Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Új magasságokba ér a Scania fülkekínálata a G-széria hálófülkéinek bemutatásával


2017.06.08
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
¤ G20 hálófülkék három különböző tetőmagassággal – vérbeli munkaeszközök
¤ Nagy rugalmasság a konfiguráció, tárolók és kiegészítők tekintetében
¤ Fokozott biztonság alvás közben a Scania Night Lock éjszakai zár jóvoltából

¤  Manuális fokozatváltás, 6x4-es alváz és robusztus lökhárító az új tehergépkocsi-generáció számára

Új magasságokba ér a Scania új generációs tehergépkocsijainak fülkekínálata – szó szerint. Az új G20 hálófülke alacsony, normál és magas (Highline) kivitelben választható, ez előnyére válik majd azon ügyfeleknek, akik a tömeg, a magasság vagy a költség szempontja miatt egy alacsonyabb beépítésű fülkét keresnek, amely könnyebb és kényelmesebb beszállást biztosít.

Tavaly mutatkoztak be a Scania távolsági fuvarozásra szánt, kifejezetten az optimális teret és kiemelkedő szintű szálláshelyet kereső ügyfeleknek tervezett R20 és S20 hálófülkék. Ezekhez most az új G20 hálófülke csatlakozik. Ez a három fülkecsalád együtt teljesíti a Scania ígéretét, miszerint új tehergépkocsi-generációja olyan fülkekínálattal bír, amely a piacon egyedülálló mennyiségű konfigurációs lehetőségeket és változatokat kínál.

A G20 hálófülkét mutatjuk be elsőként, a nappali fülkék később érkeznek majd” – mondja Björn Fahlström, a Scania Trucks termékmenedzsment területért felelős alelnöke. „A G-fülkék értékes újdonságot jelentenek azon ügyfeleknek, akik alacsonyabb beszállást kínáló változatot keresnek. A G-fülke egy olyan többcélú eszköz, amely számos különböző feladat ellátására alkalmas. Sok eltérő felhasználási területen bevethető, ráadásul a G20 formaterve olyan légellenállási jellemzőkkel bír, amelyek alkalmassá teszik még a hosszú távú fuvarfeladatok elvégzésére is.

A G20 hálófülke három különböző tetőmagassággal szerepel a kínálatban: alacsony, normál és magas (Highline). A tervezők a tetőmagasságot a három változatból kettő esetében módosították az aktuális PGR-széria G kiviteleihez képest. Az alacsony variáns tetőmagassága nem változott, így ideális járművek szállításhoz vagy egyéb olyan komplex felépítményekhez, amelyek benyúlnak a fülke fölé. Azonban a normál tetőmagasságú fülke belmagassága 10 centiméterrel nőtt, míg a Highline fülke mennyezete a korábbinál 16 centiméterrel magasabbra került.

A Scania új tehergépkocsi-generációjának fülkéit mind a járművezető igényei köré tervezték, így nagy üvegfelületek, jó kilátás, igényes anyagok és kiemelkedő ergonómia jellemzik ezeket.
Az új R- és S-szériájú fülkék belsejét dicsérték az ügyfelek és a média képviselői egyaránt. A méltatásokban kiemelt jellemzők között szerepel a kialakítás, a minőségérzet, az anyagválasztás, a személyre szabhatóság, a kényelem, valamint nem utolsósorban az a tény, hogy az egész vezetői munkakörnyezetet egyértelműen a járművezető köré tervezték. A G-széria ugyanezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik.

Függetlenül attól, hogy az ügyfelek hogyan specifikálják a G-fülkéjüket, jelentős minőségi ugrást tapasztalhatnak az előző generációhoz képest” – mondja Fahlström. „Minden jellemzőt javítottunk, nagyobbak az üvegfelületek, jobb a kilátás, több a tárolóhely – a fülke alaptípusától függetlenül.

Rugalmasság

Akárcsak a nagyobb hálófülkék, a G20 változatok is különböző konfigurációkban érhetők el, illetve számos opcióval és kiegészítővel szerelhetők fel, amelyek a kényelmet, a tárolást vagy a biztonságot szolgálják. A tárolók kínálata lényegesen gazdagabb, főként a nagyobb belmagasságnak köszönhetően, hiszen immár a normál magasságú fülkében is kialakíthatók felső tárolók mind a szélvédő fölött, mind a fülke hátfalán. A G20 konfiguráció ráadásul egy kényelmes ágy számára is elegendő helyet kínál, sőt akár ágy alatti tárolók és hűtő is válaszható számos különböző kombinációban.

