Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens technológiai partner lesz a rotterdami intelligens hálózati kísérleti projektben


2017.06.09
Forrás: Siemens, Hírek
Rotterdam városa, a Stedin holland hálózat-üzemeltető cég és a szintén holland Lyv Smart Lyving energiaszolgáltató a Siemensszel mint technológiai partnerrel kezdi el Rotterdamban az "Intelligens Elektromos Hálózat" elnevezésű kísérleti projekt megvalósítását.

A projekt keretében 20.000 okosotthon-megoldást és elosztott energiaforrásokat - például szélturbinákat vagy  naperőműveket - fognak csatlakoztatni az intelligens hálózathoz a következő három év során. A Siemens decentralizált energiagazdálkodási rendszere (DEMS) lesz a struktúra alapvető fontosságú eleme. Az Omnetric Csoport, a Siemens és az Accenture közös vállalkozása biztosítja az informatikai szolgáltatásokat a projekt számára.

A Rotterdam Merwe-Vierhavens körzetében induló projekt célja az energia előállításának és felhasználásának intelligens vezérlése annak érdekében, hogy "kisimítsák" a fogyasztási csúcsokat, elkerüljék a hálózati túlterheléseket, valamint csökkentsék az energia és áramelosztási költségeket. Az intelligens hálózati projekt egy másik célkitűzése az, hogy ösztönözze a beruházásokat további megújuló energiaforrásokba és energiatároló rendszerekbe, és lehetővé tegye új üzleti modellek kialakítását. A DEMS decentralizált energiagazdálkodási rendszert használják a rotterdami intelligens elektromos hálózat platformjaként, hogy kiegyensúlyozzák az energiaelőállítás és -terhelés ingadozásait, illetve kompenzálják a hálózatban előforduló energiacsúcsokat.

Továbbá az intelligens hálózat vonzó feltételeket kínál a többlet elektromos energia értékesítéséhez azon vállalatok és háztartások számára, amelyek maguk is energiát állítanak elő, így az ügyfelek egyszerű felhasználókból "professzionális fogyasztókká" válnak. Ily módon a rotterdami intelligens hálózat várhatóan serkentőleg hat majd a helyi gazdaságra és előkészíti a terepet az innovációk és az új üzleti lehetőségek számára. A kikötőhöz kapcsolódó kisebb és nagyobb vállalatok, valamint a privát háztartások elegye megfelelő tesztkörnyezetet biztosít Rotterdamban az intelligens hálózati kísérleti projekt megvalósításához.

A projektben közreműködő partnerek azt tervezik, hogy a tesztfázis sikeres befejezését követően az intelligens hálózatot kiterjesztik más körzetekre, sőt később a Rotterdam körüli vidékre is, egymillió további összeköttetést létesítve a hálózathoz. A naperőművek és a szélturbinák által helyileg előállított energiát használó rotterdami intelligens elektromos hálózat lehetővé teszi az optimalizált energiamérleg megvalósítását 2050-ig. Azt is remélik, hogy az ily módon kialakított megoldás révén a jövőben Hollandia más régióit is elláthatják elektromos energiával.

www.siemens.hu  


NEWS: ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
- YouTube videó csatornánk hírei ,
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu:
- EladóIpariCégek.hu : Kiemelt eladó ipari cégek ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- EladóIpariIngatlanok.hu : Kiemelt ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu/b> : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek . Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégből kiszállás ; Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ; Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;