Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A 2017. évi Építőgép kiállítás várható eseményei


2017.06.19
Forrás: IpariCégek.hu Riport
Csizmazia Krisztián az Építőgép-Forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége (ÉBSZ) titkárságvezetője, mint a kiállítás egyik főszervezője válaszolt kérdéseinkre.

- Mikortól, milyen szempontok alapján kezdte szervezetük az Építőgép kiállításokat megrendezni?
2006-ban, szövetségünk alapításakor az egyik kiemelt célunk volt, hogy létrehozzunk a szakma számára egy speciális kiállítást, ahol életszerű körülmények között bemutathatóak az építőgépek. 2007-ben, első alkalommal meg is rendeztük az ÉBSZ Építőgép Kiállítást.


Építőgépek munka közben a 2014-es kiállításon. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- A legutóbbi kiállításokat kétévente, 2010., 2012, 2014. években rendezték. Most miért három év telt el a legutóbbi kiállítás óta?
Igyekszünk mindig a piaci igényekhez alkalmazkodni, ennek megfelelően a társaság határozza meg, hogy melyik évben lát annyi érdekességet, újdonságot az iparágban, ami a látogatók érdeklődésére számot tarthat. Nincs kőbe vésett szabály, hogy hány évente kerül megrendezésre a gép kiállítás.

- Milyen nemzetközi kiállításokhoz szükséges igazítani ezt a kiállítást?
Feltétlenül figyelembe kell venni az időzítésénél a müncheni Bauma kiállítást, amely a legnagyobb építésgépesítési szakmai fórum a világon. A gyártók egytől-egyig felvonulnak ezen a háromévente megrendezésre kerülő tavaszi eseményen.

- Milyen változások történtek az építőgépek piaci környezetében a legutóbbi, 2014. évi kiállítás óta?
Sajnos nem tudok beszámolni túl sok pozitívumról, a magyar piacon értékesített építőgépek darabszáma évről évre csökken.

ÉBSZ Építőgép kiállítás, 2014., Fotó: IpariCégek.hu
Építőgépek a 2014-es kiállításon. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Az építőgép kiállításon építőgép-forgalmazó cégek vesznek részt. Várható-e a későbbiekben építőgép gyártó márkák önálló részvétele?
Mondhatni, aki él és mozog az építőgép kereskedelemben, az részt vesz valamilyen formában a kiállításon, kihagyhatatlan esemény a gyártók és azok forgalmazóinak. Így nem számolunk jelentős bővülésre a képviselt gyártók tekintetében.  

- A három év kimaradás utáni újbóli kiállítás rendezésen várható-e kiállítói csúcs részvétel?
Már most látjuk, hogy kiállítói területi igényekben felülmúlja a korábbi éveket az idei esemény, mind beltéren, mind kültéren nagyobb felületen várják majd a látogatókat az építőgép forgalmazók.   

- Milyen előnyei származhatnak a kiállítóknak a részvétellel? Miért érdemes a kiállításon részt venniük?
Az ÉBSZ Építőgép Kiállítás, a magyarországi építőgép forgalmazás csúcsrendezvénye, elfogadottan legismertebb szakmai fóruma, ahol a kereslet-kínálat találkozik. Találkozva a potenciális vásárlókkal itt valós piaci igényeket mérhetnek fel a kiállítók, bemutathatják újdonságaikat a nagyközönségnek, egymással véleményt cserélve, megosztva tapasztalataikat, feltárhatják fejlesztendőm területeket, előmozdíthatják tevékenységüket. Mondhatni, aki nincs itt, az nem is látható igazán a szakma számára!

ÉBSZ Építőgép kiállítás, 2014., Fotó: IpariCégek.hu
Építőgépek munka közben, a 2014-es kiállításon. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Milyen programok színesítik az idei kiállítást? Mit vár az idei kiállítástól?
Az Európában egyedülálló módon, szervezet keretek közti összehasonlító munkagép tesztek mellett megrendezésre kerül az „Ország legjobb gépkezelője verseny”, ahova minden magas színvonalon felkészült gépkezelőt várunk, aki szívesen összemérné tudását az eseményen. Látványos munkagép-showok színesítik majd az eseményt, ahol ezen gépmonstrumok balerina módjára pörögnek, táncolnak zenére az arénában. Igyekszünk szórakoztató programokkal is színesíteni az esemény programfüzetét, ahol a kilátogató családtagok is megtalálják érdeklődésüknek megfelelő programokat.

* Minden IpariCégek.hu Riport és a kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk!


Riportok ; Ipari Blog ; NEWS ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Kiállítás, konferencia ; - ÉBSZ Építőgép Kiállítás


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;