Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

16%-os SEAT növekedés áprilisban


2017.05.09
Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
¤ Több mint 41.000 gépkocsit értékesítettek
¤ A SEAT áprilisban 16%-kal növelte eladásait
¤ A márka értékesítése világméretekben 14.5%-kal emelkedett az év eleje óta

¤  Spanyolország, az Egyesült Királyság és Németország kétszámjegyű növekedést produkált
¤  A SEAT mindeddig legjobb, rekord mértékű értékesítési számokat ért el áprilisig az Egyesült Királyságban, Mexikóban, Törökországban, Ausztriában , Svájcban és Izraelben
¤  A következő héten a SEAT bemutatja az új Ateca FR-t a barcelonai Automobile 2017 szalonon
 
Martorell/Budapest, 2017. május 9. – A SEAT értékesítés tartós növekedést mutat. Idén január és április között a SEAT világméretekben 158.700 gépkocsit szállított ki, ez 14,5%-kal magasabb, mint a 2016-os év azonos időszakának 138.611 darabos eredménye volt. A főbb piacokon a naptári hatás, vagyis a kevesebb munkanap áprilisban nem csökkentette az eredményeket, és a cég kiszállításai 2016 azonos időszakával összehasonlítva 16%-kal nőttek. Összességben idén áprilisban így 41.400 gépkocsit szállítottak ki, a tavalyi 35.700 darabbal összevetve.

 
A SEAT marketingért és értékesítésekért felelős alelnöke, Wayne Griffiths úgy véli, a "SEAT áprilisi értékesítési eredménye teljesen összhangban van az év első negyedévében tapasztalt nagyon erős növekedéssel. Az Ateca az egész világon felfelé tolja eladásainkat, és ezzel egy időben a Leon megújítása is jelentős növekedés eredményez az egyéni és a céges ügyfelek közötti értékesítésben egyaránt. Erre jó példa volt a közelmúltban cégünk egész történetének legnagyobb flotta kiszállítása Törökországban. Az Ibiza jelenlegi nemzedékének kivezetése szintén kedvező eredményeket mutat."
 
Spanyolország, az Egyesült Királyság és Németország, a SEAT három legnagyobb piaca nagyon jelentősen járul hozzá a márka értékesítés alakulásához. Az év első négy hónapjában Spanyolország maradt a vállalat fő piaca az ott eladott 33.800 gépkocsival, ami 22,9%-os növekedést hozott tavalyhoz képest. Ezt követte Németország 10%-os növekedéssel, 29.700 érékesített autóval, majd az Egyesült Királyság 23,7%-os növekedéssel, azaz 20.800 eladott gépkocsival. Franciaország, a SEAT egyik stratégiai piaca, ugyancsak jól teljesített, itt 8.800 gépkocsit értékesítettek, ami 20,2%-os növekedésnek felel meg. Ausztriában és Svájcban folytatódott a felfelé ívelő tendencia, 29%-os növekedéssel, és összesen 6.300 eladott gépkocsival az osztrák, illetve 69,6%-os növekedéssel és 3.400 értékesített gépkocsival a svájci piacon. Mindkét országban a SEAT a 10 legtöbb gépkocsit értékesítettet márka között van. A SEAT az év első négy hónapját a mindeddig legmagasabb, azaz rekord eladásokkal zárta az Egyesült Királyságban, Mexikóban, Törökországban, Ausztriában, Svájcban és Izraelben.

A SEAT áprilisban megkezdte az új Ibiza előértékesítését, és a gépkocsi a nagyobb piacokon júniustól már a márkakereskedők bemutató termeiben is elérhető lesz. A május 1–18 között sorra kerülő nemzetközi sajtóbemutatón 30 országból 800 újságíró teszteli majd elsőként az új Ibizát. Az új Ibiza reflektorfényben lesz a május 11-én kezdődő Automobil Barcelona 2017 rendezvény keretében is, ahol a SEAT az új Ateca FR világpremierjét is tartja, ez lesz a márka első szabadidő-autójának legsportosabb változata.

Az értékesítés növekedése fellendíti a SEAT forgalmát

Pénzügyi szempontból az értékesítés növekedése élesen, azaz 20.2%-kal lendítette fel a cég forgalmát, és ezzel rekordnagyságú összeget, 2,487 millió eurót ért el az első negyedévben. Mindezen túl, a történetének legnagyobb működési nyereségével zárult 2016-os esztendő után, a SEAT működési nyeresége 2017 első három hónapjában elérte az 56 millió eurót, ami 4,1%-kal volt magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakának nyeresége.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 75 országában van jelen. A SEAT 2016-ban – a legjobb eredményként 2007 óta – összesen 410.200 gépkocsiját értékesítette világszerte.
A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza és Leon sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.
A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;