Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Tökéletes kilátás fűtőszálak nélkül is – a Volkswagen klímakomfort szélvédője


2017.01.30
Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• Elektromosan vezető ezüstréteggel bevont, „okos” első szélvédő gondoskodik télen a szükséges melegről
• A fűtőszál nélküli első szélvédő már a Volkswagen számos modelljébe megrendelhető

A fűthető szélvédő korántsem újdonság az autózásban. Az első szélvédőbe ágyazott vékony fűtőszálak immár évtizedek óta sikerrel akadályozzák meg extrafelszerelésként az üvegfelület párásodását, illetve gondoskodnak a lerakódott jégréteg gyors leolvasztásáról. E vékony fémhuzalok azonban bizonyos esetekben – különösen az esti szembeforgalom vagy épp a lenyugvó nap fényében – láthatóvá válnak a vezető számára.

Klímakomfort szélvédőjével a Volkswagen kiváló megoldást talált a tökéletes kilátásra. A fűtőszálak nélküli konstrukcióban leheletvékony, elektromosan vezető ezüstréteget visznek fel az első szélvédő rétegei közé, amely elektromos áram hatására gondoskodik a szükséges hőről. E technika 400 - 500 watt maximális teljesítményfelvétel mellett a legrövidebb idő alatt melegíti fel a szélvédőt, hatékonyan segítve a jég leolvasztását. Az első szélvédő alsó részén emellett kívülről nem látható fűtőszálak szolgálnak az ablaktörlők felfekvő felületének melegítésére, megelőzve a lapátok lefagyását. A fűtőszálak nélküli és infravörös sugarakat visszaverő első szélvédőt a Volkswagen a Golf, Golf Sportsvan, Golf Variant, Tiguan, Passat és Passat Variant modelljeibe kínálja extrafelszerelésként.

Az innovatív szélvédő nem csupán a hideg évszakban bizonyul hasznosak. Nyáron a vékony ezüstréteg egyfajta passzív hőpajzsként szolgál, s a napsugárzás akár hatvan százalékát is visszaverve akár 15 Celsius fokkal hűvösebben tarthatja az utasteret, mint a hagyományos, zöld színezésű szélvédők. A napon leparkolt autóban azután így jóval gyorsabban kellemes klímát alakíthat ki a légkondicionáló berendezés.

www.volkswagen.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Business ; VW

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;