A Scania egy különleges táblagéptartót is kifejlesztett, amely a műszerfalra rögzíthető. A tartó forgatható és minden helyzetben rendkívül stabil. Elérhető akár egy a műszerfalra rakható asztal is, ami szükség esetén könnyen szétszerelhető. Számos áramfelvételi és töltési lehetőséget kínál a G-fülke. Összesen hat ilyet találunk: két 12/24 voltos csatlakozó, valamint négy USB-csatlakozó található a fülke stratégiai pontjain.

További előrelépést jelent, hogy az ajtók tárolói – akárcsak az új R- és S-széria esetében – egy átlagos 1,5 literes palackot is elnyelnek. A rugalmasság és a személyre szabhatóság újabb példájaként a műszerfal jobbra meghosszabbítható azok számára, akik sok gombot igényelnek, például a teherautó felépítményének vezérlésére.

Biztonságban a Scania Night Lock éjszakai zár jóvoltából

Immár akár a Scania Night Lock éjszakai zárral is felszerelhetők a Scania fülkéi. Ez egy igazán értékes innováció, amely a járművezetők munkakörnyezetére igazán jelentős hatással bír: a robusztus, mechanikus működtetésű csap fizikailag megakadályozza, hogy egy behatoló észrevétlenül kinyissa a fülke ajtaját akkor, amikor a járművezető pihen.

Tudjuk, hogy a mechanikus, ellenálló zár nagyon keresett, ugyanis hatékonyan fokozza a biztonságot” – mondja Fahlström. „Nem nehéz megérteni, milyen védtelennek érezheti magát a járművezető egy sötét, elhagyatott parkolóban az autópálya mellett. Éppen ezért igazán sokat jelent számára a külvilágtól védelmet biztosító robusztus zár.

Azonban a leginkább lenyűgöző a fülke belsejének különleges »atmoszférája«” – mondja Fahlström. „Mindegy, hogy az ügyfél egy egyszerűbb vagy egy exkluzívabb konfigurációt választ a G-fülkéjéhez, mindig megkapja a kormánykerék vezérlőgombjait, a modern szöveteket és az egymáshoz harmonikusan illeszkedő színeket. Az egész fülkében mindenhol valódi minőségérzetet tapasztalhat. Ez az élmény nemcsak látható, hanem tapintva is tetten érhető a fülkéinkben.

Választható kézi sebességváltó

A termékkínálat bővítésnek keretében immár akár kézi sebességváltóval is specifikálhatók majd a Scania új generációs tehergépkocsijai. A kézi sebességváltót választó ügyfeleknek feltűnik majd, hogy rövidebb a váltókar, ami határozottabb kapcsolási érzetet biztosít. Az erdészeti tehergépkocsik vezetői képviselik az egyik olyan területet, ahol a kézi sebességváltók a legnépszerűbbek. A távoli fakitermelési úton dolgozó vezetők közül némelyek ugyanis nagyra értékelik azt az érzést, hogy teljes kontrollt gyakorolnak a fokozatváltások felett – annak ellenére, hogy ugyanezt a Scania Opticruise manuális üzemmódjában is elérhetik.

A rönkszállító teherautók üzemeltetői számára, valamint a szívósabb és kiváló üzemidőt kínáló járműveket igénylő egyéb ügyfeleknek két innovációt mutat be a Scania az új fülke kapcsán. Az egyik, hogy immár a 6x4-es konfigurációkra is vesz fel rendeléséket a Scania. A másik újdonságot a P40 robusztusabb lökhárító jelenti, amely az R- és az S-fülkék mellett a G-fülkéhez is rendelhető.

A P40 lökhárítót különösen nehéz igénybevételre tervezték, és a jármű elejének védelme érdekében előrefelé 40 milliméterrel nyúlik ki – ahogy azt a neve is sugallja. A helyzet függvényében akár nagyobb szabad magasságot is kínál, amely különösen hasznos olyan felhasználások esetén, ahol néha le kell térni a szilárd burkolatú utakról.

A Scaniáról
A Scania világszinten is élenjáróként szállítási megoldásokat nyújt. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt vezető szerepet játszunk a fenntartható szállítási rendszerekre való átállásban. A 2016-os évben 73.100 tehergépkocsit, 8300 autóbuszt, valamint 7800 ipari és hajómotort adtunk át ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk megközelítette a 104 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokhoz köthető. Az 1891-ben alapított Scania ma már több mint 100 országban tevékenykedik, és körülbelül 46.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés központja Svédországban található, amelynek Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A gyártás Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg helyi gyártóközpontok működnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus GmbH része.

Bővebb tájékoztatás a www.scania.hu weboldalon található.


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;