Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

60 éves brazíliai jelenlétét ünnepli a Scania


2017.05.04
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Idén júliusban a Scania 60. évfordulóját ünnepli annak, hogy belépett a brazil piacra. Az ünnepségsorozat megnyitásaként a klasszikus Scania 113 emlékére bemutattak egy különleges kiadású tehergépkocsit.

A Scania 113 felidézésére a jelenlegi Scania Highline R 440 és Highline R 480 modellt választották ki 60 éves jubileumi kiadású tehergépkocsinak. A szimbolikus égszínkék fényezés a rózsaszín, orgonaszínű és lila oldalsó csíkokkal ugyanolyan, mint a veterán tehergépkocsin.

A Scania-Vabis do Brasil S/A Motores Diesel nevű vállalat Sao Paulo városában, a Rua Líbero Badaró úton működő irodákban kezdte meg tevékenységét 1957-ben. A vállalat Svédországból importált alkatrészekből szerelte össze az első járműveit, amelyeket a brazil Vemag Group értékesített. Majd 1962-ben a Scania megnyitotta gyárát Sao Bernardo do Campo városában, Sao Paulo belvárosától 25 kilométerre – első termelőegységét Svédországon kívül.

Az eddig kiszállított 290.000 járművel Brazília abszolút értelemben is a Scania legnagyobb önálló piaca. A világ egyetlen országában sincs annyi Scania jármű, mint Brazíliában. A brazil utakon futó nehéz-tehergépkocsik mintegy 30 százaléka Scania emblémát visel. A Scania nagy múltú történelme és erős piaci pozíciója többek között abban is tükröződik, hogy a Scania szót gyakran nagy tehergépkocsit jelentő kifejezésként is használják.

A Scania 1962 óta 410.000 járművet gyártott Brazíliában. Itt nemcsak Brazília, illetve más latin-amerikai országok számára készítenek tehergépkocsikat, autóbuszokat és motorokat, hanem más földrészeken található piacoknak is.

A Scania továbbra is folytatja beruházásait Brazíliában. Tavaly egy közel 800 millió euró értékű beruházási program kezdődött el, amely a termékek fejlesztését, a gyáregységek korszerűsítését és a márkakereskedői hálózat fejlesztését foglalja magában. „Folytatjuk beruházásainkat a legjobb technológiába az autóiparban, ami tovább erősíti elkötelezettségünket Brazília és egy fenntartható szállítási rendszer iránt” – mondta Rogério Barretto de Rezende, a Scania Latin America intézményi és kormányzati kapcsolataiért felelős igazgatója.

A Brazíliában hat eredményes évtizedre visszatekintő Scaniának jó kilátásai vannak a jövőre nézve ebben az országban” – magyarázta Roberto Barral Fonseca, a Scania Latin America ügyvezető igazgatója. „Ez a génjeinkben van. Ezért vagyunk úttörők: a jelen megoldásait nyújtjuk, miközben már a jövő szállítási igényeire tekintünk. Ügyfeleinkkel közösen a piaccal együtt fejlődtünk, és továbbra is a legjobb megoldásokat kínáljuk majd az elkövetkező 10, 20 és még sokkal több évben.

A Scaniáról
A Scania világszinten is élenjáróként szállítási megoldásokat nyújt. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt vezető szerepet játszunk a fenntartható szállítási rendszerekre való átállásban. A 2016-os évben 73.100 tehergépkocsit, 8300 autóbuszt, valamint 7800 ipari és hajómotort adtunk át ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk megközelítette a 104 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokhoz köthető. Az 1891-ben alapított Scania ma már több mint 100 országban tevékenykedik, és körülbelül 46.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés központja Svédországban található, amelynek Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A gyártás Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg helyi gyártóközpontok működnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus GmbH része.
Bővebb tájékoztatás a www.scania.hu weboldalon található. 


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Scania

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;