Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Jövõépítés stabil pénzügyi alapokon


2017.05.17
Forrás: Rába, Hírek
A Rába a tavaly elkezdett nagyszabású beruházások kifizetései mellett, a nyereséges gazdálkodásnak köszönhetően tovább csökkentette hitelállományát. Az európai vevők már most elismerik a társaság jövőt építő stratégiai fejlesztések irányának helyességét, mely az árbevétel növekedésben is tetten érhető.

A Csoport tíz százalékkal növelte forgalmát a bázisidőszakhoz képest, így 2017 első negyedévében 10,5 milliárd forintos konszolidált árbevételt realizált.

A Rába termékkörének optimalizálásával, partnerkapcsolatainak mélyítésével, valamint működési rugalmasságának növelésével alkalmazkodott a külpiacot jellemző nagyfokú volatilitáshoz. Növekvő árbevétel mellett a társaság eredményessége is kiválóan alakult az év első három hónapjában, mindhárom üzletága pozitív teljesítménnyel járult hozzá a csoportszintű üzemi nyereségesség 15 százalékos emelkedéséhez.

A Csoport a tárgyidőszakban tovább javította korábban is stabil likviditási pozícióját. A folyamatos nyereséges működésnek, a hatékony gazdálkodásának, valamint a továbbra is szigorú működő tőke menedzsmentnek köszönhetően a nettó hitelállomány 2017. I. negyedévének végén 2,4 milliárd forinttal alacsonyabb volt, mint egy évvel ezelőtt, és mintegy 1,3 milliárd forintot tett ki.

A társaság sajáttőke-állománya 9,5 százalékkal növekedett. Az egy részvényre jutó saját tőke összege 1.411 forintot ért el.

A vállalat élve a pénzügyi mozgástér növekedése által adott lehetőségekkel, fokozta a jövőbe mutató fejlesztések megvalósításának ütemét, mindemellett nem adja fel cash-flow fókuszt, amit az is mutat, hogy a tavalyi évben elkezdett nagyszabású beruházási programunkhoz kapcsolódó kifizetések már elkezdődtek, a nettó hitelállományunk továbbra is alacsony. Sikeres működésünk azt is lehetővé tette, hogy másfél évtized után, megköszönve részvényeseink türelmét és a Rába irányában mutatott támogató hozzáállását, ők is részesülhessenek eredményeinkből az osztalékfizetés révén.” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;