a Freixenet versenyképességét erősíti a környezetvédelem iránt elkötelezettsége, mivel szoros kapcsolat van termékeinek előállítási folyamata és a természeti környezet között, ahonnan ezek a termékek származnak.

Jelenleg a Freixenet csoport évente 185 millió palack bort és cava habzóbort dob piacra a világon. Ennek több mint 80%-a exportra megy. A csoporthoz 18 borászat tartozik 7 különböző országban, és termékei több mint 150 ország üzleteiben érhetők el.

A legjobb márkákkal együttműködve erősítjük vezető helyünket az újítás és létesítményeink minősége terén, ami hozzájárul ahhoz, hogy növeljük legnagyobb tőként értékét: a világ legjobb cava habzóborát készítsük a legmagasabb fokú élelmiszer-minőséggel és -biztonsággal, a leghatékonyabb és legfenntarthatóbb módon. Pere Gibert.

A termelési folyamatok mely területein használnak FANUC robotokat?

A termelési folyamat minden műveletéhez használunk robotokat, a palackok megtöltésétől azok pincékben történő elhelyezéséig, dobozokban raklapra rakásukig, és a raklapon az ügyfelek számára történő szállítás céljából való csomagolásig.

Mikor kezdtek FANUC robotokat használni?

Először 1996-ban vettük fel a céggel a kapcsolatot. Az egész egy vágyálom, egy „őrült” ötlet kifejtésével kezdődött. Ahol már gyártók nehézségeket láttak, ott a FANUC lehetőségeket, és bátorított bennünket a projekt folytatására. Jelenleg fő üzletágunkban 36 robotot használunk a termelés során, és remélhetőleg rövid időn belül bővítjük a gépparkunkat.

Hogyan értékeli a „sárga” műszaki csapat munkáját és hozzáállását?

A FANUC kiváló minőségű szolgáltatást nyújt nekünk. Nagyon jól szervezett csapata van, rendkívül magas szinten képzett és a termékeket kiválóan ismerő szerelőkkel. A felmerülő problémákat hatékonyan oldják meg, mindig megfelelő intézkedéseket tesznek, és tevékenységük igazodik a feladathoz.

Milyen FANUC-szolgáltatásokat vesznek igénybe?

Az összes robot éves karbantartását és a gyáron belüli közvetlen elérésű ügyfélszolgálatot a kritikusabb műveletekhez.

Mi a véleménye a FANUC cégről mint vállalatról, mint termékről és arról, ahogyan a cég kezeli az önök vállalatát?

A már mint 18 éve fennálló kapcsolatunk során mindig nagyon értékes volt az együttműködésünk, és a mai napig az. Erre bizonyíték jelenlegi gépparkunk és az, hogy annak bővítését tervezzük.
Vállalatként azt érzékeljük, hogy a FANUC stabil lábakon áll, jól szervezett, és műszaki területen vezető szerepet tölt be. Ami a termékeket illeti, a FANUC mindig tudott olyan robottal szolgálni, amely igazodott minden különleges igényünkhöz. A köztünk lévő gyártó–ügyfél kapcsolatban figyelembe vesszük, hogy a FANUC-csapat mindig készségesen és szorosan működik velünk együtt, segítve bennünket, hogy a legjobb megoldást találjuk meg a felmerülő kihívásokra.

Van esetleg olyan anekdota, amelyet elmondana a közös munka ezen éveivel kapcsolatban?

Anekdota? Amikor elkezdtünk ipari robotokat használni, már 18 éve, néhány 410-es sorozatú FANUC robottal kezdtük meg az első kísérletezgetéseket a pincéinkben, és a Freixenet csapatából valaki nevet adott ezeknek a robotoknak: az egyik a Zipi, a másik a Zape nevet kapta két spanyol képregényfigura után (zipizape = csetepaté spanyolul). Ezután a FANUC minden robotjának adtak valamilyen nevet a Freixenet szakemberei, amikor azok megérkeztek a vállaltunkhoz. ...És persze alapkövetelmény, hogy mindegyik név valamilyen képregényfigura neve legyen. Van már a gyárainkban többek között Asterix és Obelix, Magányos lovas, Tintin, Három kismalac és Rompetechos (egy spanyol képregény címe, a.m. „Tetőtörők”) is. Egyértelmű, hogy egy ilyen bűvös robotcsapattal a siker garantált... és persze a jókedv is. Igyunk egy cavát a FANUC céggel való virágzó jövőbeni együttműködésünkre!… Ami persze legyen Freixenet!

Hogyan jellemezné egy szóval a FANUC céget?

Megbízható.

www.fanuc.eu 


NEWS: ; Robot, automatika ; Élelmiszer ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika ; Ipari hírek ; Business ; FANUC

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;