Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Opel Ampera-e: elektromos mobilitás több mint 500 kilométeres hatótávolsággal


2017.04.24
Forrás: Opel, Hírek
Rüsselsheim. Az új Opel Ampera-e először teszi érdekessé az elektromos mobilitást olyan vevőknek, akiknek sohasem volt még villanyautójuk. Ez mindenekelőtt a verhetetlen mindennapi alkalmasságának köszönhető, hiszen az új európai menetciklus (NEFZ) szerint mért 520 kilométeres hatótáv forradalmasítja az autózást, új fejezetet nyitva a motorizáció történetében.

¤  Napi használatra alkalmas 520 kilométeres hatótáv az új európai menetciklus szerint
¤  Élvezetté teszi a vezetést a sportautós gyorsulás és rugalmasság
¤  Kiváló csatlakoztathatóság, IntelliLink-e-infotainment és Opel OnStar

Rüsselsheim. Az új Opel Ampera-e először teszi érdekessé az elektromos mobilitást olyan vevőknek, akiknek sohasem volt még villanyautójuk. Ez mindenekelőtt a verhetetlen mindennapi alkalmasságának köszönhető, hiszen az új európai menetciklus (NEFZ) szerint mért 520 kilométeres hatótáv forradalmasítja az autózást, új fejezetet nyitva a motorizáció történetében. Az otthonuk és a munkahelyük között ingázó autósok kereken 90 százalékánál az eddig megszokott kocsiként szolgálhat a hatékonyságra hangolt, 60 kWh kapacitású akkumulátorral felszerelt Ampera-e – azzal a különbséggel, hogy nem megtankolni, hanem feltölteni kell.

Először azokban az országokban jelenik meg az Ampera-e, amelyekben már megfelelő infrastruktúra és/vagy piaci igény várja. Norvégiában máris megrendelhető, Európa-szerte ott a legfejlettebb az elektromos mobilitás, utána Németország, Hollandia és Svájc következik.

Az Opel Ampera‑e 520 kilométeres hatótávja legalább százzal múlja felül a legjobb vetélytársakét az NEFZ szerint. Annak adatai főképp összehasonlításra alkalmasak, hiszen a valóságban olyan tényezők is számítanak, mint az útviszonyok, az időjárás, a vezetési stílus és a terhelés. Az Opel ezért közli az egy feltöltéssel megtehető utat a WLTP-menetciklus (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) sebességprofilja szerint is, amely közelebb áll a gyakorlati autózáshoz. Eszerint úgyszintén meggyőző az Opel Ampera-e: a fejlesztés alatt végrehajtott mérések alapján 380 kilométerre becsülik WLTP-hatótávját a mérnökök. Így egyszer s mindenkorra megszűnt a villanyautóval kapcsolatos legnagyobb aggodalom, hogy lemerült akkuval állva marad, nyugodtan ki lehet használni a környezetet és a forrásokat kímélő, sportkocsihoz méltóan rugalmas jármű előnyeit, anélkül, hogy állandóan az akku töltöttségét kellene figyelni.

Hatékonyság és teljesítmény – kezdettől e két szempont lebegett az Opel Ampera‑e tervezőinek szeme előtt, és tükröződik a praktikus konstrukcióban. Kívülről olyan kompakt, mint egy Opel Corsa, belül viszont tágasabb a jóval nagyobb Astránál. A teljes utastér az akkumulátortelep felett helyezkedik el, és sokan értékelik a magas üléspozíciót.  

Fékezés gázpedállal

A forradalmi Ampera-e könnyedén, szinte hangtalanul suhan, és közben még fel is tölti az akkumulátorát. Ehhez a normál „Drive“ módban nem kell mást tennie a vezetőnek, mint levenni a lábát a gázpedálról, mert ilyenkor automatikusan generátorrá változik a villanymotor, és visszanyeri a mozgási energiát. „Low“ módba váltva nő a motor fékhatása és vele a rekuperáció is. A harmadik, maximális energia-visszanyerésű fokozatot a kormánykerék alatti billentyűkkel lehet kapcsolni („Regeneration on Demand“). Az utóbbi két módban akkora a lassító nyomaték, hogy normál közlekedés közben nem is kell a fékre lépni ahhoz, hogy teljesen megálljon az autó: az Ampera-e egyedül a gázpedállal dirigálható biztonságosan! Vészhelyzetben azért továbbra is kellhet fékezni. Városi araszoló forgalomban akár öt százalékkal hosszabbítható meg a hatótáv a „Drive“ módhoz képest – mutatták ki az első próbapadi szimulációk.

Az Opel újdonságának felvillanyozó temperamentuma a 360 newtonméteres maximális nyomatéknak köszönhető. A villanymotor teljesítménye 150 kW/204 LE. Zöld lámpára kilőni vagy az autópályára fürgén besorolni kész élvezet, nulláról 50-re 3,2 másodpercig tart felgyorsulni, előzéskor 80-ról 120 km/órára 4,5-ig. A csúcssebességet a hatótáv javára 150 km/órára korlátozták.

Bőséges hely öt személynek és a poggyásznak

A 4,16 méter hosszú Ampera-e öt személynek kínál helyet és 381 literes csomagtartóval várja a poggyászt, tehát jóval tágasabb az ilyen járművek átlagánál. Ez annak köszönhető, hogy a 288 lítiumion-cellát tíz modulra osztó, 60 kilowattos akkumulátortelep a kocsi aljában lapul, tökéletesen kihasználva a helyet. Az akkut közösen fejlesztette ki a GM és partnere, az LG Chem. A padló alatti beépítést a cellák alakja teszi lehetővé. Ehhez igazodik az akkucsomagot védő karosszéria, amelynek súlyát 81,5 százaléknyi nagy és ultra-nagy szilárdságú acél, illetve alumínium motor- és csomagtartó-fedél, valamint ajtóburkolatok alkalmazásával csökkentették. A súlynyereség hat százalék egy teljesen acélépítésű kocsihoz képest.

Az utazás kellemességéhez hozzájárul az Opelre jellemzően kiváló csatlakoztathatóság is: az Ampera-e külön hozzá készült, Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis IntelliLink-e infotainment-rendszere behozza az okostelefonok világát az autóba, lehet vele navigálni, üzeneteket küldeni és fogadni, vagy zenét hallgatni a Spotify segítségével. Nem hiányzik természetesen az Opel OnStar sem. A funkciókat érintőképernyőről vagy hangvezérléssel lehet aktiválni. Zenerajongók kiváló minőségű Bose hangrendszert választhatnak, hét nagy teljesítményű hangszóróval.

www.opel.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Opel ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;